Perjantain paloja

Huomenna vietetään Seelan nimijuhlaa. Joel ajoi nurmikon, se tuoksuu ihanalta.

*******

Aamulla käytiin Silvan kanssa Circus Helsingin sirkusleirin kakkospäivässä. Leiri oli 2-6 -vuotiaille, tirppa oli porukan pienin.

Isoon Suvilahden voimalaitoksen sirkussaliin ohjaaja oli rakentanut mahtavan temppuradan. Siellä pääsi keikkumaan oikealla trapetsilla, köydellä tai kankaalla, hyppimään trampoliinilla, kävelemään nuoralla ja tasapainoilemaan erilaisilla palloilla, laudoilla ja rullilla.

Vautsi vau.

Silva tykkäsi järjestellä hernepusseja.

*******

Suvilahteen rakennettiin viimeisiä Tuska-festareiden järjestelyitä. Aurinko paistoi ja tatuoidut mustapaitaiset järkkärit näyttivät ihan just siltä, miltä tatuoidut mustapaitaiset järkkärit aina näyttävät. Puhuttiin korvakuulokepuhelimiin, vedettiin viimeiset kahvit ennen festarivieraiden saapumista. Bajamaja-rivit vielä siisteinä.

Muistin niitä ensimmäisiä Tuska-festareita, joissa minäkin olin mukana. Ensimmäisenä vuonna taidettiin festaroida Tavastialla, seuraavana vuonna VR:n makasiineilla.

Hehee, siitä on aika pitkä aika. Kävelin bäkkärin poikki keltapipoista naperoa sylissäni kantaen, hymyilytti.

*******

Matkalla kotiin lähitiellä on kapea kohta, josta mahtuu kerralla vain yksi auto. Vastaan tuli pepsodent-hymyilevä kaljupää, joka vilkutti leveästi autonsa avatusva kattoikkunasta: ”menkää te vaan ensin”.

Olin jo valmistautunut väistämään.

Hmm, miten se nyt noin iloisesti antoi tietä? Väistövelvollisuus olisi ollut meillä.

”…joka vilkutti leveästi autonsa avatusta kattoikkunasta…”

Niinpä tietysti. 

Oi kesä, oi elämä <3

Kommentit (13)
 1. Voi HITSI, mä olin tatuoituna ja mustapaitaisena järkkärinä (tosin rusetti päässä) pyörimässä Suvilahdessa ja olinkin näkevinäni sut, mutta totesin sitten että eeeeeihän se nyt varmasti Krista ollut. Pöh, olisin tullut sanomaan hei 🙂

  1. Hehee, siellähän minä! 😀 Kaikista maailman paikoista äidin ja naperon voi näköjään bongata parhaiten Tuskan bäkkäriltä 😀
   (eli siis oikeasti mentiin vaan pariin otteeseen siitä läpi, kun käytiin sirkustunneilla siellä voimalaitoksella torstaina ja perjantaina)

 2. Hei nyt oli ihan pakko tulla kertomaan: näin unta teidän perheestä viimeyönä! Alitajuntani syövereissä on aina ollut jo melkein huolestuttavan vilkasta, ja tällä kertaa syntyi tämän näköinen stoori:

  Asuitte ensinnäkin vanhempieni naapurissa (ei siis lähelläkään Helsinkiä), ja jostain syystä minua oli pyydetty lastenvahdiksi Silvalle ja Jeremiakselle (kyllä, Seelan oli tässä tapauksessa poika ja jostain (?) syystä nimeltään Jeremias :D). Ensimmäisellä vahtikerralla olitte molemmat Joelin kanssa kotona – tarkoituksena oli vain tutustua lapsiin. Silva leikki nätisti kanssani ja Jeremias (xD) nukkui tyytyväisenä. Ja Joel piirsi koko ajan. Kaikki ohjeet ja opastukset tapahtui joko piirtämällä, tai sitten hän viuhtoi käsillään kuin mikäkin miimikko ja neuvoi minua. Piirustukset oli hienoja, mutten tajunnut tietenkään yhtään mitään, ja esimerkiksi oikean unilelun Silvalle annoin vasta kolmannella yrittämällä. Joelin mielestä olin selvästi aavistuksen yksinkertainen. Sinä puolestasi yritit olla vähän enemmän sovitteleva osapuoli – ehkä mielestäsi minussa oli edes jotain potentiaalia vaikken näistä piirrä ja arvaa -neuvoista mitään ymmärtänytkään. Lopulta oli lasten nukkumaanmeno aika, annoit heille jotain tippoja (vaikuttivat unilääkkeiltä, tarjosit minullekin, mutta kohteliaasti kieltäydyin), ja lasten nukahdettua Joel antoi kaikki päivän aikana piirtämänsä kuvat minulle, ja niiden lisäksi pienen, noin 2cmx2cm kortin, jossa minut toivotettiin tervetulleeksi Jeremiaksen nimijuhlaan 😀

  P.S. Illalla olin selvästi katsonut liian mielikuvitusrikkaan leffan ja lukenut tämän postauksen….

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *