Raskausmaha 39+2 …eiku het-ki-nen?

Ensimmäisen synnytykseni jälkeen yksi isoimmista yllätyksistä oman kropan suhteen oli tämä:

maha_tah.jpg

Het-ki-nen: mähän synnytin jo!

Joko näistä ei puhuta tai minä en ollut niitä puheita kuullut. Mutta oikeasti ennen luulin, että synnytyksen jälkeen mahasta tosiaan jollain tavalla huomaisi, että onko se lapsi sieltä jo poistunut vai ei. 

Silvan syntymän jälkeen Kättärin suihkujen kokovartalopeileistä (MIKSI siellä on kokovartalopeilit?!?) näkyi kuitenkin järkytys: näytänkö mä tuolta? Pitkään luulin, että kohtuni palautumisessa on jotain vikaa. Supistelutkin jatkuivat – jäikö sinne jotain jämiä istukasta vai mitä hemmettiä…?

Kesti pitkään ennen kuin tajusin, että se on ihan normaalia.

*******

Nyt siis ”raskausvatsani” näyttää tuolta. 39+2, paitsi että vauva poistui sieltä jo kuusi päivää sitten. Tiedoksenne vaan. Että kun tuon kuvan tähän nyt näin läväytän, niin eipähän tarvitse jatkossa tuota kumpua peitellä 🙂

*******

Niin, ja se toinen iso järkytys silloin eka synnytyksen jälkeen: jälkivuoto. Olin todella huolissani, kun se ei alkanut jo muutamassa päivässä tyrehtyä. Onko siellä jotain vikaa? Ehei. Se vuoto saattaa kestää 6-8 viikkoa. Kaksi kuukautta verenvuotoa siis.

*******

Anteeksi, jos järkytin jotakuta ei-synnyttänyttä. Mutta itse olisin toivonut, että olisin tiennyt nämä jo silloin Silvan syntymän jälkeen. Olisin saattanut säästää pari kyyneltä.

Kommentit (110)
  1. Kiitos näistä valaisevista postauksista! Olen huomannut, miten paljon raskausaikana onkin sellaista, mitä ei ole kerrottu (ei sinänsä mitään negatiivista, mutta vain pikkuyllätyksiä). 

    Ihana lukea blogiasi 🙂 

    Terveisin: Olisi kiva lähteä synnärille jo 

  2. Ei se sektio näitä juttuja ratkaise, jälkivuotoa on yhtä kauan senkin yhteydessä, tikkejä tulee (eri paikkaan vaan) ja mahan palautuminen on heikompaa kun normisynnytyksessä. Vyölaukkua jää leikkaushaavan päälle enemmän tai vähemmän.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *