Se aika vuodesta

Tänne ”maalle” muuton (heh Rautatieasemalta linnuntietä muutama kilometri) jälkeen vuodenajat ovat tulleet jotenkin… …lähemmäs. Ei näitä kaikkia Punavuoressa oikeastaan koskaan edes huomannut. Tai ehkä mulla oli vaan koko ajan niin kiire töihin ja kotiin. Vuodenaikojen sisään on tullut myös uusia sävyjä – ihan kirjaimellisesti.

Kesässä on syreeniaika. On unikkoaika. Pioniaika. Oi ja lopukesän tuoksuva jasmiiniaika. Ja oranssien japanilaisten lyhtykoisojen aika.

Toinenkin japanilainen juttu näkyy myös täällä kotikulmilla – tämä lähes hengästyttävän kaunis hetki:

hanami.jpg

hanami lapset.jpg

hanami juhla.jpg

hanami helsinki.jpgAlkuun ihan vakavissani kaavailin kirsikkapuun istuttamista tuohon meidän omalle pihalle vain tätä lyhyttä kukkahetkeä ajatellen. Realistinen versio: siihen kohdalle tulee (toivottavasti) tänä kesänä tyttöjen leikkimökki. Ehkä ne kirsikankukat voisi sitten vaikka maalata leikkimökin sisäseinään. Kukkivat vuoden ympäri.

Kuvat otti Joel eilen ulkoillessaan lasten kanssa. Postasi tuon viimeisen näistä Facebookiin saatesanoin:
”Lapsilla pitää olla ulkotiloissa hyvä suojavarustus ettei hanami tartu.”

Kommentit (31)
 1. Nyt mäkin innostuin että teidän pitää saada kirsikkapuu JA leikkimökki. Leikkimökin käyttöikä on kuitenkin suht lyhyt, ainakaan oman kokemuksen mukaan (nykyajan, he he) kouluikäisiä ei leikkimökit juuri kiinnosta. Voisiko siis leikkimökin tai aiemmin mainitun majan/muun kompromissiratkaisun sijoittaa siihen kallioiselle alueelle mihin ei puuta voi istuttaa? Ja puu alkuperäiselle leikkimökkipaikalle.

  1. Tätä hei voisikin miettiä! Hmm… Mä oon ajatellut, että haluaisin nähdä leikkimökille ikkunoista (sitten kun joskus lapset ovat siinä iässä, että leikkivät ulkona keskenäänkin), mutta hmmm…. täytyy tosiaan miettiä 🙂

  2. Toi leikkimökin käyttöikä riippuu kyllä ihan suunnittelusta. Meillä oli lapsuudessa leikkimökki peruskäytössä, sinne sai viedä vähän mitä halusi joten miljöö vaihtui välillä. Teini-iässä sinne siirrettiin joku sohva ja radio tms ja siitä tuli sellainen soppi minne sai mennä olemaan rauhassa/rauhoittumaan/soittamaan tärkeitä puheluita (niitä joita äiti ei saanut kuulla 😉 ja lopulta sinne siirrettiin avattava vuodesohva, jossa kaikki kolme lasta ovat vuorollaan asuneet kesiä varhaisaikuisuudessa. Ollaan jopa Miehen kanssa asuttu siinä yksi kesä kun oltiin kodittomia, sai vähän omaa rauhaa 🙂 ja mökki ei siis ole iso vaan pieni ja perinteinen, juuri pienen vuodesohvan kokoinen (kun sen avaa, on koko mökki pelkkää sänkyä).

   Mutta täytyy myöntää että puumaja olis sata kertaa siistimpi. 🙂

   1. Meillä 6 ja 8v ovat kinunneet mökkiä nyt pari kesää ja tänä kesänä sellainen viimein tulee. Nimenomaan niin iso, että sinne mahtuu pieni vajaamittainen kerrossänky tai myöhemmin vaikkapa se sohva. Ja talvisäilytykseen koko perheen polkupyörät, jotka nyt täyttävät autotallia. En usko että meilläkään kotileikki perinteisessä muodossa on tuolla enää se suosituin, mutta kavereiden kanssa hengailuun rauhassa se käy vielä pitkään.

 2. Någon Annan
  8.5.2015, 15:31

  AAAARGHHHH! Nyt mä purkaudun. Tämä ei liity mitenkään tähän postaukseen, eikä oikein mihinkään, mutta kun ei ole ketään kotona, en voi valittaa kellekään. Valitan siis sulle 🙂 Ostin nimittäin Kotivinkin, kun näin, että susta oli siinä juttu – ja ihan oikeasti siivoamisen teemanumero ja erilaiset näkökulmat siihen (mitä ajattelin sulla olevan) kiinnostaisivat. Noh, olen nyt etsinyt Kotivinkkiä aika monesta kaupasta ja vihdoin löysin sen ABC:ltä. Siinä oli vielä kaksi numeroa, ajattelin, että jos se ei ole tässä uusimmassa, se on varmasti tuossa toisessa lehdessä. Mutta ei! Siinä oli numerot 9 ja 7 ja se sun juttu on ilmeisesti numerossa 8.

  Mä oon tosi säästeliäs lehtienostaja, ja irtonumeroiden hinnat on kivunneet ihan pilviin, joten tuo todella kirpaisi. Ja sitten tuli väärä lehti! Prkl! Oli niissä onneksi ihan kivoja juttuja, mun mielestä Kotivinkki on yksi niitä harvoja järkeviä akkainlehtiä.

  Joo, että tällaisen purkauksen kanssa sitten. Olisinhan mä voinut yrittää sellaista passiivis-aggressiivista nillittämiskommenttia, mutta ei se nyt oikein lähtenyt 😀

  Heti helpotti, kun sain kirjoitettua asian julki. Hyvää viikonloppua kaikille, toivottaa närkästynyt blogilukija, joka blogivimmassaan tekee harkitsemattomia ostopäätöksiä. Älköön kukaan suosikkibloggaajani koskaan menkö printtimediaan sanomaan mitään kiinnostavaa, tai pitäkää mut ainakin pimennossa.

  1. Eiiiiih traaginen kohtalo – antaa palaa vaan avautuminen! Ootas, mä käyn katsomassa sen lehden numeron… Joo: kasi. Pöh, miksi ne sitä pihtasivat sieltä lehtipaketista! Ehkä se on myyty loppuun, kun olin niin kiinnostava? 😀

   Mä voisin muuten sanoa, että saat tän mun lehden kierrätykseen (hehe koska siis mähän en niitä siivousjuttuja lue – vaikka se anonyymi nillittäjä vois sanoa, että ehkä kannattais), mutku mutku mutku mä haluan itse säästää tuon oman jutun ”leikekirjakäyttöön” tuleville sukupolville. Heko heko.

   Hei mut lohduttaisikos yhtään tällainen: mä oon ajatellut jatkoblogata ko. aiheesta vielä tässä lähiaikoina. Uskokaa tai älkää – mulla on siitä vielä lisää sanottavaa, vaikka oon siivousaiheesta tyyliin ziljoona kertaa jo kirjoittanutkin 😀 Ehtymätön juttupankki 😀

  2. …ja sitä vaan vielä, että hitsi että oot ihana <3

   1. Någon Annan
    8.5.2015, 18:06

    Nämä lämpimät sanasi auttoivat mua pääsemaan tästä roihahtaneesta kriisistä yli 🙂 Täytyy käydä katsomassa, tilaavatko kirjastoon Kotivinkkiä. Mä kyllä ihan oikeasti mietin, että Puutalobaby-fanitko ne on ostaneet kaikki Kotivinkit kaupoista!

    1. Jos sieltä kirjastosta on saksittu se mun sivu irti, niin sit voi ainakin epäillä jotain fanaattista fanitusta. Tai no: luultavasti sinne on vaan piirretty viikset. Tai tuhmia kuvia 😀

  3. Et selannu lehteä ennenkuin ostit? 😀

   1. Mä jotenkin tulkitsin, että ne oli silleen muovitettuina eli ei voi selata…?

  4. ilona/keskeneräinen
   9.5.2015, 10:53

   Hei meidän kodista oli aikanaan juttu Kotivinkissä ja eräs lukija vähän myöhään havahtui tähän ja lehteä ei enää saanutkaan kaupasta.
   No aktiivinen hän oli sitten soittanut lehtitalolle ja kysellyt, että miten kyseisen lehden voisi saada käsiinsä vielä..
   Niin tiedätkö mitä?
   Lähettivät Kotivinkistä ilmaiseksi hyvää hyvyyttään lehden tälle ihanalle aktiiviselle lukijalle 🙂

   1. Oi vau – aika hyvää palvelua! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *