Se o loppu ny!

Uskaltaisikohan tämän nyt sanoa ihan ääneen…? (kaikki todennäköisesti tuntevat ”kerro se julkisesti, niin asia muuttuu vastakkaiseksi ihan välittömästi” -ilmiön) Mutta kyllä se siltä nyt aika vahvasti näyttää. Juu-u. Totta se taitaa olla. Nyt kerään kaiken rohkeuteni ja kirjoitan sen tähän. Kyllä:

Meillä on nyt imettäminen loppu.

Mitä ihmettä? Vastahan mä tätä pari viikkoa sitten tuskailin. Mitä tapahtui?

Noooh. En ehkä oikein tiedä itsekään. Mutta:

Hyvin onnistuneen ”luonnollisen vähentämisen” jälkeen pari viikkoa sitten sitten oltiin siis keskellä kriisiä. Tirppa halusi yhtä äkkiä imeystä koko ajan ja protestoi kuuluvasti, jos tätä ”saavutettua etua” yritettiin häneltä kiistää. Taistelin vastaan aikani, mutta erään huudontäyteisen vaunukävelyn jälkeen olin ihan loppu. Bloggauksen ja hyvän neuvolakeskustelun jälkeen tulin siihen tulokseen, että okei okei: selvästikään aika ei nyt vain ollut oikea. Annetaan imetyksen jatkua nyt kuitenkin vielä vähän, ja yritetään pehmeästi vähentämällä taas uudelleen muutaman kuukauden päästä.

Tämän jälkeen ”tiheän imun kausi” jatkui vain päivän tai kaksi. Annoin rintaa, jos tirppa sitä vaati, mutta muutoin jatkoin aiemmalla linjalla: yritin käyttää kotona Joelin löysää t-paitaa ja kaikenlaista muuta hämäystekniikkaa. Itkuun asti en kuitenkaan antanut mennä: jos tirppa halusi, niin sai.

Kampin stailauspäivänä olin koko päivän poissa kotoa. Silloin tirppa söi rintaa vain kerran, illalla. Siitä lähtikin taas uudelleen ”kerran tai kaksi vuorokaudessa” -kausi.

Sitten tuli ensimmäinen vuorokausi, jolloin en imettänyt kertaakaan.

Seuraavana päivänä kerran.

Sitten taas en kertaakaan.

Kerran.

Kahden päivän tauko.

Kerran.

Uudelleen kahden päivän tauko.

Kerran.

Ja nyt: kolme vuorokautta ilman.

Wohoo! Jos jos jos tämä oli nyt tässä, niin nyt on kyllä parin riemukuperkeikan paikka: whee! Maidon määräkin on tässä vähentynyt niin automaattisesti asteittain, että sen kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. Veikkaan, että tuo viimeinen kerta ennen tätä kolmen vuorokauden taukoa oli sellainen ”näääh, ei tuolta mitään enää tule” -kerta. Ainakin tirppa vaivautui imemään enää sen parinkymmenen sekunnin ajan, vaikka rinnalle ensin kovasti halusikin.

Nukkumaan mennessä syödään iltapalan päälle vielä puolikas purkillinen vastiketta. Ja yönälälle ahnaasti kokonainen purkki joskus aamuyöstä. (tämä rytmi meillä on ollut siis jo pitkään – tapa ei siis tullut imetyksen lopettamisen myötä) Niistä vieroittamisen aika on edessä jossain vaiheessa, mutta uhhh – sitä en uskalla vielä edes ajatella. Nyt mennään näin, että ei tule liian monta muutosta kerralla ja tissi uudelleen mieleen. Ai joo ja tuuletetaan vähän:

Wheeeeeee!

Kommentit (59)
  1. Ja voi, sen tärkeimmän unohdin, oikein kovasti Onnea uuteen vaiheeseen ja imettämättömyyteen Krista! 🙂
    Vaikutat niin kovin valloittavalta persoonalta ja varmasti itse tiedät mikä on lapsellesi parasta! <3 Tuollaisia äitejä soisi olla enemmänkin, ketkä osaavat ja uskaltavat ajatella myös itse, eikä hyväksy kaikkea mitä heille syötetään..... Ja voi, meillä juodaan mahdollisuuksien mukaan myös ihan täysin käsittelemätöntä maitoa, suoraan maatilalta, missä rasvaa kyllä löytyy... 😉

  2. Äh….ihan pakko lyödä lusikkani soppaan, kun aiemmin joku niin kovin kaikkia eläinrasvoja soimasi, tai puhui sydän-ja verisuonitaudeista … Katselin tuossa aika mielenkiintoisen dokumentin, missä puhuttiin siitä, kuinka viime vuosikymmeninä on nuo taudit räjähtänyt käsiin ja kuinka ollakaan myös silloin on tullut markkinoille kaikki kevyttuotteet ja nämä ”parempia rasvoja” sisältävät margariinit ym. Itse olen sitä mieltä ja teemme niin, että voi esimerkiksi ei ole mitenkään pannassa tässä perheessä. Leivänpäällä emme käytä mitään Keijuja tms. Ja heti alkuun, itse olen alipainoinen, tai siis todella hoikka, mieheni hoikka, niin kuin ovat tyttömmekin. Me pyrimme syömään mahdollisimman puhdasta ja käsittelemätöntä, prosessoimatonta ruokaa. Yritämme mahdollisuuksien mukaan olla käyttämättä lisäaineita jne. Mutta niin, tämä ohjelma siis tuki täysin meidän käsitystä siitä, mikä ravinnossa on hyvästä ja mikä pahasta. Siinä esitettiin hyvin vakuuttavasti esimerkiksi kuinka lisäaineet olisi nimenomaan syinä näille kyseisille taudeille, eikä se itse rasva. Eli länsimaisen ihmisen (siis yleistettynä) koko suolisto ja suonisto on tavallaan ”hälytys tilassa”, nämä myrkyt viottaa suonien pintaa jonka vuoksi kolesterooli ei kulkeudu elimistössä niin, kuin pitäisi, vaan jää suonien pintaan vahingoittamaan ja tukkimaan niitä. Olen aina kaikille vakuuttanut, että itse uskon ehdottomasti enemmän puhtaan ruuan vaikutuksiin, kuin siihen että kaikki olisivat valheellisesti kevyttuoteita ja sitä kautta muka parempia.
    Olen käynyt monien kanssa keskusteluita aiheesta ja viimeksi kätilöni kanssa puhuttiin kuin samasta suusta ja hän vannoi kunnon voin nimeen. Tämä kätilö oli toiselta ammatiltaan homeopaatti ja sanoi, että virallisesti ja yleisesti hän ei voi näissä lääkäripiireissä muuta, kuin olla hiljaa, sillä suurin osa tämänkin maan lääkäri/sairaanhoitaja puolesta on kuulemma hyvin korruptoitunutta, sillä omalla mukamas siistillä tapaa. Mutta se vannoi, että ehkäö minä ainakin tulen sen päivän näkemään, kun teollisuuden on myönnettävä tämä huijaus ja myönnettävä, että kaikki on tehty ihmisen terveyden kustannuksella… Mieletäni silti jo maalaisjärki sanoo, että ei sellainen kovin käsitelty ruoka voi olla parasta ravintoa! Tai missä päiväykset kestää hamaan tulevaan. Kääk, mulla olis niin kauhiasti asiaa aiheesta, mutta nyt kiireessä en osaa muotoilla mitenkään järkevästi näitä juttujani, mutta toivottavasti joku jonkun pointin löytää! 😉 Tää asia on vaan niin lähellä sydäntäni enkä kestä, kuinka toiset paasaa kevyttuotteiden ym.perään, tai moittii kuinka syötän lapselleni kunnon VOITA! Väitän, että lapseni ja perheeni ylipäänsä voi keskivertoa paremmin ja elimistömme saa tarvittavia hivenaineita keskivertoa enemmän. Ja luulisi, jos niin huonosti syömme, olisimme hyvin lihavia ym….. Mutta nyt pitää kiiruhtaa…. Kaikkea hyvää kaikille, ruokavaliosta riippumatta! 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *