Puutalon massiiviset jouluvalmistelut

Tässähän nämä:

auton_avaimet.jpg

1. Istu autoon.
2. Aja pois.

Huomasittekohan muutama viikko sitten toimituksen palstalla tällaisen. Aion todellakin elää niin kuin kirjoitan ja noudattaa antamistani viidestä vinkistä kaikkia muita paitsi viimeistä.

Tänä(kään) jouluna puutalossa ei aiota ajautua massiivisten jouluvalmisteluiden pariin. Itse asiassa en ole jouluvalmistellut kotiani aikuisiällä omillani asuessani kertaakaan – eli öööh 16 vuoteen, jos  nyt oikein laskin.

Yksi poikkeus sentään: tänä jouluna meille tulee ensimmäistä kertaa joulukuusi. Se tilattiin sellaisesta kotiinkuljetuskuusipalvelusta ja juuri nyt seisoo tuolla pihalla vesisankossa – saa nähdä, millainen se on. Kuusi nostetaan sisälle todennäköisesti jo tänään (kuusenjalan ”ostin” suklaalevyllä Facebookin Vaihtovaatteet-ryhmässä; kiitos!), mutta se luultavasti koristellaan vasta joulun jälkeen, kun palaamme Sotkamosta kotiin.

Niin, Sotkamosta. Sellainenkin poikkeus. En ole ollut pohjoisessa (tai tässä tapauksessa Kainuussa) joulua viimeisen kymmenen vuoden aikana kuin… öööh… kerran? Nyt oli kuitenkin sellainen olo, että nyt voisi olla sopiva vuosi. Kun kerran Suomessa ollaan.

*******

Onneksi Sotkamossakin otetaan joulu rennosti. Aatonaattona käydään yhdessä kaupassa, aattona koristellaan aamulla kuusi, katsotaan Lumiukko, käydään saunassa ja syödään yhdessä. Jotain. Jouluruoat eivät taida oikein kiinnostaa ketään. Aikuisten kesken ei vaihdeta paketteja – lapsille laitetaan toki jotain avattavaa kääreisiin.

Siinäpä se. Stressitön joulu. Tulee tarpeeseen – näin jet lagin jälkimainingeissa ei kyllä muuhun pystyisikään.

Kommentit (31)
 1. Uijui, mekin suunnataan kainuusen tapanina, tosin vaan sinne Puolangan huudeille, eli kovin suurta törmäysvaaraa ei valitettavasti ole 🙁

  Tuli muuten mieleen, että ei kannata sitä kuusta nostaa sisällekään ennen kun kotiudutte, sitä kun pitäisi kastella päivittäin. Jos siis teillä ei siellä ole joku kuusenkastelija/kissavahti/mörönkarkotin sillävälin. Mä rakastan oikeaa kuusta mutta vihaan sitä sen varinaa ja kastelutarvetta (koska kuka nyt jotain kukkiakaan muistaa kastella..)

  1. Hups, tuli jo sisälle… 🙂 Mutta onneksi meillä on hyvä talonvahti, taidanpa nakittaa hänelle vielä kuusenkastelunkin 🙂

 2. Ah, kaverin mummilla oli maailman paras ohje lahjoihin ”vanhalle naiselle ei kannata ostaa mitään, mitä ei voi syödä tai heittää pois”. Mun mielestä toi pätee kaikkiin ihmisiin, joille ei satu keksimään mitään täsmämateriaa 🙂 Kukat, viinit, ruoat ja kylpyvaahdot kunniaan!

  1. Kukathan on muuten tosi hyvä tässä mielessä – ne voi hyvällä omatunnolla heittää roskiin, kun niillä ei ole enää käyttöä 🙂

   Me ollaan siinä mielessä vaikeita, että lahjaruoatkin meiltä jää syömättä/juomatta (jos ei ole tyyliin Reissaria paketissa – mitä muuten valitettavan harvoin saa), samoin kaikki ”hemmottelutuotteet” jäävät mulla röykkiöihin kuivumaan, kun käytän vaan Aqualania. Mutta kukat! Ne kyllä toimii 🙂 (paitsi myrkylliset, joissa on kissavaara)

   1. Ööö. Heitit kyllä sinun joulupostiystävälle pikku haasteen lahjan suhteen, mikäli hän sattuu näitä lukemaan. Toisaalta, myöhäistä enää miettiä kun köntsät taitavat olla jo housuissa… Tai tässä tapauksessa postissa 😀

    1. Hih hih jouluposti on juuri äskettäin avattu ja lahja oli erittäin mieleinen 🙂 Ystävä voi siis huokaista helpotuksesta 😀 Hyvin oli tulkittu mun makua – onnistuneen lahjan ostaminen siis on mahdollista jopa tällaiselle lahjavaikeilijalle 🙂 Bloggausta lahjan sisällöstä tulossa viimeistään huomenna!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *