Pieni seikkailija

Siis mitä on tapahtunut sille meidän pienelle tuhisevalle murmelivauvalle?

Se on kasvanut pois. Tilalla ois sitten yksi tällainen ihana touhukas mininapero, joka vipeltää ympäri puutaloa kaikenlaisiin seikkailuleikkeihin:
 

merkkiselitykset:
+ meillä sallittu
meillä kielletty
+-  meillä sallittu äidin tai isin valvonnassa
?  meillä linjaus harkinnassa

tiskikone_purku.jpg

Tiskikoneen tyhjennystä.
+ kun koneessa ei ole teräviä ruokailuvälineitä

 

”Keittiö on aina lapselle oikea toivemaa – tuoksu, ääniä ja syviä, jännittäviä laatikoita, joista löytyy vaikka mitä. Varmista keittiön turvallisuus.” *)

poydan_alla.jpg

Ruokapöydänallaseisomisleikkejä.
+ sallittu

lelukaari_kavelytukena.jpg

Lelukaarentyöntämisleikkejä.
+ sallittu

”Vajaan vuoden ikäinen lapsi kuulee varmasti pitkin päivää ”ei”, ”älä”, ”hyi” ja ”pois”. Joskus vanhemmasta voi tuntua, että hän rajoittaa lasta liikaa. Tarkemmin ajatellen monet kiellot voisi ehkä välttää antamalla lapsen tehdä ja kokeilla asioita (…) – vaikka siitä koituisikin vähän lisätyötä ja siivoamista jälkeenpäin. On myös parempi sulkea kellarin ovi, viedä herkästi kaatuvat ja särkyvät tavarat pois jne. sen sijaan että paimentaisi lasta koko ajan pois huoneesta tai puuhasta, josta hän on kiinnostunut.”

lankarulla_tutkii.jpg

Äidin lankavyyhtien purkua.
+- lanka/nauhaleikit vain äidin/isin valvonnassa

hiirileikki.jpg

Hiirileikkejä.
+- lanka/nauhaleikit vain äidin/isin valvonnassa

peili_virnistys.jpg

Kaikkeamahdollistavastennousuleikkejä.
+ sallittu (nyt noustaan jo vasten hyvinkin huteria esineitä, kuten pyykkitelinettä tai jumppapalloa)

peilin_maistelu.jpg

Nuolemisleikkejä.
+ pus pus

muovipussit.jpg

Jätteiden lajittelua.
– muovipusseilla leikkiminen ehdottoman kielletty

portailla.jpg

Kalterileikkejä portaikossa.
? linjaus harkinnassa – onhan tuo portti tietysti tukeva, mutta silti tämä paikka hirvittää…

 

” Opeta lasta konttaamaan portaita ylös ja alas: ylöspäin mennessä voit olla lapsen takana ja auttaa tarvittaessa hieman jaloista, alaspäin mennessä voit vastaavasti tukea jalkoja ja ohjata lapsen liikkeitä. Pysyttele aina lapsen mukana, sillä hän ei vielä ymmärrä, että voi pudota.”
 

 

Minitirpan muut suosikit: sohvan päästä päähän kävely (tukea pitäen), Bugisten turvakaarella leikkiminen ja vaunukoppaa vasten nouseminen, kissan ruokakulhon sörkkiminen, murusten poimiminen lattialta, pyykkitelineen/lasiovien heiluttaminen ja äidin kotitohvelin imeskeleminen.

Niin joo leikitään meillä myös leluilla. Välillä.
 

*) lainaukset kirjasta Leikitä vauvaa – Liikuntaleikkejä 0-12 kuukauden ikäisille, kappaleesta Lapsen kehitys 9-12 kuukauden ikäisenä

Kommentit (26)
 1. sari - vierailija
  11.3.2013, 02:33

  meilla astianpesukoneen lahistolla ei saanut enaa olla luukun ollessa auki sen jalkeen kun n. 1,5v lapsi kompastui siina vieressa ja loi jonkun osan naamaa (oisko ollut otsa?) siihen avonaisen luukun kulmaan. siina meinaisi aidilta (ei onneksi lapselta) lahtea taju kun nain (salamana lapsen noukittuani) millainen verinen _kuoppa_ naamaan siita kulmasta jai 🙁

  kun soitin vielakin taristen paivakotiin sanoakseni etta lapsi pitaa kotipaivan tanaan kertoi hoitaja etta hanen siskonsa on samasta syysta myos todella varovainen asianpesukoneen luukun takia nykyaan.

  Mutta siis, en halunnut torua tai saikaytella sua, vaan kertoa vaarasta joka itsella ei edes kaynyt mielessa ennen kuin se oli liian myohaista 🙁 (ja sen tarhatadin tarinankin kuulin tietty vasta jalkikateen!).

  Sulla on muuten tosi kiva blogi, ja taidat olla ainut aitibloggaaja joka ei arsyta mua aiti- ja vauvajutuillaan. sulla on aitiyteen hyva asenne!

 2. meillä osattiin mennä portaita ylös jo ennen kävelyä. nykyään 2vtä tosin laiskottaa, aina yläkerrassa se huutaa niin lujaa isiä että kuuluu alakertaan 😉 isi nimittäin tulee ja kantaa alakertaan,  ja äiti on se joka sanoo että tuleppa itse.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *