Pääsee paljon helpommalla...

Puutalobaby

...jos luopuu siitä ideaalista...

...että jalassa pitää olla samaa paria olevat sukat.

 

Laitoin kesken työpäivän (kyllä) viestin Joelille (sori), että millaiset sukat sulla on.
"Ei kai nyt mulla mitään sukkia ole", Joel vastasi.

Eripariperheessämme on avojalkamies.

Kommentit

Rokkibeibi.com (Ei varmistettu) http://www.rokkibeibi.com/

Siis heh hee :))) Mulla on melkeistä aina eri parisukat, siis kotona :) Tai siis toki myös kodin ulkopuolella, mutta ne on sillon kyllä saman väriset. Mä olin ihan varma että mä oon ainoo joka ei koskaan löydä sukille pareja..

karkkimaria

Hihii, voi kun mäkin pystyisin tuohon!

Mutta olen jopa niiin ärsyttävän tarkka  (anteeksi!), että käsken miestänikin vaihtamaan eriparisukkansa parillisiin, kun ne vie multa mielenrauhan!

Aina pyykkejä lajittellesankini laitan samanlaiset sukat parijärjestykseen jopa niiden haalistuneisuusasteen ja varren tiukkuuden perusteella...niin, joku vois jo sanoa, että mulla jonkinasteinen ongelma :D

 

Ps. silti olen aina fanittanut Peppi Pitkätossua. Hmm..

Savelassa

ihania ootte :D minä jopa ripustan kuivumaan sukat pareittain :D

Kristaliina
Puutalobaby

Vaikka pyykinpesu on mun mielestä kotitöiden joukosta kaikkein mukavinta, sukkien lajittelu on vaan mulle niii-iiin kamalaa hommaa - mulla on ihan valtavat läjät ihanmelkeinsamanlaisia sukkia, jotka ovat hukanneet parinsa jo varmaan vuosikymmeniä sitten :D Ja mitäänhän en pois voi heittää :D

Tuo "luovutaan parillisten sukkien ideaalista" oli itse asiassa Joelin ehdotus. Ja oi, mähän suostuin! Helpotti huomattavasti, kun sukat ovat nyt vain läjässä pesun jälkeen eivätkä jää lajittelmatta... no: läjään pesun jälkeen :D

Aikuisten sukkiahan ei edes tavallisesti näy, kun on kengät jalassa. Ja lasten eriparisukat nyt vaan on ihan suloiset :)

Mörrimöykyn pesä

Mä koetin kerran olla järjestelmällinen ja ostin lähiprismasta kolme pussia semmosia sukkarenkejä. Eli niitä muoviklipsejä, jolla sukat "nidotaan" yhteen heti kun ovat menossa pesuun, jotta eivät hukkuis toisistaan koneessa ja voidaan sitten ripustaa klipsin koukusta kuivumaan pareittain. Toimi viikon, sitten hukkasin ne klipsit..... Oon sitä mieltä, että pesukoneen lähellä on musta aukko, joka nielee kaiken.

HelloAochi

Mulla on kanssa sukat aina eri paria, monesti jopa tarkoituksella. Mutta eikö Joelille tule kylmä?!?!

Nickye
Mustetta Ihon Alla

Supi-sukkapidike (ja vielä suomalainen tuote!) on erinomainen apu tähän, kuten joku jo mainitsikin. Paitsi jos pesukone syö ne pidikkeet. Ja siis jos eriparisukat häiritsee.

Itseäni häiritsee. 11-v tytär sen sijaan tekee sitä tarkoituksella, se on kuulemma nykyään "cool". Tai sitten tyttärellä on vain vähän erikoinen pukeutumistyyli. (Sekin on totta. Emme ole koskaan samaa mieltä mistään vaatteista, eikä häntä kiinnosta mitä hänen kaverinsakaan ajattelee hänen vaatetuksestaan.)

Nykyään siis omat ja miehen sukat on niputettuina, ja tyttären sukat miten sattuu kaksi-per-nipsu, paitsi se viimeinen johon laitan aina kolme sukkaa kun parimäärä ei täsmää...

Äidin kaatopaikka

Itsehän olen luopunut sukista lähes kokonaan juurikin siksi,ettei paria löydy koskaan ja jossain vaiheessa häviää se toinenkin sukka :) Teinistä asti olen painellut paljain jaloin.Tosin on tilanteita,joissa on pakko vääntää sukat jalkaansa.Ei esim. kylään ilkeä mennä talvella ilman sukkia :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Mua häiritsee (oma) eriparisukkaisuus suunnattomasti. Siksi olen siirtynyt pikkuhiljaa ostamaan pelkästään samanlaisia sukkia. Mutta mua vaivaakin myös pahanlaatuinen mustasukkaisuus: en pysty käyttämään muunvärisiä kuin mustia sukkia - paitsi kesällä, jolloin myös valkoiset sukat voi laittaa kangastossujen kanssa, tai treeneissä, joissa sukat voivat jostain ihmeen syystä olla hyvin esim. pinkit tai oranssit.

hannah79 (Ei varmistettu)

Sukkien lajittelu on niitä ihan ensimmäisiä kotitöitä, joihin lapset voi valjastaa niin, että heistä on oikeasti apua ja ei tarvitse itse tehdä vaivihkaa perässä päästäkseen toivottuun lopputulokseen (tiskaamisen, moppaamisen ja pyykkien ravistelun & ripustamisen kanssa on mielestäni vähän näin). Parien etsiminen on lapsista hauskaa ja sujuu jo parivuotiaalta. Meillä ainakin lapset osaavat myös huomattavasti miestä paremmin lajitella eri perheenjäsenten sukat omiin kasoihinsa :-)

eppunen

Minulla on todella vakavalaatuinen ongelma, sillä omat sukkani paritan eriparisiksi pyykin jälkeen. Lisäksi olemme taas vauvan kanssa avojaloin, kun itselle en ole jaksanut etsiä sukkia ja vauvan sukat katoavat jaloista kuitenkin... Paha laiska äiti

Piparminttu

Mulla taas on joku outo "vihasuhde" sukkia kohtaan. Ainakun kotiin pääsen niin sukat lentää ekana. Miekkoseni tälle kyllä naurahtaa ja valittaa. (Turha valittaa jos tulen kipeäksi...)

Mutta meillä on kanssa tilanne, että parittomat sukat johtaa parillisten sukkien pinoa. Vaikka sitä kuinka yrittää!?

Kristaliina
Puutalobaby

Tarkemmin ajateltuna meidän perheelläkin taitaa olla omituiset suhteet sukkiin :D

Joel ei siis käytä sukkia ollenkaan ihan niin kuin Nennuskakin kirjoittaa. Sillä edellytyksellä, että Joel ei taida laittaa sukkia kyllä kyläillessäkään :D Hih just jokin aika sitten oltiin ystävien kanssa reippailukävelyllä (pakkasta kymmenisin astetta) ja mentiin reippailun jälkeen heille kahville. "Hei mies, eiks sulla ollut SUKKIA", taisi olla ensimmäinen huudahdus sisään päästyämme :)

Parinkymmenen asteen pakkasilla sillä sentään on kengissä sellaiset paksut tekniset sukat, mutta nekin se ottaa heti eteisessä pois...

Ja tämä ei siis johdu meidän sukkaparittomuudesta vaan Joel on kulkenut sukattomana ihan lapsesta asti :)

Itse taas tykkään puhtaista sukista. Niin paljon, että mulla on erikseen "kotisukat" ja "kenkäsukat" - en siis pidä samoja sukkia kotona ja ulkomaailmassa vaan vaihdan aina puhtaat sukat jalkaan samalla kun vaihdan muutenkin kotivaatteet. Hmmm... :)

Sukkien häviämisessä tuen tuota Linkan mainitsemaan musta aukko -teoriaa. Mutta: olen tullut siihen johtopäätökseen, että se musta aukko on siellä koneessa. Eli kun kone linkoaa, syntyy se musta aukko, joka imaisee mukaansa sukan kerrallaan :)

Niin joo mäkin oon siirtynyt värikkäisiin ja kaikenmaailman kissakuvioisiin sukkiin, jotta niille ois helpompi löytää pari. (tuossa kuvan siniharmaassa sukassa on itse asiassa pupu :D) Mutta sitten kun sellaisen värikkään sukan (toisen parista) peseekin vaikka mustien kanssa, sitten se ainakaan ei ole pari enää minkään muun sukan kanssa. Ja sitä paitsi se musta aukko imee myös näitä pupusukkia :)

Klipsit ois muuten hyvä idea, mutta meillä vuosien-vuosien parittomuuden jäljiltä (plus että kun sukkaan on tullut reikä, se on voitu heittää roskiin ilman pariaan) me ei ikinä saatais näitä meidän sukkapinoja paritettua. Ja mun "mitään en heitä pois" -persoonani ei anna periksi sille, että hankkisi kokonaan uudet sukkavarannot :)

Monsteri lauma

Tämän takia mulla on vain yhdenlaisia sukkia,Tosin väriltään ovat mustia tai valkoisia,ei väliä vaikka ei olekkaan juuri oikea pari.

Esikoisella on myös siirtynyt tähän että kaikki sukat on samanlaisia,Ei tarvii lajitella.

Mies kulkee mustissa sukissa aina jotka luultavasti ovat eri paria...ellei hän yön pimeinä tunteina etsästä sukille omaa paria ja lado sukka kasaa kaappiin.

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Mäkin odotan sitä päivää kun meidän pikkuneiti osaa ripustaa sukat kuivumaan. Mä olen jo päättänyt että se on eka kotityö jonka se saa hoitaa itse. Mä laitan aina sukat kuivumaan pareittain (paitsi jostain syystä niitä parittomia on hirveä määrä, jään kakkoseks pesukoneen mustalle aukolle).

Silvan pikkuiset jalat on hirmuisen söpöt tuossa kuvassa! Ihanat raitasukat <3

kutriina (Ei varmistettu)

Ainakin meidän päiväkodin lapsilla eriparisukat on tällä hetkellä ihan kuumin juttu. Oot siis täysin ajan tasalla muotiasioissa! :)

Kristaliina
Puutalobaby

Päiväkotitrendien aallonharjalla siis :D

Vierailija Wislabon (Ei varmistettu)

Hehee, nyt on pakko alkaa kommentoida tänne, on niin polttava puheenaihe :) Oon seurannu blogiasi jo muutaman kuukauden ja ekana kun sen bongasin, luin kaikki vahat postaukset putkeen, koukuttavaa ja niin hauskaa luettavaa! :)

Sukkakeskusteluun täytyy tuoda oma näkökulma mukaan...Itse paritan (jos jaksan) sukkani narulle, ne joista löytyy pari. Muut menee kaappiin odottamaan omaa pariaan. Pelkkien mustien sukkin käyttöäkin olen kokeillut, mutta totesin, että sitten ne kuluvat ei aikaan, joku sukka saakin enemmän jalka-aikaa kuin toinen ja sitten ostat uuden parin ja ne menevät vanhojen kanssa sekaisin. Pian huomaat, että toinen kantapää on kuluneempi kuin toinen, tai toinen sukka haalistuneempi ja toinen pehmeämpi (selvästi uudempi) ja nehän eivät sitten mitenkään voi olla pari...

Juu, ja myös täällä ollaan päiväkodissa huomattu sama sukkatrendi, mietin mahtaisikonhan tällä Robinin eriparikenkäisyydellä olla jotain tekemistä asian kanssa...Mistähän ne trendit tarttuu päiväkoti-ikäisiin, kun ei niitä kuitenkaan kai ihan PikkuKakkosessa mainosteta...???

Pingale (Ei varmistettu) http://pingalepingale.blogspot.fi/

Huippu puheenaihe! Pitää siis jakaa omat sukkatapani. Itse ostan ja käytän lähes pelkästään mustia sukkia, joiden varsissa on joku pieni kuvio. Sukat siis näyttävät pelkiltä mustilta sukilta housujen kanssa pidettyinä, mutta nilkoista löytyvät samanlaiset kuviot. On elukoita, sydämiä, tähtiä ja kaiken maailman dimangeja. Paritan sukat jo pyykkinarulle vierekkäin, tietysti ;) Isännän sukkien paritus on huomattavasti tylsempää ja haastavampaa, koska mustissa sukissa on vain pieniä eroja: kireys, sävy, kuluneisuus.. Huhh!!

Kolmetoistavuotias siskontyttö kavereineen pitää myös eriparisukkia, neonvärisiä. Pitäisi varmaan joku päivä heittäytyä villiksi ja laittaa toiseen jalkaan musta tähtisukka ja toiseen musta sydänsukka.

Vierailija (Ei varmistettu)

Taisi olla Heli Laaksonen joka joskus kirjoitti että elämä on liian lyhyt samanparisten sukkien laatikosta etsimiseen. Musta jotenkin ihana ajatus ja siteeraan sitä aina kaikille jotka jaksaa ihmetellä mun eriparisukkia. Useimmiten ne on muuten lapsia jotka tän asian huomaa ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.