Seuraava sisustushitti: temppuhuone!

Kylläpäs tätä hommaa pitikin pähkäillä!

Toimitus nimittäin haastoi jo pari viikkoa sitten lilyläiset miettimään, että mikä on seuraava sisustushitti. Aikaa annettiin tämän viikon loppuun asti.

Ja onhan niitä ennustuksia täällä jo paljon näkynytkin: Esimerkiksi Ei beigeä -palstalla veikattiin kalatyynyä (hui!). RetroPrinsessan Raissi ehdotti Early Bird -tapettia (varmasti! …toisaalta tätä on jo niin paljon sisustuslehdissä nähty, että onkohan jo kohta klassikko eikä trendi…?). Isyyspakkauksen Tommi povasi eilen kirjahyllyjen häviämistä (eiiiiiih! en voi uskoa – ennustaisin päinvastoin niiden uutta tulemista). Ja tänä aamuna Kaikki mitä rakastin -blogin Eeva baarikärryä (tsihihi se oli yllättävä veto).

Sisustustrendihaaste on pompsahdellut mieleeni tässä viime aikoina tasaisin väliajoin. On tehnyt niii-iiiiin mieli osallistua, mutta hitsi mikä ihme se tuleva trendi nyt voisi olla… Puutaloa ”sillä silmällä” vilkuillessa tuli ensin mieleen tämä TOP3:
1. Joulutähti ikkunassa maaliskuussa.
2. Kissanoksennukset valkoisella villamatolla.
3. Ikean olkikorit, joista laput on edellleen kuukauden käytön jälkeen poistamatta.

Ei ehkä ihan trendiainesta.

Mutta sitten viime yönä (kyllä) välähti: Totta kai! Seuraava sisustustrendi on tietysti:
TEMPPURATA
!!!

katto.jpg

Joelin piirtämä luonnos puutalon yläkerran temppuhuoneesta.

Blogeista ja sisustuslehdistä olen ollut huomaavinani, että viime vuosina Suomessakin on ollut kovasti vallalla sellainen amerikkalaistyylinen lastenhuonesisustaminen – harmonisenkaunis (usein aika vaalea) kokonaisuus, jossa kaikki on leluja myöten valmiina odottamassa jo ennen kuin lapsi on edes syntynyt. Trendilelut hyllyillä ja sängyn päällä harkituissa asetelmissa.

Viime aikoina olen kuitenkin paristakin Facebook-keskustelusta bongannut ihmisiä vaihtamassa vinkkejä pysyvän kotitemppuradan järjestämiseen. Tasapainolautoja. Kiipelytelineitä. Ryömintätunneleita. Majanrakentamismahdollisuuksia. Patja portaisiin liukumäeksi.

Ja kappas – juuri tällaisesta olen haaveillut itsekin meille puutaloon! Meillä kaikki huoneet ovat sekä aikuisten että lasten huoneita, mutta kyllähän sitä nyt taloon yksi temppuhuone tarvitaan! (myös se olisi totta kai tarkoitettu sekä lapsille että aikuisille)

Tadaa, trendiennusteeni siis:
Harmoninen (ja joskus jopa lähinnä aikuisten makuun suunniteltu) blogien ja aikakauslehtien lastenhuonesisustaminen saa rinnalleen tulevaisuudessa aktivoivan, värikkään ja innostavan, ja ennen kaikkea lapsen tarpeisiin suunnitellun TEMPPURATALASTENHUONETYYLIN.

Ja hupsis, mitäs sitten bongasinkaan ihan sattumalta helmikuun Meidän perhe -lehdestä:

20140228_112446.JPG

Ai niinku ajan hermolla vai MITÄ? 🙂

 

Myönnettäköön: minä ja Joel olemme haaveilleet tästä jo ennen kuin edes puhuimme lapsista. ”Millaisessa talossa olisi ihana asua” -jutteluiden keskeisessä roolissa oli aina oma temppuhuone. Lattialla olisi Joelin tatamit, joilla Joel voisi vapaasti vapaaottelutreenailla kavereidensa kanssa (sitä Joel jo kyllä teki Kampissa asuessaan – mahtoi alakerran naapuri olla ihmeissään…) Minä virittäisin temppuhuoneeseen oman nuoran, ja kattoon trapetsin ja renkaat. Huoneessa olisi myös Joelin painopenkki ja paljon paljon pehmeitä mattoja ja patjoja erilaista muksahtelua varten. Oooo ja tietysti yhdessä alettaisiin harjoitella pariakrobatiaa!

Oma temppuhuonehaaveeni johtaa varmasti osittain sirkusharrastuksesta, mutta myös jo lapsuudesta. Lapsuudenkotona minulla oli omana huoneena kotimme ”perähuone”: iso tila, luultavasti entinen autotalli, joka oli täynnä erilaista sekalaista tavaraa, huonekalua ja lelua. Ikään kuin varaston ja leikkihuoneen räikeäniloinen sekava kakofonia – eikä siellä tarvinnut ikinä siivota! Perähuoneen kruunasi keskellä oleva iso keinu (sisällä! keinu sisällä!), jolla sai mahtavanhurjat vauhdit melkein koko ison huoneen seinästä seinään.

Lempileikki parhaan ystävän kanssa oli ”lattiaan ei saa koskea” – Peppi Pitkätossusta, totta kai. Hypittiin hyllyltä sohvalle, keikautettiin keinun kautta vanhojen lastenvaunujen päälle, sieltä taas kohti varastohyllyä ja niin edelleen. Tärkein (ja ainoa) sääntö siis: lattiaan ei saa koskea.

Ehkä siksi minusta tuli tällainen.

Jooo-o; kun puutaloon tulee joskus lastenhuone, se on ihan ehdottomasti mallia temppuhuone.

 

 

PS: Ai niin, paitsi että olenhan minä tästä haaveesta jo tietysti aiemminkin kirjoittanut. Täällä.

Kommentit (23)
  1. Mun lapsuudenkodissa oli puolapuut ja leuanvetotanko, jossa roikku mun keinu. Olivat ihan suosikit ja tälle ikiliikkujalle just sopivaa kiipeily-roikkumis-hihhulointia. Pitää vielä vinkata, että Dinox:ilta löytyy tarvikkeet temppurataan 😀

    http://www.dinox.fi/tuotteemme/13

  2. Kissankello
    2.3.2014, 07:22

    Olethan nähnyt jo tämän? 😉

    http://vimeo.com/77909425

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *