Palak paneer a la Joel

Mä kyllä tavallaan ihan ymmärrän, että tämä ei välttämättä näytä kaikkien mielestä kovin herkulliselta:

palak_panneer.jpg

…mutta sitä se on.

Mun henkilökohtainen nepalilisravintolatragediahan on se, että en ikinä voi ottaa siellä mitään muuta kuin Paneer Chilin. Koska se vaan on niii-iiiin parasta. Teoriassa voisin ottaa jonkun muun ruoan, jos söisin nepalilaisessa kaksi kertaa päivässä ja eka kerralla olisin syönyt jo Paneer Chilin ”pois alta”. Siis teoriassa. Käytännössä tätä ei tietenkään koskaan ole tapahtunut.

Onneksi sentään kotona Joel kokkailee paljon intialaistyyppisiä kasvispöperöitä. Yksi meidän kotikeittiön perusherkuista on Palak Paneer. Sellaisella muuten herkuttelin myös viime viikolla kaverin luona naperotreffeillä (nam! kiitos!), ja siitä intoutuneena ajattelin laittaa meidänkin oman reseptin jakoon.

Paitsi hmm: kuulemma meidän resepti on joka kerran eri – joskus tämä (periaatteessa) sama ruoka on näyttänyt lautasella tältä:

palak paneer.jpg

Nooh, kärtin Joelilta nyt sitten kuitenkin reseptin. Heh josta näkee, että se todellakin laittaa näihin pöperöihin, mitä nyt kaapista sattuu (mieluiten avattuna) löytymään. ”Oikeaoppisuutta” on siis turha odottaa. Suluissa ainesten taustatarinoita – niin joo, ja tällä reseptillä tuli siis tuo ensimmäisen kuvan pöperö.

Palak Paneer a la Joel: 

1 rkl rypsiöljyä
1 rkl oliiviöljyä (koska rypsiöljyä oli vain 1 rkl)
1/2 punasipuli (puolet on laitettu munakkaaseen 3-4 päivää aiemmin)
1/4 munakoiso (ai tällainenkin on täälllä jääkaapissa)

1 rkl sambal oelekia
1 rkl valkosipulimurskaa
2 pakastepussia hienonnettua pinaattia (sulatetaan mikrossa ensin)
300 g tomaattimurskaa (pakkauksesta on eilen laitettu vajaa puolet pastakastikkeeseen)
5 miniluumutomaattia (ovat vähän pehmenneet eivätkä varmaan enää maistu raakoina)
1 dl kookoskermaa (puolet purkista on toissapäivänä laitettu bataattikeittoon)
1/2 dl kuohukermaa (kookoskerman korvikkeeksi)
300 g leipäjuustoa (Joel on avannut paketin edellisenä iltana ja syönyt osan puolukkahillon kera kun ei ole jaksanut muutakaan)
4 rkl kaurahiutaleita (tää on vähän litkua)
1 tl garam masalaa
1 tl kuivattua inkivääriä
1 tl kuminaa (koska juustokumina on loppu, on ollut jo puoli vuotta, mutta sitä ei koskaan muista kaupassa)

Kaikki ainekset laitetaan pannulle suurin piirtein tuossa järjestyksessä, sekoittaen ja hauduttaen fiiliksen mukaan. Kastike on valmis kun riisi on kypsää, olettaen että muistit laittaa sen kiehumaan.

Huom! Mitään ei ole oikeasti punnittu tai mitattu, kaikki luvut silmämääräisiä arvioita. 

palak_paneer_tirppa.jpg

Nam!

…ja maistuu muuten tirpallekin!

Kommentit (21)
  1. Oottehan joskus tehneet paneer-juustoa myös itse? Se on ihan tosi simppeliä! Aikaa tietty hiukan vaatii että tiivistyy (30 min tai tunnin). Resepti lyhyesti: Kaada kiehuvaan maitoon maustamatonta jukurttia kunnes herottuu, kerää hera siivilään (jos jukurtin maku haittaa seosta voi huuhtoa), mausta ja laita painon alle tiivistymään (juustoharsosta on apua). Tee kastike – käytä juusto!

    1. Ei olla koskaan kokeiltu – täytyypä vinkata Joelille!

  2. Mulla on ihan sama että suosikki-intialaisessa on aina pakko ottaa se sama annos, shahi paneer. Ei vaan voi riskeerata. 😀

    1. Hei jos tuosta tykkäät, niin kantsii myös kokeilla tuota mun Paneer Chiliä. …jos siis et oo jo kokeillut 🙂 Vähän samaa tyyliä, paitsi shahi on vähän kermaisempi ja chili puolestaan tulisempi 🙂 Mä siis kans otan shahi paneerin, jos paneer chiliä ei  ole listalla.

      1. Ihan kuin joskus oisin jossain nepalilaisessa ottanut ton, ja ainakin siellä se oli mun makuun vähän liian chilinen. Mutta nuo tulisuudethan riippuu yleensä paikasta. Ehkä tämän vinkin myötä uskaltaudun kuitenkin kokeilemaan toistekin. 🙂

        Tästä postauksesta innostuneena muuten sanoin miehelleni (joka meillä yleensä ruokaa laittaa), että voisi joskus kokeilla tehdä mulle shahi paneeria. Sitä odotellessa. 😛

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *