Shoppailupäivä

Lapsiperhe shoppailee – päivän huikeat ostosonnistumiset tässä:

shoppailupäivä.jpg

Tänään siis huristeltiin tuk-tukilla Krabin Tesco Lotukseen tarveostoksille ennen kuin suuntaamme taas (todennäköisesti jo huomenna) hiljaisemmille hoodeille.

Hankintalistan ykkösenä oli lastenruoka. Alkumatka pärjättiin ilman purkkejakin, mutta tirpan viimeaikaisen riisi/nuudelitotaalikieltäytymisen takia todettiin, että reissun jatkaminen tuntuu paljon turvallisemmalta, jos rinkassa on mukana kaiken varalta edes yksi lasipurkki per päivä.

Toivottavasti olet kuulolla sinä, joka aiemmin kyselit lastenruoan löytymisestä Koh Lantan 7-11:stä! Siellä ei siis ollut, mutta Krabin Tescosta (isommasta, lähellä lentokenttää) löytyi! Valikoima oli minimaalinen, mutta oli kuitenkin. Liharuokaa löytyi vain tuo yksi, mutta hedelmäsoseita olisi ollut useampia. Ostimme siis parit tutunkuuloiset bataatti-kana-soseet sekä ”käyttöliittymältään” tutut hedelmäpruutat matkaeväiksi – toivottavasti kelpaa, pitäkää peukkuja!

Tescoon osasimme mennä sen perusteella, kun Joel googlasi (jostain ulkomaisesta blogista), että Phuketin jostain Tescosta löytyy purkkiruokaa. Ajattelimme, että hyvällä tsägällä täältä Krabiltakin… Onkohan kaikissa Tescoissa? Jos jollain on kokemusta, niin kertokaa ihmeessä; vinkit varmasti kelpaavat muillekin lapsiperhematkailijoille!

Koh Lantalta muuten tulee Krabille parisssa tunnissa mini-vanilla. Päiväretken paikka? 🙂

*******

Ja sitten tuollainen hassu ostos, jonka tajusimme olevan ihan älyttömän käytännöllinen matkassa mukana. Vedenkeitin. Oh, miten elämä juuri helpottui!

Meillä on mukana pussipuuroja, ja kyllä: keitettyä vettä kyllä saa helposti aamupalan yhteydessä pyytämällä. Mutta onpa aika luksusta keitellä omat puurot välillä omalla huoneella, esimerkiksi iltanälän iskiessä. Minulle puolestaan välillä maistuvat Mama’s-nuudelit (niitä saa lähes kaikkialta) vaihteluna kaikille väkisin vedetyille kasvisnuudeleille ja kasvisriiseille. Mutustettavaksi vaikkapa näin tirpan päiväunien aikaan omalla huonella. Kasvissyöjän Thaimaa backpacker-paikoissa ei ole herkullinen, pakko myöntää. Koh Lantalla sai vielä tofua, mutta sen jälkeiset ruoat… Sanotaan nyt niin, että Mama’s-nuudelit maistuvat juuri nyt taivaallisilta.

Samoin tuttihygienia juuri parantui massiivisesti.

Vedenkeittimen kavereiksi ostimme pari kuumuuden kestävää kevyttä muovimukia.

*******

Tescon pienin vedenkeitin oli tuollainen litran keitin, joka onneksi on kuitenkin aika kevyt. Mutta voi, miten olemmekaan haaveilleet sellaisesta yhden kupin vetoisesta minivedenkeittimestä – kai sellaisia on olemasssa? Unelmatapauksessa keittimessä olisi vielä termoskuppiominaisuus: useassa paikassa saarilla sähköä saa (aurinkopaneeleista kerättynä) vain parina tuntina iltaisin. Mutta jos silloin keittelisi vedet, jotka aamulla olisivat vielä puuroa varten lämpiminä… Oh luksusta!

Sellaisen (jos sellaisia on) etsiminen ja hankkiminen menee ehdottomasti listalle sitten, kun palaamme Suomeen! Seuraavaa reissua varten valmiiksi siis 🙂

 

 

PS. Thaimaassa kohisee, mielenosoituksia ja vastamielenosoituksia näkyy täälläkin. Iso osa ihmisistä on pukeutunut keltaisiin paitoihin – mitäköhän sekin sitten tarkoittaa…? Vaikka mielenosoitukset tällä puolella maata ovatkin näyttäneet rauhallisilta, vähän tietysti aina kuumottaa, kun ei tarkalleen tiedä, että mitä ympärillä tapahtuu…

Kommentit (17)
  1. Meillä on aina vedenkeitin mukana! Se on niin kätevä, sillä saa vettä keitettyä vaikka koko perheelle. Tutit, tuttipullot yms huuhdeltua kuumassa vedessä. Ja sitten vettä siihen puuroon tietty.

    Toinen kätevä vinkki on tuo ainun kertakäyttö tuttipullo ja siihen tulevat pussit! Maidon, vellin ja muut juomat saa hyvin heitettyä pois. Ja säästyy pullopesuista. Jos päivän liikkuu paikasta A paikkaan B niin ei sitä ehdi pulloja pesemään. Kuumassa kun vellit ja maidot härkiintyy tunnissa!

  2. Etteköhän ole siellä aivan kartalla, mutta kun tänään jutun näin, niin päätin jakaa sen teille, kun muistin tämän jutun ps. kohdan – http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013120917811396_ul.shtml

    1. Kiitos tiedosta! Onneksi me ollaan täällä niin rauhallisella pikkusaarella, että täältä väkijoukkoa ei saa muodostettua, vaikka ottaisi naapurisaarten porukatkin mukaan 🙂 Hyvä niin 🙂 Bangkokista meillä on tietty paluulento, mutta sielläkin oleskellaan vain transit-terminaalissa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *