Parasta juuri nyt

Puutalobabylandian tämän viikon ykkösaktiviteetit (suosituin ensin):

1. Kävely

Viime viikon ylivoimainen (ja ainoa) aktiviteettisuosikki on pitänyt pintansa myös tällä viikolla. Kävelyaktiviteetin alalajeja ovat mm.

  • jurrivauvakävely (erityisesti väsyneenä)
  • kirja kädessä kävely
  • itkuhälytin kädessä kävely
  • mikä tahansa huidottava kepakkoesine kädessä kävely
  • ota koppi” -kävely
  • vauvapallo (äiti ja isi pelaavat vauvapalloa näin: istutaan pehmeän maton eri päissä, vauva syöksähtelee pallomaisesti sylistä toiseen ottaen pari oikeaa askelta ja kaatuen loppumatkan, vrt. ”ota koppi” -kävely)

2. Ole hyvä-kiitos -leikki

Funktionaalinen leikki – taustalla äidin ja isin salakavala ajatus siitä, että leikin avulla naperon kädestä saa tarvittaessa tavaran helposti pois. Ole hyvä-kiitos -leikki aloitettiin joskus muutama viikko sitten, ja nyt se on kirinyt top-listalla jo hienosti kakkoseksi.

Ole hyvä-kiitos -leikkiä leikitään erityisesti isin tai äidin kännykällä, mutta myös esim. paperipaloilla, joskus hyvällä tsägällä jopa leluilla. Leikissä siis siirretään esinettä naperon kädestä äidin/isin käteen edestakaisin hokien samalla ”ole hyvä-kiitos, ole hyvä-kiitos”. Leikkiä leikitään useimmiten kiihtyvällä tahdilla. 

Ole hyvä-kiitos -leikin avulla voi myös esimerkiksi tyhjentää koko ison lelulaatikon yksi kerrallaan äidin syliin.

3. ”Lukeminen”

Myös kuvakirjat ovat lyöneet läpi kuluneen kuukauden aikana – erityisesti kurkistelukirjat. Tällä hetkellä sivujen kääntelytahti on kiihtynyt sen verran kovaksi, että äidin on mahdotonta pysyä ”lukijan” perässä: ”katso kukk…”, ”siinä on koir…”, ”onpa hieno poss…”. Olennaisinta ”lukemisessa” siis sivujen kääntely – kiihtyvällä tahdilla luonnollisesti tässäkin leikissä.

 

 

Bubbling under:

Kyykistely: Pysähtyminen, jonkin tavaran lattialta (kyykistyen) poimiminen, ja matkan jatkaminen ko. esine kädessä. Mitä isompi ja vaikeampi tavara, sen kiinnostavampi leikki.

Isiä karkuun juokseminen: Tämä viikon uutuus, joka todennäköisesti ponnahtaa nopeasti listalla ylöspäin. ”Isi nappaa, isi nappaa”, ja napero kirmaa kikattaen karkuun.

Puhaltelu: Myös aivan uusi keksintö, sisältää runsaasti kikattelua. Äiti puhalsi kerran naperon otsatukkaa pois silmiltä, ja napero kopioi toimenpiteen välittömästi. Nyt napero puheltelee itse otsatöyhtöään ja nauraa rätkättää päälle, kun tukka lähtee liehumaan ja ilmavirta osuu omiin kasvoihin. Välillä puhalletaan (ja kikatetaan) koko perhe yhdessä.
 

Siinäpä viikon tärkeimmät. Kohta muskariin.

Kommentit (14)
  1. Teillä sentään päästään tuohon ”koir—”:aan asti. Meillä edetään mallilla ”Siinä sammakko lyö rumpua [läisk läisk – lyödään kirjaa], ja seuraavalla sivul… Niin, siinä on takakansi”. Ja sitten seuraava kirja.

  2. Nauroin. Ääneen. Kiitos 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *