Painoskarppaajan ykköspöperö

Tämä saattaa olla blogimaailman historian ehkä ankein ruokaresepti. Kulinaristit tukehtuvat ensin nauruun ja sitten uudestaan vielä myötähäpeään.

Mutta! Tämä seuraava pöperö on ihan oikeasti tarkan ja huolellisen tuotekehityksen tulos. Uskokaa vaan!

Väitän nimittäin, että tämä pöperö on Se Juttu, jonka ansiosta kiloklubbaus on minulta aikaisempina kertoina (edellisen raskauden jälkeen ja kerran sinkkuaikoina kesällä kertyneet siiderikilot pudottaessa) onnistunut. Optimaalinen yhdistelmä Kiloklubin tarvitsemia (no okei ja painoskarppaajan) aineksia – minimikalorein ja niin, että nälkä pysyy mahdollisimman hyvin poissa.

Reseptin (hah!) kehittäminen lähti minulla aikoinaan liikkeelle jonkinlaisesta riisisoijapöperöstä. Eräänä iltana noita aineksia Kiloklubiin näpytellessäni totesin, että mitä hemmettiä mä tolla riisillä teen?!? Jos jätän riisin pois, saan samoilla kalorimäärillä juoda yhden kuivan omeansiiderin sen pöperön kanssa! Wohoo!

Pöperön ainekset olivat aikoinaan mahdollisimman sinkkujääkaappiystävälliset, kaikessa yksinkertaisuudessaan näin:

ainekset – Kopio.JPG

Tänään hifistelin ja lisäsin pöperöön myös jääkaapista löytyneet:
tomaatti valkosipuli – Kopio.JPG

…ja valmiin pöperön sivuun vielä sellaisenaan kastikkeeksi:

tahna – Kopio.JPG

Ja tässä resepti kaikessa täydellisyydessään, olkaa hyvät!
(tein äsken neljä annosta ja pakastan loput, ennen tein aina yhden annoksen kerrallaan eli luvut ovat suht neljällä jaolliset)

Painoskarppaajan soijapöperö (4 annosta):

4 dl soijarouhetta
8 dl vettä
4 rkl oliiviöljyä
1 pss (150g) pinaattia
1 pss (200g) herne-maissi-paprikaa
2 kpl yksikyntistä valkosipulia
8 kpl luumutomaattia (enempää ei ollut jääkaapissa)
2 rkl currytahnaa
mausteita oman maun mukaan (paljon; mä laitoin mustapippuria ja garam masalaa)

…ja annoksen sivuun sellaisenaan:
turkkilaista jugurttia
sambal olek -chilitahnaa

Heitä kiehuvaan veteen soijarouheet, ja kun soija alkaa olla valmiin näköistä, lisää joukkoon muut ainekset valinnaisessa järjestyksessä. Valmista on sitten, kun ei ole enää vetistä.

valmis – Kopio.JPG

Hehe, luulitteko että lopputulos on jotenkin hienomman näköistä kuin ainekset antavat olettaa. No ei ole. Mutta maku on hyvä, kiitos mausteiden 🙂

JA: kaloreita noin 400 (riippuen siitä, paljonko ammentaa lautaselle tuota turkkilaista jugurttia) plus rutkasti proteiinia ja hyvää rasvaa – ja mikä parasta, nälkä pysyy poissa pitkään! 

Okei-okei tämä ei ole gourmet, mutta painoskarppaajille (etenkin kasvissyöjäsellaisille) ihan oikeasti suosittelen! Ja erityisesti hei Kiloklubi-käyttäjät; testatkaa, mitä tää tekee teidän päivän palloille – tulee kuulkaas ainakin mulla vihreää, vihreää, vihreää! 🙂 

Vapise, avocadopasta!

Kommentit (33)
  1. Saanko jakaa kanssasi reseptin? Tää on niiiin ihana välipala, ja sopinee teillekin 🙂 Eli otetaan aterialta ylijääneet riisit (mä en ainakaan ikinä osaa keittää sopivaa määrää), turkkilaista jugurttia, appelsiinia (kuorittuna ja paloiteltuna suupaloiksi), vähän sokeria ja vaniljaa (miksei kanelikin tms kävisi). Sekoitetaan ja nautitaan tätä modernia appelsiiniriisiä, ihanan hyvää ja helppoa!

  2. Ootko kokeillut hernerouhetta? Nam!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *