Show nimeltään pyykit

Tosi hyvä, että me silloin Silvaa odottaessamme ostettiin tämä kaunis (ja kallis) Stokken pinnasänky. Sillähän on ollut käyttöä vaikka kuinka paljon:

pinnasänky.jpg

Huom. nämä pyykit ovat puhtaita.

 

Mielestäni olen ahkera pyykinpesijä. Tämä on kuitenkin isossa ristiriidassa sen asian kanssa, että puutalossa on akuutti pyykkiinhukkumistilanne päällä koko ajan. Toisaalta niin oli jo silloin, kun asuin yksin Punavuoressa. Ja ahkera olin mielestäni silloinkin. Hmm.

Isoin pyykkivuoria kerryttävä tekijä taitaa olla se, että olen niin neuroottinen lajittelija. Ennen tuskin pystyin laittamaan vihreät ja siniset pyykit samaan koneeseen – nykyään olen mielestäni tosi boheemin leväperäinen, kun olen siihen viimeisen vuoden aikana opetellut.

Niinpä täytyy aina odottaa, kunnes esimerkiksi oransseja hienopestäviä paitoja on kertynyt järkevä määrä pestäviksi. Koska niitähän nyt millään voi laittaa yhteen vaikkapa keltaisten kanssa 🙂

Ja odotellessa pyykkivuoret kertyvät.

*******

Alkukesästä oltiin ihan naurettavassa tilanteessa: meillä oli viisi (!) pyykkikoria käytössä, ja kaikki pursusivat yli ja pitkin lattioita. Olin silloin aikeissa tehdä ”arvaa, kuinka monta likaista vaatetta meidän talosta löytyy” -bloggauksen, mutta totesin, että ei noita jaksa kukaan laskea.

Joelin isäkuukauden aikana otin henkilökohtaiseksi missiokseni päihittää pyykkiröykkiöt niin, että kuuden viikon jälkeen ne mahtuisivat koreihin. Pesin varmasti kolme koneellista pyykkiä päivässä. Ja – yllätys yllätys – onnistuin!

Mutta sitten törmättiinkin tuohon seuraavaan pullonkaulaan, mikä näkyy tuossa ensimmäisessä kuvassa. Kun ne pyykit pitäisi hemmetti vie viikata ja laittaa vaatehuoneeseenkin. Pöh. Paljon helpompi viuhtaista ne narulta tuohon pinnasänkyyn ja kaivaa käyttöön sitten aina sieltä. Sitä paitsi vaatehuoneeseen ei ole pitkään aikaan tehnyt mieli mennä kynnystä pidemmälle. Siellä nimittäin näyttää tältä:

vaatehuone.jpg

Bongaa kuvasta kissa.

Hyllyissä tuolla perällä on kyllä tilaa, mutta sinne asti on aika mahdotonta päästä, jos ei satu olemaan kissa. Joka ei siivoa.

*******

Okei okei. Tällä viikolla ”operaatio huone kerrallaan” on pienellä tauolla, koska Joel on rehkinyt koko viikonlopun tuolla pihatöissä. Ensin talkoissa ja nyt oman pihan kimpussa. Omaksi viikonlopun tehtäväkseni olen ottanut noiden pinnasänkypyykkien viikkaamiseen. Mutta pelaan tässä aikaa bloggaamalla aiheesta, että ei tarvitsisi alkaa hommiin.

Bloggaamisen pieniä etuja.

Arvatkaa, kuinka monta puhdasta vaatekappaletta tuosta pinnasängystä löytyy? Mäpäs menenkin seuraavaksi laskemaan ne.

Mitä muuta tahansa paitsi viikkaamista.

Kommentit (86)
  1. Spontaani arvausskaba on täten sulkeutunut – ja lähimmäs arvannut löytyy täältä! 🙂http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/pyykkiarvauksen-voittaja-ja-lajitteluneurootikon-pyykkivinkki
     

  2. Ihana tuo vaatekasasta pilkottava kissanpeppu!
     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *