Retrokassi

rakastan esineitä ja asioita, joilla on minulle henkilökohtainen tarina. Tunnearvo.

Jotenkin minulla vaan menee ihan sydän sykkyrälle erityisesti siitä, kun joku omasta lapsuudesta läpikotaisin tuttu juttu saa uuden arvon ja elämän oman lapsen leikeissä.

Niin kuin tämä kassi:

kassi tirppa.JPG

Jos haluaisi kuulostaa tosi hienolta, niin sanoisi varmaan, että vintage. Tai vähintään nyt retro.

Minä sanon: mun vanha. Mun vanha päiväkerhokassi suoraan 80-luvun alusta. Tässä mä kannoin eräskin kesä eväsleivät kesäkerhoon, Kuusamon seurakuntatalolle. Tunnen vielä suussani, miten ihanasti hapankorput päivän aikana olivat pehmenneet elmukelmun sisällä. Juomana sellainen kolmionmuotoinen Trip-mehu.

kassi tupsu.JPG

Muistan ihan hyvin, kuinka itse olen omin pikku kerholaisenkätösin tuon tupsun… eiku tietysti pompomin askarrellut. Ehkä noin 32 vuotta sitten. Ohhoh. Ei ihmekään, jos on vähän lytistynyt.

kassi.JPG

Tirppa on tietysti asiaankuuluvan ylpeä ikiomasta kassistaan.

Ja tässä tämän bloggauksen vinkkiosuus: joskus kun näille naperoille (tai ainakin meidän naperolle) paikasta a paikkaan b lähteminen saattaa olla vähän hankalaa – kokeilkaapa lapsen oman kassin pakkaamista.

Aina, kun me lähdemme jonnekin, vaikkapa neuvolaan influenssarokotukselle niin kuin viime viikolla, tirppa saa itse valita, mitkä lelut hän omaan laukkuunsa pakkaa. Leluvalintaa pohditaan hartaasti ja laukku pakataan huolella. Ja sitten tirppa ylpeänä kantaa kassia käsivarrellaan mukana.

Kassia tuskin koskaan edes avataan. Pääasia, että se on mukana.

Mitäs sieltä sitten rokotusreissulla löytyi?

No ylläri ylläri:

kassi ukkelit.JPG

Kuka tunnistaa Riitta-tädin uuden ystävän?

Kommentit (16)
 1. Vintagella viitataa pääsääntöisesti 1920-60 lukujen vaatteisiin ja asusteisiin. Retro sen sijaan ei oikeastaan edusta mitään aikakautta, vaan tarkoittaa sitä, että jokin asia on tehty vanhan näköiseksi (eli jos ostat tänään kukkamekon, jonka kangas muistuttaa 70-lukua, niin se on retrokuosi). 🙂

  1. Joo, mäkin huvikseni googlailin tätä kirjoittaessani. Wikipedian mukaan vintagen merkitys on nykyisin laajentunut, mutta kyllä mäkin sen ihan tiettyihin vuosikertoihin yhdistäisin. Kyllä 70-lukuunkin varmaan vielä…

   Retrosta mun mielestä tuntuu hassulta, että uusikin asia voi olla retroa. Vaikka just kans käsitin, että voi. Mä sanoisin mieluummin, että retrohenkinen, jos joku on just tuolleen vaikka 70-luvun tyyppinen, mutta nykytehty. 

   Mutta joo, nää on näitä käsitteitä, jotka muuttuu ja elää varmaan käyttäjiensä mukaan 🙂

 2. Oijoijoi, mulla oli kanssa tällainen pienenä ja just punainen! Jokohan se on päätynyt kaatopaikalle…? Ja mulla oli myös sellainen littana juomapullo! Voi, mitä nostalgiaa! 🙂 Mahtava tietää, että noita kasseja saa Kimperiltä, niitähän voisi samassa kaupungissa asuvana käydä sieltä hankkimassa <3

  1. Hihi joo tää taisi olla tosi-tosi trendikästä silloin joskus! Toivottavasti teiltäkin löytyy jostain. Mahtavaa, että noita kuitenkin edelleenkin tehdään!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *