Shoppailupäivä

Puutalobaby

Lapsiperhe shoppailee - päivän huikeat ostosonnistumiset tässä:

Tänään siis huristeltiin tuk-tukilla Krabin Tesco Lotukseen tarveostoksille ennen kuin suuntaamme taas (todennäköisesti jo huomenna) hiljaisemmille hoodeille.

Hankintalistan ykkösenä oli lastenruoka. Alkumatka pärjättiin ilman purkkejakin, mutta tirpan viimeaikaisen riisi/nuudelitotaalikieltäytymisen takia todettiin, että reissun jatkaminen tuntuu paljon turvallisemmalta, jos rinkassa on mukana kaiken varalta edes yksi lasipurkki per päivä.

Toivottavasti olet kuulolla sinä, joka aiemmin kyselit lastenruoan löytymisestä Koh Lantan 7-11:stä! Siellä ei siis ollut, mutta Krabin Tescosta (isommasta, lähellä lentokenttää) löytyi! Valikoima oli minimaalinen, mutta oli kuitenkin. Liharuokaa löytyi vain tuo yksi, mutta hedelmäsoseita olisi ollut useampia. Ostimme siis parit tutunkuuloiset bataatti-kana-soseet sekä "käyttöliittymältään" tutut hedelmäpruutat matkaeväiksi - toivottavasti kelpaa, pitäkää peukkuja!

Tescoon osasimme mennä sen perusteella, kun Joel googlasi (jostain ulkomaisesta blogista), että Phuketin jostain Tescosta löytyy purkkiruokaa. Ajattelimme, että hyvällä tsägällä täältä Krabiltakin... Onkohan kaikissa Tescoissa? Jos jollain on kokemusta, niin kertokaa ihmeessä; vinkit varmasti kelpaavat muillekin lapsiperhematkailijoille!

Koh Lantalta muuten tulee Krabille parisssa tunnissa mini-vanilla. Päiväretken paikka? :)

*******

Ja sitten tuollainen hassu ostos, jonka tajusimme olevan ihan älyttömän käytännöllinen matkassa mukana. Vedenkeitin. Oh, miten elämä juuri helpottui!

Meillä on mukana pussipuuroja, ja kyllä: keitettyä vettä kyllä saa helposti aamupalan yhteydessä pyytämällä. Mutta onpa aika luksusta keitellä omat puurot välillä omalla huoneella, esimerkiksi iltanälän iskiessä. Minulle puolestaan välillä maistuvat Mama's-nuudelit (niitä saa lähes kaikkialta) vaihteluna kaikille väkisin vedetyille kasvisnuudeleille ja kasvisriiseille. Mutustettavaksi vaikkapa näin tirpan päiväunien aikaan omalla huonella. Kasvissyöjän Thaimaa backpacker-paikoissa ei ole herkullinen, pakko myöntää. Koh Lantalla sai vielä tofua, mutta sen jälkeiset ruoat... Sanotaan nyt niin, että Mama's-nuudelit maistuvat juuri nyt taivaallisilta.

Samoin tuttihygienia juuri parantui massiivisesti.

Vedenkeittimen kavereiksi ostimme pari kuumuuden kestävää kevyttä muovimukia.

*******

Tescon pienin vedenkeitin oli tuollainen litran keitin, joka onneksi on kuitenkin aika kevyt. Mutta voi, miten olemmekaan haaveilleet sellaisesta yhden kupin vetoisesta minivedenkeittimestä - kai sellaisia on olemasssa? Unelmatapauksessa keittimessä olisi vielä termoskuppiominaisuus: useassa paikassa saarilla sähköä saa (aurinkopaneeleista kerättynä) vain parina tuntina iltaisin. Mutta jos silloin keittelisi vedet, jotka aamulla olisivat vielä puuroa varten lämpiminä... Oh luksusta!

Sellaisen (jos sellaisia on) etsiminen ja hankkiminen menee ehdottomasti listalle sitten, kun palaamme Suomeen! Seuraavaa reissua varten valmiiksi siis :)

 

 

PS. Thaimaassa kohisee, mielenosoituksia ja vastamielenosoituksia näkyy täälläkin. Iso osa ihmisistä on pukeutunut keltaisiin paitoihin - mitäköhän sekin sitten tarkoittaa...? Vaikka mielenosoitukset tällä puolella maata ovatkin näyttäneet rauhallisilta, vähän tietysti aina kuumottaa, kun ei tarkalleen tiedä, että mitä ympärillä tapahtuu...

Kommentit

-mira- (Ei varmistettu)

Moi Krista!

Ja kiitos ihanista Thaimaa -postauksista; niitä on kiva lueskella ja odotella täällä oman loman alkua. Vielä reilut kolme viikkoa pitäisi malttaa... :)

Hyvä, ettei niillä nurkilla mielenosoitukset juurikaan näy / vaikuta lomailuun. Noista keltapaidoista sen verran, että keltainenhan on siellä kuninkaan väri ja tänään 5.12. on hänen syntymäpäivänsä (myös paikallinen isänpäivä), eli erityisesti siksi tänään varmaankin keltaista väriä näkyy kaikkialla. Keltainen on myös noiden mielenosoittajien, pääministerin vastustajien, opposition väri. Pääministerin kannattajat puolestaan pukeutuvat punaiseen.

Mukavaa ja leppoisaa lomailua teille!

-mira- :)

Elmer (Ei varmistettu)

Olen kuulolla! Ihanaa että jaksat vaivautua raportoimaan ruokavalikoimista. Meidän lento tulee Krabiin, joten taidetaan ajella Tescon kautta :). Ihanaa lomanjatkoa ja onneksi kaikki on kunnossa Silvankin kanssa. Meillä kokemusta (tosin ihan aikuisena) Bangkokin international hospitalista ja Ko Samuin sairaalasta. Molemmista samanlaiset fiilikset kun teillä tuolla. Palvelu toimii ja hoitoa saa!

paichan (Ei varmistettu)

Minähän aloin kommentoimaan ihan urakalla, kun olen ollut tähän asti "hiljainen lukijasi". :)
Suosittelen Koh Lantaa lämpimästi. Menimme juurikin minivanilla Krabin hulinasta Lantan rauhaan. Matka ei pitkä, mutta kesti sen pari tuntia lähinnä ruuhkien ja lauttaan jonottamisen vuoksi. Ihana uinuva saari, ainakin pari vuotta sitten. :)

elmukka (Ei varmistettu)

Mie ostaisin varmaan sellaisen "immersion boiler" tyyppisen ratkaisun ja hyvan termoskupin. http://www.matkavaruste.fi/product_details.php?p=14902

t.r. (Ei varmistettu)

Mää ostin Nepalinreissun jälkeen juuri tuosta syystä puolen litran vedenkeittimen Clas Ohlsonilta :) Harmi vaan kun ei oo tullu tarvetta (siis sellasta reissua) :/

S ja J (Ei varmistettu)

Mekin ostettiin Tesco eräältä saarelta tyhjäksi, 4 pilttipurkkia, eipä tullut koko loman aikana, silloin jäljellä 2 viikkoa, niitä lisää. Eli kaikki, mitä löytää, kannattaa ostaa.

Mutta löytyi niitä sellaisesta Thaimaalaisesta pikkukioskistakin, joissa myydään snorkkeleita, alkoholia, keksejä jne, pientä sekalaista, muutama pölyinen purkki. Eli silmät auki kioskeissa ja jos löytää, varastoja ei täydennetä.

Meillä suosituin ruoka oli paistettu riisi kanalla. Eli se ainakin maistui meidän lapselle Thaimaassa.

thaimaassa mekin (Ei varmistettu)

Keltapaidat tänään taitaa liittyä tosiaan kuninkaan syntymäpäivään ennemmin kuin mielenosoituksiin. Me ollaan kolmevuotiaan kanssa neljättä kertaa thaimaassa, viidettä kertaa aasiassa. Tyttö ei oo koskaan suostunut purkkiruokaan joten siitä en osaa sanoa mut hyvin ollaan pärjätty paistetulla riisillä ja kanalla ja grillatulla maissilla ja hedelmillä ja jugurteilla. Minivedenkeitin on olkut ihan huippu jos ei olla oltu paremmin varustetuissa asumuksessa mutta täytyy kyllä suositella lapsen kanssa tätä asuntovaihtoehtoa.. jos on pidempää kuin kaksi viikoa on paljon edullisempaa hommata oma kämppä jossa on keittiö jossa voikin sitten pikkuselle kokata ihan inspiksen mukaan.. hyvää lomaa teille! T. Hiljainen lukija

Vierailija (Ei varmistettu)

Ao Nangilta sai lastenruokia, niin hedelmää kuin lihaa, marketista (ei ollut seiskayksitoista eikä tesco) siitä mäkkärin mäeltä. Iso valkoinen jonne muutamat raput samalla puolella kuin mäkkäri mutta enemmän sinne rannan suuntaan. Pahoittelut sekavasta selityksestä! Justiinsa viime viikolla siellä asioitiin. Sieltä mentiin Ko Lantalle ja nyt ollaan Bangkokissa. Eli aika samoilla seuduilla teidän kanssa ollaan pyöritty!
Eilen jännättiin tulituksia täällä pääkaupungissa, onneksi ILOtulituksia :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kannattaa kayda tsekkaan lastenruokia apteekeista!! oli Koh lipella ainoa paikka josta sita loytyi. Sitten tehtiin niin, etta iskeydyttiin vain ravintolaan lapsen ruoka-aikana ja kerran kyseltiin josko keittio laittaisi lastenruokaa. Onnistui, saatiin todella herkullisia mossoja!

WhaleShark (Ei varmistettu)

Hua Hinissä lastenruokia löytyy (ainakin) Villa Marketista, Market Villagen tescosta, paikallisten suosimasta G-marketista(samoja ruokia, g:ssä edullisin). Kuninkaan syntymäpäivää juhlivat sekä eilen että tänään, keltaista päästä varpaisiin.

Pingale

Minäkin ehdottaisin kurkkaamista apteekin hyllyille. Useissa maissa olen törmännyt apteekeissa lastenruokapurkkeihin. Toivottavasti löytyy kulmilta. Ihanaa lomanjatkoa! Vantaalla on paljon lunta! (Eli muutama sentti..)

Meriannen (Ei varmistettu) http://www.meriannen.com

Hei,

Uskaltauduin haastamaan siut blogissani! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei!
Purkkeja saa tuurilla, puhtaasti tuurilla ja ne on kalliita. Jokaisesta marketista löytyy useampaa eri sorttia Cerelac nimistä jauhetta. Yhtä laatua saa jopa SevenElevenistä. Kuumaa vettä päälle ja tasapainoinen ravintoannos on valmis! Mauthan on aika vauvamaisia, mutta makeammat hedelmäpuurot maistuvat myös isommille lapsille. Minä olen laittanut tuoreita hedelmiä päälle tai kalariisiesitykseen kalaa/kanaa tms. Brown Rice maku on ollut useimmiten suosittu maku, ehkä terveellisin myös. Hauskaa Matkaa!!

Cpop

En tiedä termostoiminnoista, mutta 0,5litran keittimiä ainakin löytyy (:

Lenore (Ei varmistettu)

Etteköhän ole siellä aivan kartalla, mutta kun tänään jutun näin, niin päätin jakaa sen teille, kun muistin tämän jutun ps. kohdan - http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013120917811396_ul.shtml

Kristaliina
Puutalobaby

Kiitos tiedosta! Onneksi me ollaan täällä niin rauhallisella pikkusaarella, että täältä väkijoukkoa ei saa muodostettua, vaikka ottaisi naapurisaarten porukatkin mukaan :) Hyvä niin :) Bangkokista meillä on tietty paluulento, mutta sielläkin oleskellaan vain transit-terminaalissa :)

Kipp (Ei varmistettu)

Meillä on aina vedenkeitin mukana! Se on niin kätevä, sillä saa vettä keitettyä vaikka koko perheelle. Tutit, tuttipullot yms huuhdeltua kuumassa vedessä. Ja sitten vettä siihen puuroon tietty.

Toinen kätevä vinkki on tuo ainun kertakäyttö tuttipullo ja siihen tulevat pussit! Maidon, vellin ja muut juomat saa hyvin heitettyä pois. Ja säästyy pullopesuista. Jos päivän liikkuu paikasta A paikkaan B niin ei sitä ehdi pulloja pesemään. Kuumassa kun vellit ja maidot härkiintyy tunnissa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.