Ovesta tuli pöytä

Moninaisten (pölyisten) vaiheiden jälkeen olimme viime talvena siinä tilanteessa, että eteisessä käytävää tukkimassa seisoi yksi ylimääräinen satavuotias ovi. Onneksi emme ole kodinraivausasioissa kovinkaan reippaita – kun ovi oli ollut siinä riittävän kauan, sai Joel idean: tehdään tästä pöytä.

Joo, tehdään vaan!

mansikat_iso_0.jpg

…ja tällainen siitä tuli!

yleis.jpg

Taitohöylän puuseppä Kaj ehdotti heti tarjouspyyntöön vastatessaan pöytäpinnan patinoimista. Mistä se arvasi?! Tämän jälkeen puuseppävalinta oli itsestäänselvää – tiesimme heti, että tältä tyypiltä saamme ihan varmasti meidän makuun sopivan lopputuloksen. Ja oikeassa oltiin.

jalka.jpg

Jalasta haluttiin pirtinpöytämäinen. Se tehtiin Taitohöylässä lähettämämme googlatun kuvan perusteella.
(huomaa kissa)

tikru.jpg

Tikrun uusi lempipaikka.
Kaksi uutta rottinkituolia löydettiin vasta-avatusta Rugista Vantaalta. Kaksi muuta on muutaman vuoden vanhoja, ja vielä kaksi uutta samankokoista on hakusessa. Pöytä on siis tarkoitettu kuudelle ruokailijalle, ja tarkoitus on löytää ympärille kolme paria erilaisia mutta yhteensopivia rottinkituoleja.

mansikat_iso.jpg

Pöydän päälle teetettiin 8 mm karkaistu lasi pyöristeyillä reunoilla. Pitkän ja perusteellisen hintavertailun jälkeeen pääkaupunkiseudun edullisin lasi löytyi Klaukkalasta – muutama Helsingin lasittamo olisi veloittanut tuplahinnan!

mansikat_lahis.jpg

Mansikat eivät ole kuvausrekvisiittaa – ihana Sara-täti tuli taas tänään vapauttamaan äidin päikkäreille, kokkasi siinä samalla lounaaksi tofuwokit ja tarjosi mansikoita jälkiruuaksi. Kiitos, Sara!

avain.jpg

Vanha lukkopesä jätettiin koristeeksi.

basilika.jpg

Bonuksena kuva ikkunalta paikkansa löytäneestä basilikalaatikosta…

tikru_ikkunalla.jpg

…ja sisustuskissasta.
Arvonsa tuntevat tiikerit eivät tietenkään lattialta juo. Kissan vesituopit on ripoteltu ikkunalaudoille ympäri talon. Parhaalta vesi maistuu tietysti ”palvelusväen” vesilaseista – siksi meillä kannattaa juoda vedet juomapulloista.

 

 

 

 

Kommentit (17)
  1. Moikka! Millä teillä on tuo lasi kiinni tuossa pöydässä? Makaako ihan omalla painollaan ilman kiinnitystä? Kumitassujen varassa? Oma projekti on lasin tilausta vaille valmis, mietinnässä vain on se millä lasi tulisi kiinnittää vai onko se aiheellista. 6mm karkaistu lasi koossa 90×200 kuitenkin painaa aika lailla. 🙂

  2. Hei,

    Minä jo kerran tätä mielestäni kommentoin, mutta äitipää vai mikä se nyt olikaan taitaa vaivata? 😀

    Olen etsinyt nimittäin vanhaa ovea samaan tarkoitukseen, mutta.. ne on auttamatta liian kapeita ruokapöytä käyttöön. Tai sitten leveät ovat aivan liian kalliita minun ajatukseeni.. Eli mitkä ovat teidän pöydän mitat, jos saa udella? 🙂 Ja toimiiko hyvin, että perhe syö siinä yhtäaikaa ja köhöm.. lukee lehtiä?! 😉

    Tuo pöytä on kaunis. Todella. Tahdon myös. Piste. 😀

    Leena

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *