Pieni niksi lapsivesifriikkaajille

Tämän jutun keskeisiä avainsanoja ovat lapsivesi ja lirahtaminen – eli jos et halua tietää, älä lue pidemmälle 🙂

Onkohan kenelläkään muulla näitä ”iik olikohan tuo lapsivettä” -tuntemuksia? No, mulla on.

Esimerkiksi eilen illalla sellainen tuli Satkarin pöydässä Panneer Chiliä herkutellessani. Juteltiin juuri Joelin kanssa ihmislajin ja populaatioiden historian tuntemuksessa viime vuosina tapahtuneista mullistuksista (hih voitte ehkä arvata, että keneltä puheenaihe oli lähtöisin). Ja vaikka aihe oli kiinnostava (oikeasti), jossain vaiheessa mielessäni alkoi takoa vain:
”Oliko tuo lapsivettä vai valkovuotoa? Oliko tuo lapsivettä vai valkovuotoa?”
Vessassa käyntikään ei antanut suoraa vastausta kysymykseen.

No, mainitsin sitten jokin aikaa stressattuani asiasta myös Joelille (kyllä, siinä nepalilaisen ravintolan pöydässä) sillä seurauksella, että Joel huolestui. Siis todella huolestui. Olisi ollut lähdössä päivystykseen vaikka saman tien. Yritin selittää, että kyllä tässä raskaana ollessa tulee useinkin erilaisia outoja tuntemuksia milloin mistäkin, mutta ei niitä jokaista voi friikata. Muuten en muuta pystyisi tekemäänkään. Usein ne tuntemukset (tyyliin: ”iik onko se muuten potkinut koko päivänä?!?”) tulevat ja menevät. Ja unohtuvat.

”Mutta ei sen tarvitse olla oikea tuntemus kuin sen yhden kerran niin kuin viimeksi, niin se on sitten menoa”, Joel totesi.

No, totta niin.

treffeille.jpgPerjantaitreffipukeutumisen punakoodaus ei suunniteltua.

Siinä ravintolapöydässä Joel sitten googlasi kännykällä sanat ”raskaana kirkas vuoto” ja löysi (yli kaikkien keskustelupalsta-aloitusten) Pirkanmaan sairaanhoitopiirin useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Siellä neuvottiin näin:

”Jos jotain lirahtaa etkä ole varma, valuuko sinulta lapsivettä, toimi seuraavasti:
1. Käy alapesulla ja kuivaa hyvin.
2. Laita puhdas side ja sen päälle WC-paperia taiteltuna.
3. Jää seuraamaan tunniksi, pariksi, kastuuko paperi ja jos kastuu, imeytyykö neste kokonaan paperiin. Jos neste jää paperin pintaan, se on todennäköisesti valkovuotoa. Limainen vuoto taas on ns. limatulppaa. Jos neste on veden kaltaista ja imeytyy kokonaan paperiin, se saattaa olla lapsivettä. Tällöin asia täytyy tarkastuttaa päivystyksessä. Älä vaihda sidettä lähtiessäsi. Jos päivystyksessä ei selkeästi nähdä vettä, voidaan tilanne tarkistaa tikkutestillä, joka kertoo, onko kyseessä lapsivesi.”
(lähde: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin nettisivut)

Kun pääsin kotiin, noudatin ohjetta – ja paperi pysyi koko illan ja yön kokonaan kuivana. Väärä hälyytys siis, huh huh! Mutta ilman paperintarkistusmahdollisuutta olisin varmasti pähkäillyt asiaa koko yön. Nyt tuli levollinen mieli. Palaan kohta aamupalapöytään kysymään, että oliko ne Afrikasta peräisin olevat tosiaan ensin menneet Siperiaan asti ja sieltä sitten taas takaisin Eurooppaan.

…että täällä sitä siis vietetään pakkaslauantaita vessapaperi pöksyissä!

Tsihihi anteeksi, oli pakko sanoa tuo – sarjassamme too much information 😀

Kommentit (44)
  1. Lapsivesi | Länsi Savo Uutiset
    13.7.2020, 08:11

    […] Pieni niksi lapsivesifriikkaajille – Puutalobaby | Lily – Tämän jutun keskeisiä avainsanoja ovat lapsivesi ja lirahtaminen – eli jos et halua tietää, älä lue pidemmälle 🙂 Onkohan kenelläkään muulla näitä ”iik olikohan tuo lapsivettä”-tuntemuksia? No, mulla on. Esimerkiksi eilen illalla sellainen tuli Satkarin pöydässä Panneer Chiliä herkutellessani. […]

  2. Lapsiveden Tihkuminen | Yle Uutiset Alueeltasi
    17.4.2020, 10:56

    […] Pieni niksi lapsivesifriikkaajille – Puutalobaby | Lily – Mitä lapsiveden määrään tulee, niin normaali taitaa olla sellainen litra-puolitoista. Ämpäritolkulla sitä ei siis ole, mutta kun verrataan siihen, että normaali koko kuukautisvuoto on puolen desin molemmin puolin niin onhan tuo iso määrä holahtaa kerralla. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *