Perus. Ja hymiö.

Kuka sen älyttömän valheen on keksinyt, että vauva-arki vastasyntyneen kanssa mukamas olisi jotenkin vaaleanpunaista?

Meillä tällä hetkellä ainakin ainoa punaisen sävy on tuo verenpuna, jollaiseksi tuo vauva on rintani raastanut.

Joelilla on ollut tänään koko päivän menoa, Silva on ollut hoidossa mummilassa – me Seelan kanssa ensimmäistä kertaa siis pidempi aika ihan kaksistaan kotona. Pidän itseäni aika suurena sankarina, kun juuri äsken pystyin vastaamaan Joelin ”mitä kuuluu?” viestiin hymiöllä:
”Perus :)”

Kommentit (87)
 1. Mä en kans jotenkin saanut sillä imetystyynyllä kovin hyvin Silvaa – myin sen sit kokonaan pois jo silloin:) Mä googlasin silloin Seelan ensipäivinä noita imetysasentoja ja oon nyt huomannut käyttäväni eniten tuota cross-over holdia (http://www.babycenter.com/0_positions-and-tips-for-making-breastfeeding-work_8784.bc)

  Heh mutta pakko kertoa: imetin äsken Seelaa sohvalla ja nousin jo ylös, imetyspaidan luukku jäi kuitenkin auki. Lähdin kävelemään kohti keittiötä Seela ”kehtoasennossa” sylissä ja kappas: sehän sitten itse yllättäen nappasi kiinni. Eikä minkäänlaista kipua! 😀 Huomasin vaan, että oho, tyyppi on kiinni. Jatkoin sitten imetystä seisten ja kävellen 🙂

  1. Seisten on ihan hyvä imettää, voit ottaa vielä liinan avuksi, jos kädet väsyy. Minä imetin joskus kadulla kävellessäkin, toisella kädellä vaunuja työntäen. Ja kuopuksen rintaraivariaikaan meni suunnilleen kuukausi, että imetys onnistui vain liikkeessä. Siinä sitten käveltiin kämppää ympäri aina imetyksen ajan. 🙂

   Eli kannatta kokeilla eri asentoja – istuen, maaten, kävellen, puoli-istuvassa vauva mahan päällä jne. Ja soittaa tuonne imetystukipuhelimeen/polille/neuvolaan/jne. niin kauan, että apuja löytyy. Kun ne on ihan sitä varten olemassa, että sinne soitettaisiin!

 2. Mulla kans vaan loppuu kädet 😀 Ja maitoa ruiskuaa joka paikkaan ja vauva huitoo (ja kynnet on terävät) ja tunkee nyrkkejään suuhun ja ja ja… voi apua 😀

  Mutta kyllä mä välillä saan sen otteen ihan oikeinkin ja silloin ei satu, wohoo!

  1. Uuuh, kuulostaa tutulta… mulla auttoi tuohon huitomiseen ja niihin kynsiin se, että pidin ”vapaalla” kädellä vauvan käsistä kiinni ja toinen käsi, joka oli vauvan selän ja niskan tukena, oli se, jolla tyrkkäsin vauvan rintaan kiinni. Jos vauva imi oikeaa rintaa, niin pidin vauvasta vasemmalla käsivarrella (sormet tukivat niskaa ja päätä) ja päinvastoin. Välillä se näytti tosi rajulta, kun tungin vauvan päätä rintaan ja pidin käsiä tiukassa paketissa. Siitä oli niin helpolta ja hellyyttävältä kuulostava ”vauva hamuaa itse rinnalle ja alkaa imemään” aika kaukana.

  2. Suihkuamiseen auttaa kummasti kun lypsät päällimmäiset maidot pois. Samalla vähenee vauvan mahavaivat kun ei ole pakko paniikissa nieleskellä. Lapaset käteen tai tumppubody niin et tule kynsityksi verille.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *