Puutalo: lähtötilanne

Niin, se puutalo. Toinen puolikas tämän palstan nimeä. Kun baby tuli, puutalon remontti sai jäädä siihen vaiheeseen, missä se oli. Kesken.

Tältä näytti puutalo syksyllä ennen remonttia.

roju1.jpg

Kun edellinen omistaja lähti, hän jätti olohuoneeseen ihan pari tavaraa….

Keittiössä oli mintunvihreät (yök) seinät, huomaa myös hurrrrmaavat (yök) kaakelit hormin alla. Keittiön alkuperäisen hellan oli harmi kyllä joku edellinen asukas poistanut – onneksi olohuoneen ja kirjaston hienot kakluunit sekä yläkerran hella ovat vielä jäljellä.

keittio1.jpg

Keittiön värit eivät siis  olleet… hmm, ihan meidän tyylin mukaisia, ja remontti aloitettiinkin sieltä. Tai siis Joel aloitti, minä makasin raskauspahoinvoivana muuttolaatikoiden keskellä Kampissa.

Koko keittiökaapiston remontointi siirrettiin suosiolla myöhemmäksi – ajateltiin, että hyvä ensin testikäyttää keittiötä, jotta tietää, mikä toimii ja mikä ei.
(totuus: rahat loppuivat kesken)

Hei mutta kun ”tuunaa” vanhaa keittiötä, voi sen kanssa hyvin vähän revitelläkin! Vilauksia keittiön nykytilasta on näkynytkin jo joissain aiemmissa postauksissani.

kirjasto7.jpg

Eiks kaikissa sisustuslehdissä ole asukas tuolleen blurrina jossain kulmassa…?

Kirjasto alkuperäiskunnossaan; kerrassaan hurmaavat kukkaboordit. Etualan hienon Billnäsin kirjoituspöydän edellinen omistaja myi meille 150 eurolla. Kelpasi!

Kirjaston kakluuni toimii ja sitä talvella jo lämmiteltiinkin – olohuoneen vastaava kaunistus sen sijaan on joskus nuohoamisen yhteydessä rikkoutunut ja se vaatisi isompaa korjaustyötä. (joka suosiolla siirrettiin jonnekin tulevaisuuteen)

wc.jpg

Alakerran pikkuveski, jaiks. Tästäkin tehtiin myöhemmin enemmän meidän tyylin mukainen.
(= oranssi)

ylakerta7.jpgYläkertaan tuli makuuhuone…

Etualalla toimiva hella – tällä hetkellä hoitaa yöpöydän/rojuläjän virkaa. Hmm jostain kumman syystä tässä vauva-arjessa ei ole tullut keiteltyä aamukahveja makuuhuoneen hellalla. (pikakahvi rules!)

vaatehuone1_rajaus.jpg

…ja tästä tehtiin vaatehuone, jei!

Tosin juuri kun tämä huone oli maalattu ja hyllyt asennettu paikoilleen, tajuttiin että tätä tarvitaan tulevaisuudessa lastenhuoneena. No, muutaman vuoden Silva pärjännee vielä ilman omaa huonettaan toisin kuin äiskän kaikki vaatteet ja kengät…

(Joel laittoi vaattensa suosiolla pieneen, ennen siivouskomerona toimineeseen nurkkakaappiin. Yritin sanoa, että kyllä täältä riittää hyllyä sinullekin. Mutta ei kelvannut. Ihme tyyppi.)

ylakerta4.jpgYläkerran makuuhuonetta edelleen.

Pienestä hassusti patinoidusta ovesta mennään kylpyhuoneeseen. Viistoikkunasta voi näppärästi ihailla pöntöllä istuvaa kumppaniaan. (okei tarvitaan ehkä verho)

Kylppäri jätettiin suunnilleen tällaiseen kuntoon:

kylppari4.jpg

Ja saunakin oli edellisen omistajan jälkeen siisti. Sitä ollaan tosin käytetty tasan kahdesti, vaikka ollaan asuttu tässä jo kohta kahdeksan kuukautta… No, toimii hyvin pyykinkuivaustilana. Oi olisipa olemassa sellaisia kokoontaittuvia lauteita, jotka voisi nostaa kiinni seinälle! Onko?

kylppari1_rajaus.jpg

 

Uhh aina näitä kuvia katsellessa alkaa oksettaa. Raskauspahoinvointitakaumia. En ollut esimerkiksi koskaan tajunnut, miten kamalalta löyhkäävät syksyiset yököttävät OMENAT. 😀

Kovasti on jo tämä koti muuttunut, kun nyt ympärilleen katselee. Jälkeen-kuvia luvassa tulevaisuudessa, kun baby suo. Nyt se nukkuu hetken > päikkärit!

Kommentit (8)
  1. Meillä on nostettavat lauteet 🙂

  2. On olemassa lauteita, jotka saa nostettua ylös, vanhempieni kotona on sellaiset. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *