Talouspaperitestin tuloksia!

yhteistyössä: Serla

Jättisäkki Serlan talousarkkeja on nyt pyyhitty, iiiiiso orava asettunut olennaiseksi osaksi tirpan normaaleja sisäleikkejä ja testikokemukset saapuneet myös viideltä puutalobabylandian testiryhmäläiseltä. Nyt on siis sopiva aika katsoa, mitä me niistä talousarkeista oikein tykättiin!

Kursiivilla merkattu mukaan testiryhmäläisten kokemuksia – sain siis ne tätä bloggausta varten käyttööni mutta anonyymina niin, että en tiedä, kuka on sanonut mitäkin.

serla paketti.jpg

Mihin talousarkkeja testin aikana käytettiin?

Pakko myöntää: meillä fiksauduttiin aika tiukasti peruskäyttöön eli siihen, missä meidän perheessä muutenkin talouspaperia kipeimmin tarvitaan. Keittiöön. Ja pääsijoituspaikka oli nimenomaan tuo yläkuvan paikka tirpan ruokailualustan vieressä – jokainen lukija kyllä tietää, että miksi.

Toiseksi paikaksi arkkeja sijoitettiin yläkertaan: välillä paketti oli kylppärissä ja välillä vanhan hellan päällä. Yläkerrassa arkkien pääasiallinen tarkoitus oli niinkin hehkeä kuin kissavanhuksen (lähes päivittäisten) oksennusten siivoaminen. Voi parkaa.

Eli ihan samat käyttökohteet meillä kuin normaalilla talouspaperillakin.

”Arkit olivat meillä käytössä keittiössä, yksi paketti tiskipöydällä ja toinen ruokapöydässä. Suurin osa paperista kuluikin lapsen ruokailun yhteydessä suun ja pöydän pyyhkimiseen. Ja tiskipöydällä paperilla kuivailtiin pöytää sekä käsiä.”
– testiryhmäläisen kommentti

”1-vuotiaan ruuansotkujen siivoamiseen, isomman pojan pisuvahinkoihin, nenänniistämiseen, pöydän kuivaamiseen. Lähinnä siis keittiössä eri sotkuihin.”
– testiryhmäläisen kommentti

 serla yläkerrassa.jpg

+ + + Plussia + + +

Arkkien ottaminen yhdellä kädellä paketista oikeasti helpotti elämää. Paketti oli kuin tehty naperoruokailuun ja muutenkin keittiöön. Heh ja kissanoksennusten siivoamiseen. Tämä ”yksikätisyys” on kyllä niin- niin-niin iso plussa, että muita ei oikestaan tehnyt mieli edes miettiä.

Mutta oli niitä muitakin.

Arkkiboksi kesti hurjan paljon pidempään kuin tavallinen talouspaperi. Paketissa on kuulemma paperia 2,5 rullallisen verran. Tuntui kivalta (heh eikä niin tuhlaavaiselta), kun rulla ei ollut koko ajan loppu. Lisäksi pakkaustapa on ekologinen (vie vähemmän tilaa esim. kuljetuksissa) eli plussaa siitä.

Lisäksi esim. kylppärin peiliä pyyhkiessäni huomasin, että arkki ei nukkaa niin kuin moni tavallinen talouspaperi. Johtuu varmaan normaalia kovemmasta rakenteesta.

”Lasta syöttäessä lapsi välillä aivastelee suu täynnä ruokaa, jolloin sotku on aikamoinen. Talousarkki osoittautui tässä todella käteväksi kun paperia sai napattua nopeasti yhdellä kädellä lapsen suun eteen suojaksi.”
-testiryhmäläisen kommentti

”Serla Talousarkki on kätevämpi käyttää kuin tavallinen talouspaperi kaikin puolin. Yhdellä kädellä saa tarvittavan määrän paperia.”
-testiryhmäläisen kommentti

”Tosi hyvä. En keksi kehitettävää. Erityisen hyvää on pieni ja kompakti paketti. Enemmän paperia pienemmässä tilassa.”
– testiryhmäläisen kommentti

”On hyvä tuote, erityisesti ekologisuus viehättää, paljon paperia pakattuna pieneen tilaan.”
– testiryhmäläisen kommentti

”Juuri oikean kokoinen pienten käsien pyyhkimiseen. Saa kunnolla putsattua yhdellä arkilla. Plussaa tietysti vielä siitä, että pikkuinen ei ehtinyt toisella kädellä uudestaan sotkea, kun ei tarvinnut rullasta nyhtää paperia.”
– testiryhmäläisen kommentti

 

 

 – – – Miinuksia – – –

Pakko myöntää, että arkkien ensituntuma oli pienoinen yllätys. Joel avasi meillä ensimmäisen arkkiboksin ja parahti heti:
”Buhuuu, tämä ei ole yhtään niin pehmeä ja imukykyinen kuin tavallinen talouspaperi!”

Ja se oli kyllä totta – kun on tottunut kaikenmaailman imutaskuihin sun muihin. Mutta yllättävän pian arkin rakenteeseen tottui, ja jossain vaiheessa huomattiin, että normaalia kiinteämpään rakenteeseen ei kiinnittänyt enää mitään huomiota. Ehkä siksi, että tuo yksikätisyyden tuoma plussa oli niin ylivoimaisen isoa.

Esimerkiksi nuhanenän pidempiaikaiseen niistämiseen en arkkia kuitenkaan käyttäisi.

”Hiukanhan se on laadultaan kovaa varsinkin kun me pyyhitään lapsen suu siihen. Mutta hajoaisiko pehmeämpi paperi käteen esimerkiksi pöytää pyyhkiessä tai jäisikö siitä mujuja lapsen naamaan.”
– testiryhmäläisen kommentti

Toisaalta testiryhmässä arkin kovuudessa nähtiin myös positiivisia puolia:

”Peilit, hanat ja liesituulettimen kuvun pyyhkiminen oli näppärää, kun arkit ovat tavallista talouspaperia kovempaa.”
– testiryhmäläisen kommentti

”Paperista ei leviä samalla tavalla pölyä kuin tavallisesta (meillä on musta kivitaso ja tavallisen paperin repäisystä pölyä kertyy pöydälle aikamoinen määrä).”
-testiryhmäläisen kommentti

Lisäksi viimeiset arkit oli vähän vaikeampi saada paketista. Tai no: ei siis nyt niin kamalan vaikea. Sen kuin laittoi käden kääröön ja otti 🙂 Mutta ne viimeiset palat eivät siis ”pompanneet sieltä esiin itsestään” niin sujuvasti kuin aiemmat palat. Muutama testiryhmäläinen huomasi  myös, että ensimmäiset palat olivat hieman tiukemmassa kuin seuraavat.

Hih ja sitten se pitkä miinus, johon minun lisäkseni useampi testiryhmäläinen kiinnitti huomiota:
muovipaketin ulkonäkö ei juuri silmää hivele, tarvitaan ehdottomasti joku kauniimpi ratkaisu tai kuori!

”No ehkä jossain vaiheessa Serla vois kehittää jonkun nätin rasian tms, johon uuden paketin voisi aina kätkeä 🙂 Näin Talousarkki olisi esteettisesti kauniimpaa katseltavaa.”
– testiryhmäläisen kommentti

Pari testiryhmäläistä huomasi, että kovempi kuori helpottaisi myös käyttöä:

”Vielä kun kehitätte talousarkkipaketille kauniin rasian mihin paketin voi sujauttaa. Jos rasia on hiukan painavempaa materiaalia, niin arkkien yhdellä kädellä käytettävyys vain paranee, kun paketti ei tule mukana arkkeja vedettäessa.”
– testiryhmäläisen kommentti

”Muovinen suojamuovi oli lörppöä ja hieman hankaloitti paperin ottamista, kun arkkipino oli loppumaisillaan. Olisiko joku pahvinen tai paksusta paperista tehty parempi ja kauniimpi?”
– testiryhmäläisen kommentti

Mutta hei – mäpäs löysin tähän jo ratkaisun! Ehkä jo eka kuvasta tämän bongasittekin:

paketti lähis.jpg

Tämä oli kyllä näitä ”oho, kun sattumalta aukaisin suuni juuri oikeassa paikassa” -juttuja…

Olin nimittäin juuri saanut arkit testaukseen, kun juttelin Facebookin chatissa blogitutun ja andnimisen merkin (Anna Nygård Design) perustajan kanssa. Annan idea on tehdä kierrätetyistä sälekaihtimista erilaisia pieniä, nättejä koreja, ja… Arvaatteko jo? 🙂

Niin, minähän sitten heitin siinä ihan ex tempore ilmoille, että hitsi voiskohan tuollaisen sun korin tehdä näille talouspaperiarkeille…?
Anna nappasi kopin välittömästi ja vastasi: ”Mä meen heti testaamaan!!!”

Seuraavana päivänä Facebookiin tupsahti kuva valmiista korista ja kysymys: kelpaako? No arvaa! 

Ja tuollainen se sitten tosiaan on. Täydellinen tähän tarkoitukseen!

Anna ehti laittaa tällaiset jo myyntiinkin, eli säilytyskoreja voi ostaa täältä. *)
*) linkistä ei plompsahda minulle mitään provikoita

…tshih että terveisiä vaan Serlalle: täällä puutalobabylandiassa (okei no Annan putiikissa oikeasti) ideoitiin teidän arkeille jo tällainen mahtava kierrätysmateriaalinen säilytyskotelokin – mitäs sanotte tästä, hih hii! 🙂

Okei, takaisin tutkimuskysymyksiin:

Aiotko itse ostaa talousarkkeja jatkossa?

”Aion ostaa, koska minusta tuntuu että ilman Talousarkkeja ei voi enää elää. Talousarkki paketti kestää ikuisuuden, kun taas normaali talouspaperirulla hujahtaa hetkessä.”
– testiryhmäläisen kommentti

Kaikki testiryhmäläiset aikoivat ostaa tuotetta – joko varmasti tai melko varmasti, tavallisen talouspaperin rinnalle. Niin myös me! Yksikätisyydestä en ole valmis enää luopumaan, mutta toisaalta tavalliseen (ja pehmeämpään) talouspaperiin on niii-iiiin tottunut.

Tämä testiryhmäläisen kommentti voisi olla minun kirjoittamani – mutta heh ei siis ole:

”Tulee varmasti jatkossa ostettua Talousarkkeja, mutta ehkä tavallisen talouspaperin rinnalle. Niin, että arkkeja käytetään vain lapsen ruokailun yhteydessä ja muut pyyhkimiset tehdään tavallisella talouspaperilla.”
– testiryhmäläisen kommentti

*******

Iso kiitos testiryhmäläisille testaamisesta sekä hyvistä ja perusteellisista kommenteista! Kaikkien nejän testissä olleen blogin testiryhmäläisten kesken arvotaan pian se 250 euron arvoinen lahjakortti kodin siivouspalveluihin – pidän kovasti peukkuja, että joku teistä voittaa sen! 

Sain myös nähtäväkseni koko aineistosta (neljän blogin testaajien kokemuksista eli n=20) tehdyn tutkimusraportin – ja se vaikutti tosi kattavalta. Veikkaanpa, että Serlalla varmasti luetaan raporttia suurella mielenkiinnolla!

Niin joo: Serlan porukat lukevat muuten myös tätä bloggausta ja sen kommentteja, joten muidenkin kuin testiryhmäläisten kommentit ja kokemukset ovat nyt tosi-tosi tervetulleita:

Oletko itse jo kokeillut talousarkkeja tai aiotko kokeilla?
Mitkä ovat olleet kokemuksesi?
Plussat ja miinukset?

Ostaisitko itse näitä jatkossa? (joko kokeiltuasi itse tai luettuasi arkeista blogista/muualta)

Sana on vapaa, antaa palaa – ja ”toisessa päässä” varmasti ollaan kuulolla! 🙂 

Kommentit (25)
  1. Mä tykkäsin kanssa siitä, et pakettia riitti pitkään. Mut mainostetusta yksikätisyydestä olin vähän eri mieltä. Jos paketin ”muoviläppä” ois auennu koko paketin yli eikä vaan puoleenväliin niin toi yksikätisyys ois toiminut!!
    Sain kyllä taistella paperin kans toisellä kädellä samalla kun toisella estin lisävahinkoja..
    Paperin kovuus oli ikävä yllätys.

  2. Haha, luin tämän jutun illalla ja se selvästi pääsi myös uniini. Näin nimittäin unen, jossa olin siepattuna ystävieni kanssa ja sieppaajat antoivat meille pyyhkeiksi näitä talousarkkeja. Sain kauhean paniikkikohtauksen, että ei me näillä voida kuivata, koska ne ovat niin kovia ja iho menee rikki. Eikä tietenkään ollut kosteusvoidetta saatavilla.

    En siis ole varma, uskallanko koskaan ostaa näitä 😀

    1. Tsihihihihi! Mahtavaa eläytymistä aiheeseen 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *