Päivän piirakka

Päivän piirakka on itse asiassa toissapäivän. No, päivä sekin.

Joel on (ihan objektiivisesti arvioituna) ehkä maailman paras piirakantekijä.

Tai ainakin tämän perheen – itsehän en ikinä ole vastaavaa edes kokeillut. Pohjoisen-kotonakin tunnettiin vain mustikkapiirakka, omenapiirakka ja raparperipiirakka. Ei olisi tullut mieleenkään, että piirakassa voisi olla vaikkapa kikherneitä, pinaattia, kirsikkatomaatteja ja fetaa. Ja rutkasti valkosipulia.

piirakka.jpg

Nam! Kerrankin ehdin kuvata ennen kuin hotkaisin viimeisen palan.

 

”No miltä se jauhoton pohja maistui”, Joel kysyi jälkeenpäin.
Täh?

Piirakan pohja oli kuulemma tehty vauvojen Muksu-maissiriisipuurojauheesta, Nalle-neljän viljan hiutaleista ja mozzarellaraasteesta.

Ja tämä ei siis ole mikään uusi, jauhoton trendidieetti. Vehnäjauhot olivat loppu.

Kommentit (10)
  1. Oooooh, uunifeta <3

    …ja tsihihihi tästähän tulee kohta ihan ruokablogi – mun blogista! Eipä ihan heti uskoisi 😀

    Haastattelen tässä Silvalle puuroa syöttävää Joelia reseptistä, ja se kuuluu siis jotenkin näin:

    Pohja:
    iso kourallinen Muksu-maissiriisipuurojauhetta (tsihihihi!)
    vähemmän Nalle neljän viljan hiutaleita
    jotain siltä väliltä mozzarella-raastetta
    ripaus leivinjauhetta

    Päällinen:
    pussi pakastepinaattia
    tölkki kikherneitä
    100 g fetaa
    kourallinen kirsikkatomaatteja
    2 kokonaista (sellaista yksikyntistä pientä) valkosipulia

    (kaikki määrät arvauksia)

    Pohjan ainekset laitetaan kulhoon, vettä lisäten muussataan kädellä kunnes on sopivan (?) tuntoista. Öljytään vuoka, taputellaan taikina siihen. Annetaan nousta hetki. Laitetaan pelkkä pohja uuniin, 200 astetta 20 min.

    Silputaan valkosipulit. Lähmitään sekaisin täyteaineet (kirsikkatomaatteja lukuun ottamatta) ja levitetään pohjan päälle. Siivutetaan kirsikkatomaatit ja ripotellaan pinnalle. Lisätään pippuria ja timjamia. Uuniin 200 astetta ja toise 20 min.

    Ja nam!

  2. Hihihi, joo – silloin kun tulee ennakkoon tietäen ruokatreffeille, niin se on erittäin ok 🙂 Hei laitetaanpa jossain vaiheessa meiliä ja sovitaan, että koska!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *