Se kirjahylly!

Saanko esitellä: meidän uusi (ja VALMIS) kirjahylly!
kirjahylly.jpg

Tadaa!

Jo puutalon näyttöön ensimmäisellä kerralla astuessamme näimme silmissämme alakerran toisessa huoneessa tämän: kirjaston! Ei vierashuonetta, ei lastenhuonetta – vaan kirjasto. Paikka, jossa kerrankin molempien kaikki kirjat pääsisivät kauniisti näkyville. Hyllyyn, jossa olisi kasvunvaraa. Huoneeseen, jossa olisi pehmeä matto, lämmin tunnelma ja kakluunin edessä paikka, johon käpertyä.

Joel (siinä vaiheessa vielä ihan remppatumpelona) ilmoitti jo aika alussa, että haluaisi ainakin yrittää hyllyn nikkaroimista itse. Oh! Sopii minulle! Näin saataisiin juuri meidän kirjoille ja meidän talon (vinoille) mitoille räätälöity hylly.

suunnitelma.jpg

Tältä näytti suunnitelma suhteutettuna ihmisten pituuksiin: minä (huomaa takapuoli), keskimittainen Joel ja pitkä ystävämme Visa (huomaa viikset).

 

Syksyllä, vähän ennen kirjojen laatikossaoloyksvuotispäivää, oli aika siirtyä vihdoinkin suunnitelmista toteutukseen. Silva jäi mummolaan hoitoon ja me Joelin kanssa huristelimme vesisateessa Länsiväylän varrelle Bauhausiin.

Homma ei alkanut hyvin. Etsimme koko lautaosaston 8mm levyä – turhaan. Sitten kysymään:
Myyjä nro 1: ”Joo, on sitä tuolla jossain lautaosastolla.”
Uudestaan katselemaan.
Myyjä nro 2: ”Joo, katsokaa vaan tuolta lautaosastolta, on sitä siellä jossain.”
Ei löydy.
Myyjä nro 3: ”Oon mä sitä siellä nähnyt, jossain tuolla.”
Ei löydy.
Minä myyjälle nro 2 uudestaan: ”Voisitko tulla näyttämään, me ollaan nyt katsottu tämä osasto aika monesti, mutta ollaan varmaan jotenkin sokeita, kun ei me sitä vaan onnistuta löytämään…”
Myyjä nro 2 (juttelemassa myyjän nro 4 kanssa niitä näitä): ”En mä sitä löydä sen paremmin kuin tekään, kysykää tuolta kulmakopissa olevilta myyjiltä”.

Okei, kulmakopille sitten:
Myyjä nro 5: ”Onkohan meillä sellaista…” (kysyy myyjältä nro 6)
Myyjä nro 6: ”En mä tiedä.”
Myyjä nro 5: ”No ei kai meillä sitten ole, jos ette kerran löytäneet.”

Grrr. Ei ikinä enää Bauhausiin.

*******

Onneksi taskuista löytyi kaksi fiksupuhelinta, joilla voi googlata (ja soitella) muihin kauppoihin siinä saman tien. Vanha tuttu Oulunkylän K-rauta näytti hyvältä, mutta sitten Joel keksi: IKEA!

Ja kyllä: Ikea tosiaan myy perus-hyllylevyä n. 5 eurolla, kun K-raudassa sama maksaa n. 15 euroa. Taas yksi syy, miksi on pakko tykätä edes ihan vähän Ikeasta.

Siispä hyllylevyt Ikeasta, rimat Oulunkylän K-raudasta.

Ja design Joelin päästä.

*******

Tila- ja hajuteknisistä syistä nikkarointi ja maalailu tehtiin Joelin vanhempien luona. Välipäivinä (flunssan jälkeen) oli vihdoinkin aikaa niin, että homma alkoi edistyä.

Sitten kasaamaan.

pyllotystekniikka.jpg

En ole kyllä koskaan aiemmin nähnyt remppamiestä, joka poraa tässä klassisessa intialaisessa pyllötysasennossa. Ai niin, paitsi tietysti Intiassa.

Ison osan kokoamiseen saatiin avuksi Tommi.

toinen_pyllotys.jpg

Luulitko, että Joelin edellisen kuvan asento oli sattumaa? Ei ollut. Koko kirjahylly rakentui pyllöttäen.

Ja sitten: perusrakenne on VALMIS!
(kirjojen hyllyttäminen sen sijaan oli projekti sinänsä, siitä kirjoitinkin jo täällä)

tadaa.jpg

Ostaisitko kirjahyllyn näiltä miehiltä?

*******

Joel halusi kirjahyllylle keveän ja ”avonaisen” rakenteen, että sinänsä massiivisen kokoinen kapistus ei tekisi koko huonetta tunkkaisen oloiseksi. Rakenne on ehkä vähän ”japanilaishenkinen”; hyllyt on sijoitettu ikään kuin pyöreiden rimojen päälle.

Hyllyssä on oikeastaan kolme jujua: ensinnäkin siis ne pyöreät rimat

rakenne_ylhaalta.jpg

Rakenne ylhäältä päin.

…ja toiseksi punainen ”kuvio”, joka kulkee hyllyn läpi näin:

punainen_raita.jpg

…ja lähemmin tässä:

punaista_viela.jpg

Raita punaisen ja ruskean taitekohdassa:

rakenne_punaruskea.jpg

Kolmas ”juju” on kirjaston värejä toistava väritys: punainen on samaa kuin lattiassa ja tumma ruskea löytyy kaapistoista. Lisäksi kirjastossa on kirkasta oranssia. sekä valkoista kaakeliuunissa, listoissa ja tietysti siinä matossa.

Se aiemmin olohuoneessa vilahtanut Ikean lattiatyyny siirtyi nyt omalle paikalleen kirjastoon – ja hih tsekatkaas värit:

lattiatyyny.jpg

Bingo. Kirjaston värit tässä.

Hyllyn päälle on päässyt myös Buddha. Yksin. Kaikki muut kaapeissa asustelevat Buddha-kollegat ja hindujumalat etsivät vielä paikkaansa – en viitsi kuorruttaa koko kotia kerralla vaan siedätyshoidan Joelia hitaasti mutta varmasti 🙂

buddha.jpg

Ylin hylly (keveille kirjoille ja dvd:lle) on kiinnitetty suoraan seinään, jotta itse kirjahyllyn painopiste saataisiin turvallisen alas.

*******

Jee, kirjasto alkaa näyttää jo kirjastolta! Koko huoneen valmistelu (ja esittely) odottaa vielä yhden ison salaisen projektin valmistumista. Hyshh hyssh siihenkin liittyy japanilaisfiilis ja lisäksi vielä käsin tehty paperi – mutta siitä siis lisää joskus myöhemmin!

Okei nyt saa sanoa, että HIENO ON!

 

Kommentit (28)
  1. Oi vitsit oi vitsit! Rakastan huoneenne värejä yli kaiken ja hylly on huoneeseen juuri sopiva 🙂 Muutun täällä kateudesta vihreäksi para-aikaa, tahon kanssa tuollaisen huoneen. Ja tuo tyyny <3

    Ja ei luoja mitä ”asiakaspalvelua” (jos niin voi edes sanoa) 😀 Teki mieli itkeä ko luin sen pätkän, ihan totta kaverit hei. Yrittäisivät ees tai vaihtaisivat työpaikkaa/alaa jos noin paljon ketuttaa. Varmasti moni hommansa hoitava ihminen oisi valmis tulemaan heidän tilalleen. 😀

  2. mutsi:  Varmasti on sama viiksiniekka, en mäkään usko, että vois olla kukaan muu – pieni maailma tosiaankin!

    Onna: Hih joo mulle se kosmetiikkavitsi tosiaan piti vääntää ihan rautalangasta ennen kuin tajusin 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *