Rap-Tirppa in da house!

Puutalobaby

Haluatteko nähdä, miltä näyttää meidän tirppa Ipanapa Räp -cd:tä kuunnellessaan...?

No suunnilleen tältä:

Jostain luin (kröhöm luotettava lähde; netistä luin eli keksin), että lapselle kannattaa kuunteluttaa ensimmäisten vuosien aikana mahdollisimman paljon erilaista ja erirytmistä musiikkia - että ensimmäisten vuosien aikana lapsi on vielä ikään kuin avoin monipuolisesti erilaisille rytmeille, sen jälkeen se "ymmärrysikkuna sulkeutuu", ja sen jälkeen vieraisiin rytmeihin ja musiikkilajeihin on vaikeampi päästä sisään.

Ööö tai jotain - olipa selkeästi selitetty. Ja lähde siis tuntematon. Eli unohtakaa kaikki, mitä juuri sanoin.

No mutta joka tapauksessa; nyt tirppa on siis selkeästi sisällä räpissä :D

Kuulin tuosta Ipanapa Räp -levystä aiemmasta lastenmusiikkibloggauksestani, jossa Mammara, Mimosa ja Liisa sitä hurjasti hehkuttivat. Hih ja innostus tarttui, pakkohan sitä oli päästä kuuntelemaan.
(albumi löytyy muuten myös Spotifystä, vink vink)

Ensikosketus levyyn meillä oli tämä video, jonka Mammara siihen aiempaan keskusteluun linkkasi. Eivoiollatotta! Aikani repeiltyäni aloin tykätä biisistä ihan hulluna, ja nyt se onkin tämän levyn ehdoton lempparibiisi. Myös Silva tykkää - eikä vähiten siksi, että taustalta kuuluu välillä oikeaa koiran haukkumista.

 

Kun levy pyörähti ensimmäistä kertaa käyntiin meidän kotitanssilattialla, tirppa oli vähän ihmeissään - missä se Rajaton? Meillä on siis kuunneltu sitä levyä joka ikinen päivä kohta vuoden ajan.

Mutta biisin numero kuusi (Sini Sabotagen "Kaikkihan me ollaan prinsessoi") kohdalla tyyppi alkoi jo juosta villisti ympäri olohuonetta, heiluttaa hullun lailla käsiään ja räpätä mukana:
"Gäääälä-gälä-gälä gälä-gälä-gälä gälä-gälä-gälä, gäääälä-gälä-gälä gälä-gälä-gälä gälä-gälä-gälä!"

Räpin idea siis täysin ymmärretty.

 

Kommentit

Meidän poika tykkää kaikista iloisista lastenlauluista, mutta mikään apea ja hidas biisi ei sitä innosta. Tota Rajatonta meilläkin kuunnellaan aika paljon, mutta mun mielestä osa niistä biiseistä on aika masentavan kuuloisia, kun taas levyn alkupään biisit on aika rempseitä. Täytyy ottaa tää räppilevy Spotifysta kuunteluun, josko poika innostuis.

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, siinä Rajattomassa tosiaan on niitä yhy-yhy-yyy-sovituksellisia biisejä seassa. Hih me ollaan vaan kuunneltu sitä jo niin paljon, että kaikki ärsytyksetkin on päästy yli - esimerkiksi alkuun mua ärsytti ne "Peppi on niin vahva" -tyyppiset "laulunäyttelemiset"; että hitsi vie laulakaa vaan älkääkä lässyttäkö :) Mutta nykyään niitä ei enää huomaakaan ja pokkana laulaa jokaisen lollotuksen vaan perässä :D

Mammara

Hihahehe! Kiva että toimii! -Meilläkin toimii, aikuisillekin! Jopa mun 14-vuotiaalle kummitytölle toimii. Sopii siis vauvasta vaariin (koska me kolmekymppiset ollaan jo vaareiksi luettavia) :)

Kristaliina
Puutalobaby

Jou! Eiku mehän ollaan tosi cool, jou-jou-jou-määään!

(me ollaan jossain vaiheessa noiden muksujen mielestä varmaan niiiii-iiin noloja)

Mut joo, toimii!

FFFifi
Fitness Führer

Luin että ymmärrysjuna. Olen tainnut jäädä asemalle.

Kristaliina
Puutalobaby

Hehe ja mä tietysti sitten hurjaa vauhtia tsekkaamaan, että apua olinko itse kirjoittanut väärin. Mut ei, ne junahommat oli kyllä perjantaina - että terveiset vaan sinne asemalle :D

Liisa
Osasin!

Meilläkin on pari viikkoa kuunneltu levyä aktiivisesti. Oma lempparini on Isoveljen kengis. :)

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, siitä tykkään kans! Sopivan kierrätyshenkinen :)

phocahispida

Isoveljen kengis ja Robottien siivouspäivä. <3

"Onko Tommin näkösensorit päällä, tää alushan on kauhea läävä."
 

Kristaliina
Puutalobaby

Mua siinä Robottien siivouspäivässä vähän tökki alkuun se, että "tää on tosi-tosi tylsä päivä" - että pöh en halua opettaa tirpalle, että siivous on tylsää. Hih just kun se on oppinut poimimaan lattialta roskia ja viemään niitä roskiin :D

...mutta hmm, toisaalta eiköhän se opi tämän talon vanhempien asenteesta sen joka tapauksessa. Me ei ehkä kauhean hyvin pystytä pitämään salassa, että siivoaminen on meidän mielestä tylsää :D

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Mä pistin uteliaana ja vähän epäilevin mielin levyn soimaan ja Koirakaverin kohdalla meidän tyttösen kädet rupesivat vispaamaan - ihan uskomatonta! Hän ei erityisemmin liiku musiikin tahtiin, vaikka kovasti tykkääkin sitä kuunnella. Tähän asti ainoat, mutta sitäkin innostuneemmat kädenpyöritykset ovat tulleet The Irish Roversin Drunken Sailor -biisistä ja Pitbullin Feel This Moment -biisin kertosäkeestä. :D

Kristaliina
Puutalobaby

Hih siinä Koirakaverissa tosiaan on aika tanssituttavat rytmit!

Ihan kaikkein hurjimmat tanssimuuvit meillä kotona aiheutti muuten yksi ilta Little Richard, kantsii testaa vaikka Tutti Frutti tai Long Tall Sally - täällä tuli niistä aikamoiset tanssihepulit :D

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Me ollaan testattu Tutti Fruttia, mutta tuloksena oli vain hämmentynyt tuijotus :D jossain vaiheessa toimi sellainen Riverdance-tyyppinen meininki :) mutta yleensä meidän palleroinen vain nauttii musiikista hiljaa ja eleettömästi, tai ilmeillään vain osoittaa, että tykkää, mutta ei erityisesti heilu tai viuhdo. Se parkkeeraa mahdollisimman lähelle musiikin lähdettä ja nojailee ja kuuntelee. Sitten aina yhtäkkiä tulee puskista joku biisi, joka saa kädet vispaamaan :)

Meidän tytön samanikäisellä serkkupojalla on taas ihan eri meininki: se revitteli hautajaiskirkossa virsienkin tahtiin...

Kristaliina
Puutalobaby

Tsihihihi oi ei - sun tytöstä tulee siis selvästi ROKKIPOLIISI! Siis sellainen, joka Tavastian miksauskopin vieressä (koska siinä on parhaat äänet) seisoo kädet puuskassa ja tuijottaa lavalle tiukasti, ilmekään värähtämättä. Jos bändi on rokkipoliisin mielestä ihan älyttömän kova, rokkipoliisi saattaa eleettömästi (perusilme kuitenkin vakaana) silleen aavistuksenomaisesti nyökytellä musiikin tahtiin :D

annakarin
Anna Karin

Hahah, meilläkin kuunnellaan tuota levyä ihan koko ajan! Tyyppi toivoi (tai siis mä toivoin!) sitä yksivuotislahjaksi ja lempibiisejä on tietty Koirakaveri, Isoveljen kengis ja Robottien siivouspäivä. Mut oon mä kyllä aika mielissään myös siitä, että levyllä räppäävät tyypit ovat osanneet tehdä ihan omanlaistaan musiikkia, vaikka biisit onki lastenlauluja! Tunnistaa levyltä hyvin kaikki artistit omasta tyylistään.

Kristaliina
Puutalobaby

Mun täytyy myöntää, että itse en ole tuossa skenessä niin hyvin sisällä, että tunnistaisin artistien tyylin - paitsi Tommy Lindrgrenin kyllä! Mutta tuossa levyssä on munkin mielestä jotenkin onnistunut se, että myös vanhempien korvat vaikuttaisivat kestävän sekä sovitukset että sanat vähän pidempiaikaiseenkin kuunteluun - ei ala heti ärsyttää. Tai ainakin näin mä toivon! :)

Mimosa

Öö meidän lapsesta tulee sitten varmaan jotenkin viallinen.. Sehän on kuunnellut melkein vaan räppiä koko pienen elämänsä :D Pitäisiköhän siirtyä soittamaan muutakin musiikkia..

Ipanapa räp on kyllä niin hyvä. Meillä sitä kuunnellaan kanssa ihan koko ajan ja jammaillaan sen tahtiin. Isoveljen kengis on levyn paras biisi koirakaverin kanssa.

Kristaliina
Puutalobaby

Hei siitä tulee varmaan sit vaan räppäri - hallitsee sitten ainakin yhden musiikkisuunnan täydellisesti :)

Piipo79

jou jou, aika kova meno! Meilläkin tanssitaan räpin tahdissa. Tosin tuosta lasten räppilevystä en ollut kuullutkaan! Pitää laittaa hankintalistalle!

Kristaliina
Puutalobaby

Jou, niin on! :)

Pitäis saada kyllä jotenkin nauhalle, kun tuo puhetaidoton tirppa räppää - ero "laulamiseen" on niin valtava. Silva "laulaa" musiikin mukana silleen "laaa laaa laa", herkästi ja pehmeästi. Mutta tosiaan räppi on tuota "gääälä-gälä-gälä" -imitointia; hih siltä se tirpan korvaan varmaan kuulostaakin :D

Piipo79

Heh. Huippua! Ehkä toi "glää glää"-vauvaräppi on loppujen lopuksi ymmärrettävämpää kuin "Levikset repee" :-)

muskariope (Ei varmistettu)

Jep, pienellä lapsella todellakin on rytmin suhteen herkkyyskausi, varsinkin alle 1 vuotiaalla. Johtuu kielen rakenteiden oppimisen herkkyyskausista. Ja jos joku musiikki saa lapsen tanssahtelemaan aivan villisi, niin ei se kyllä missään nimessä voi väärin olla :)

Kristaliina
Puutalobaby

Kiva kuulla! Hih mutta entä jos kaikki musiikki saa lapsen tanssimaan villisti, tyyliin myös pesukoneen hurina...? :)

Meric (Ei varmistettu) http://onnellinenkoti.wordpress.com

Mä kuuntelen tota nyt kun lapsi ei oo kotona. Yritin Kirpun kanssa, mutta se alkoi itkemään ja vaati laittamaan sen pois. Kirpulle käy vain Vauvan vaaka, Paukkumaissi ja slovarit eli "ihanainen musiikki". :)

Kristaliina
Puutalobaby

Voi, räppi oli Kirpulle liikaa <3 No, kaikki ei sovi kaikille - hän saattaa olla vain tosi tarkka omasta musiikkimaustaan :)

Hih mullakin on käynyt pari kertaa mielessä, että laitan levyn pyörimään, vaikka Silva on nukkumassa :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.