Perhepedissä

Siinä eilisessä hyvässä nukkumisjärjestelykeskustelussa muutama ihmetteli, miksi ihmeessä jotkut haluavat nukkua perhepedissä….

No, minäpä kerron.

Äsken Silva pyöri sängyssä levottomana, mutta rauhoittui vihdoinkin ihan kiinni syliini. Sieltä löytyi lämmin kolo. Äidin sylissä, ihoa vasten tiiviissä halauksessa. Minä makasin kyljelläni, Joel oli tullut tiiviiseen lusikka-asentoon selkäpuolelleni ja piti minusta pehmeästi kiinni.

Kaikki me kolme siinä.

Sitten Silvan ja Joelin hengitykset alkoivat syventyä, ihan yhtä aikaa. Nukahtivat samaan aikaan, rakkaat.

Tikru hipsutteli äänettömin kissantassunaskelin paikalle ja pehmusti itselleen nukkumapaikan polvitaipeideni kohdalle. Alkoi kehräys.

Tuli suuri rakkaus.
(iso sydän tähän)

 

…ja sitten mä nousin sieltä sängystä ylös, voi minä tylsimys. Tukka pitää vielä pestä, iltapalanälkäkin on.

Kommentit (31)
 1. Ei meilläkään ihan vielä ole ajankohtaista (ehkä vuoden päästä, hihhii!) mutta sitä isompaa pitää totuttaa tosi ajoissa pois sieltä vierestä, jos sen meinaa siirtää omaan sänkyyn vauvan tullessa. Siks just meillä on toi sivuvaunu-systeemi. Lapsella on oma peti, vaikka käytännössä nukkuu ihan vanhemman vieressä. Tällä hetkellä suunnitelma on että isompi lapsi siirtyy lastensängystä tehtyyn sivuvaunuun ja tuleva vauva on vanhempien sängyn toisella laidalla omassa pinnissivuvaunussa. Kai se vanhempien sängyn leveydestä on kiinni montako penskaa perhepetiin saa mahtumaan. Mutta just vauva ja taapero ei saa nukkua vierekkäin vaan vanhempi väliin.

  Ja joo, poika on totaalisesti tottunut nukkumaan vieressä…

 2. Rekisteröityneet kommentoijat (ja bloggaaja itse 🙂 ) saavat aina viestin uusista tulleista kommenteista vanhaankin kirjoitukseen – eli täällä kuulolla ollaan! 🙂

  Hmm, mullakin on tuo käväissyt mielessä, mutta en ole sen pidemmälle pohtinut, kun asia ei ole vielä ajankohtainen. Mutta itsekin siis mietin tuota, että vanhemman siirtäminen pois tuntuisi tosi kurjalta, kun silloin ollaan muutenkin tuollaisessa muutostilanteessa. Ehkä se pitää tehdä hyvissä ajoin ennen?

  Muistank kuitenkin lukeneeni, että useampiakin lapsia voi nukkua samassa perhepedissä, mutta turvallisuussyistä aina niin, että molemmat vanhemmat ovat välissä, eli tyyliin järjestyksessä vauva-äiti-isä-napero. Jotkuthan toteuttaa perhepedin patjoilla lattioilla tai monella vierekkäisellä runkopatjalla, joten silloin tilaakin varmaan on… Me ei kuitenkaan olla ihan niii-iin perhepeti-orientoituneita 🙂

  Meillä on kans tosi-tosi leveä sänky, mutta sitä ei saa seinän viereen, joten lasta ei oikein voi laittaa sängyssä reunimmaiseksi… Varmaan sitten käytäntö sanelee sen toiminnan, oikeastaan tosi vaikea vielä ajatella 🙂

  Jos jollain on kokemuksia, niin saa vastata paremmin! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *