Pissankutsuhuuto

”Piiiiisu pisu-pisu-pisu pisuuu, piiiiisu pisu-pisu-pisu pisuu”, huhuillaan nykyisin meidän kylppärissä. Kyllä. Vaipattomuusharjoittelu on jo käynnistynyt – noin neljän kuukauden iässä.

Esimerkiksi Intiassa vauvoille ei laiteta vaippoja ollenkaan. Kertakäyttövaippoja ei ole, ainakaan köyhän etelän maaseudulla. Ja hyvä niin – ei ole nimittäin kaatopaikkasysteemiäkään. Roskat heitetään teiden varsille. Onneksi ei kuitenkaan kakkavaippoja.

Intialaiset äidit tietävät maagisesti, milloin vauvalla on hätä. Silloin vauva riisutaan ja nostetaan roikotusasentoon ja kappas; liri-liri-liri.
(Länkkäri-vapaaehtoistyöntekijät eivät tiedä maagisesti, milloin vauvalla on hätä. Ja kappas; liri-liri-liri. Syliin. Aina.)

En ole edes uskaltanut googlata vaipattomuutta netistä. Pelkään kuitenkin lopulta päätyväni jonnekin elämänilonsyövään Vauva-lehtiärinäkeskusteluun, jossa kivatkin asiat saadaan muuttumaan ahdistaviksi. Sen verran tiedän, että vaipattomuustermi on kai VVV. Googlatkaa jos uskallatte. Minä en.

No, mutta siis meillä. Meillä sovelletaan ystäväpariskunnan menestyksellä toteuttamaa menetelmää, joka liittyy jotenkin Arvo Ylppöön. Hmm, toisaalta vauvamaailmassa kaikki ilmeisesti liittyy jotenkin Arvo Ylppöön.

Olemme siis muutama viikko sitten käynnistäneet ”pisunkutsuhuutelut” aina hoitopöydällä ollessamme – ja silloin tällöin ne pissat sattuvat juuri oikeaan aikaan tullakin. Luultavasti sattumalta. Mutta tulevat kuitenkin! Jesh! Ja sitten tietysti kehutaan: ai että miten hienosti pissattu, vautsi vau.

Jossain vaiheessa, varmaan puolen vuoden tietämissä, yritetään siirtyä pöntön päälle tai potalle pisuhuutoinemme.

Katsotaan, miten käy. Ei mitenkään liian vakavasti. Ystäväperheessä kuitenkin oltiin vaipattomia yhden vuoden iässä. Ja minutkin on viety päivähoitoon vähän päälle yhden vuoden – eikä yhtään vaippaa kuulemma koskaan pakattu mukaan.

Piiiisu pisu-pisu-pisu pisuuu!

 

Kommentit (22)
  1. Mahtijuttuja taas 🙂 komppaan hippihenkäyksellä noita kaikkia sun juttuja pissaviestinnästä ja sen hauskuudesta Arvo Ylppöön ja nettiallergiaan.

    Ei saa näissä asioissa olla liian vakava eikä ryppyotsainen, itseasiassa sitä pitää vältellä viimeiseen asti 😀

  2. Meidän viisikuinen on käynyt pari kuukautta pöntöllä. Tarve lähti tytöstä itsestään: se selvästi itki pissahätäänsä! Nykyään melkein kaikki kakat tehdään pönttöön ja aika paljon pissataankin, mutta edelleen kyse on lähinnä vanhempien oikeasta ajoituksesta. En tiedä ollaanko menty vikaan, kun mitään kutsuhuutoa ei tarpeille ole, mutta musta tyttö tunnistaa pelkästä paikasta ja asennosta, mistä on kyse. Käy siis pytyllä myös vieraisilla tai julkisissa vessoissa. Enkä mä sitä hätää vieläkään tunnista, paitsi kakkahädän piereskelystä, mutta mahdollisuuksia annetaan pitkin päivää ja joskus ne tuottaa tulosta 😉

    Mutta auta armias, jos samaa yritetään kannattelemalla potan päällä (ei ihan vielä tukevasti istu), hirveä huuto ja raajat jäykäksi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *