Rap-Tirppa in da house!

Haluatteko nähdä, miltä näyttää meidän tirppa Ipanapa Räp -cd:tä kuunnellessaan…?

No suunnilleen tältä:

ipanana rap.jpg

Jostain luin (kröhöm luotettava lähde; netistä luin eli keksin), että lapselle kannattaa kuunteluttaa ensimmäisten vuosien aikana mahdollisimman paljon erilaista ja erirytmistä musiikkia – että ensimmäisten vuosien aikana lapsi on vielä ikään kuin avoin monipuolisesti erilaisille rytmeille, sen jälkeen se ”ymmärrysikkuna sulkeutuu”, ja sen jälkeen vieraisiin rytmeihin ja musiikkilajeihin on vaikeampi päästä sisään.

Ööö tai jotain – olipa selkeästi selitetty. Ja lähde siis tuntematon. Eli unohtakaa kaikki, mitä juuri sanoin.

No mutta joka tapauksessa; nyt tirppa on siis selkeästi sisällä räpissä 😀

tirppa viuhtoo.jpg

Kuulin tuosta Ipanapa Räp -levystä aiemmasta lastenmusiikkibloggauksestani, jossa Mammara, Mimosa ja Liisa sitä hurjasti hehkuttivat. Hih ja innostus tarttui, pakkohan sitä oli päästä kuuntelemaan.
(albumi löytyy muuten myös Spotifystä, vink vink)

Ensikosketus levyyn meillä oli tämä video, jonka Mammara siihen aiempaan keskusteluun linkkasi. Eivoiollatotta! Aikani repeiltyäni aloin tykätä biisistä ihan hulluna, ja nyt se onkin tämän levyn ehdoton lempparibiisi. Myös Silva tykkää – eikä vähiten siksi, että taustalta kuuluu välillä oikeaa koiran haukkumista.

//www.youtube.com/embed/qE8Xj_qVdak

 

Kun levy pyörähti ensimmäistä kertaa käyntiin meidän kotitanssilattialla, tirppa oli vähän ihmeissään – missä se Rajaton? Meillä on siis kuunneltu sitä levyä joka ikinen päivä kohta vuoden ajan.

Mutta biisin numero kuusi (Sini Sabotagen ”Kaikkihan me ollaan prinsessoi”) kohdalla tyyppi alkoi jo juosta villisti ympäri olohuonetta, heiluttaa hullun lailla käsiään ja räpätä mukana:
”Gäääälä-gälä-gälä gälä-gälä-gälä gälä-gälä-gälä, gäääälä-gälä-gälä gälä-gälä-gälä gälä-gälä-gälä!”

Räpin idea siis täysin ymmärretty.

 

Kommentit (25)
  1. Mä kuuntelen tota nyt kun lapsi ei oo kotona. Yritin Kirpun kanssa, mutta se alkoi itkemään ja vaati laittamaan sen pois. Kirpulle käy vain Vauvan vaaka, Paukkumaissi ja slovarit eli ”ihanainen musiikki”. 🙂

    1. Voi, räppi oli Kirpulle liikaa <3 No, kaikki ei sovi kaikille – hän saattaa olla vain tosi tarkka omasta musiikkimaustaan 🙂

      Hih mullakin on käynyt pari kertaa mielessä, että laitan levyn pyörimään, vaikka Silva on nukkumassa 🙂

  2. Jep, pienellä lapsella todellakin on rytmin suhteen herkkyyskausi, varsinkin alle 1 vuotiaalla. Johtuu kielen rakenteiden oppimisen herkkyyskausista. Ja jos joku musiikki saa lapsen tanssahtelemaan aivan villisi, niin ei se kyllä missään nimessä voi väärin olla 🙂

    1. Kiva kuulla! Hih mutta entä jos kaikki musiikki saa lapsen tanssimaan villisti, tyyliin myös pesukoneen hurina…? 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *