Talvivarustelua

Emmi Nuorgam kyseli tänään blogissaan vinkkejä naperon talvikenkäostoksille – ei muuten mikään helppo juttu valita sopivia talvivarusteita… Keskustelu siellä käy jo kuumana, eli jos tiedät parhaat kengät, niin sinne vaan kuulkaas mukaan vink-vink-vinkkaamaan!

Itse sinne jo kirjoitinkin, että meidän tirpan kenkävalinnan avainkohta on ollut helppous. Siis merkityksessä ”ääh en jaksa tehdä mitään vertailuja”. Siksi kuulumme Kuoma-koulukuntaan. Viime talven Kuomat saatiin lainaan HelloAochilta, jonka Kainille ne olivat jo silloin jääneet pieneksi. Ja tänä talvena mummi soitteli Prismasta, että saako ostaa Silvalle uudet Kuomat. Sai.

Kuomat siis.

Mutta siitä Emmin bloggauksesta mulle tuli mieleen nämä:

pörinä.JPG

Puutalon ehkä kaikkien aikojen käytetyin lastenvaate on ollut Isbjörn of Sweden -merkiltä joskus ajat-ajat sitten saatu fleecehaalari (näkyy reilun vuoden takaisessa bloggauksessa mm. täällä). Tirppa käytti sitä melkein 1,5 vuotta, ja pian Seela saa sen käyttöönsä.

Nooh, viime talvena saimme sitten tirpalle joululahjapaketin samalta merkiltä: haalarin, toppahanskat ja maailman lämpimimmän talvihatun.

Haalarit olivat silloin vuosi sitten Silvalle liian reilut, joten teimme phocahispidan kanssa näppärät haalarivaihtarit. Norppalan Kuutti on siis pitänyt haalaria viime talven (on kuulemma ollut hyvä!), ja tänä talvena se palautuu Silvalle takaisin käyttöön.

1724786_832534666763759_580841514_n.jpg

Kuva Ilman sinua olen lyijyä -blogin Instagramista.

Mutta joo siis noi hanskat ja hattu. Niistä mun piti kirjoittaa.

vauva.JPG

Hanskoista kirjoitin tuonne Emmin tontillekin, että mun mielestä (lämmön ja vedenpitävyyden lisäksi) ihan älyttömän tärkeää on mahdollisimman pitkälle menevä vetskari. Pukemisen kannalta siis. Nämä olivat viime talvena ainoat, joihin mulla ei mennyt akuutisti hermo:

hanskat.JPG

Hattupuolella meillä on tirpalla ollut useimmiten talvisin käytössä kunnon villainen kypärämyssy ja sen päällä pipo. Isoimmille pakkasille ei voi ehkä kuvitella lämpimämpää kuin tämä:

lähis.JPG

Tirpalta tämä jäi jo tälle talvelle liian pieneksi. Nyt mietin, raaskisinko investoida isompaan kokoon. Tekisi mieli, mutta…

Näiden merkki on siis Isbjörn of Sweden, joka on tuollainen tekninen vaatemerkki – sitä myy vain muutama retkeilykauppa sekä googlaamalla totesin, että näköjään pari nettikauppaa myös. Se on ihan pakko sanoa, että hinnat ovat jotain muuta kuin perus-Prismaa (mihin oma kukkaroni on tottunut), mutta voiherranjestas että noi ovat kyllä hyviä.

Toisaalta tuolla tuttujen äiti-ihmisten kesken Facebookissa virtuaalijutellessa phocahispida laskeskeli hintoja per talvi etenkin jos käyttäjiä on useampia. Ja mä totesin, että jos raaskisin maksaa, maksaisin mieluummin kyllä just noista teknisistä ominaisuuksista kuin jostain trendimerkistä.

Mulla on näiden kanssa siis vähän kaksijakoinen mielipide: toisaalta tekee mieli sanoa, että nämä on ihan älyttömän hyvät (niin kuin todella onkin!) ja siksi suosittelen lämpimästi. Ja toisaalta on pakko sanoa, että onhan ne niin hintavia, että… Mutta ehkä se rehellinen mielipiteeni menee jokseenkin näin: jos sinulla on varaa ihan todella panostaa talvipukeutumiseen ja etenkin jos käyttäjiä on tulossa useita, niin siinä tapauksessa suosittelen lämpimästi.

Voi perhana mä taidan ostaa Silvalle tollaisen pakkashatun.

Minkälaista talvipukeutumista teillä harjoitetaan?

Kommentit (44)
  1. Hei kiitos hanskavinkistä, nää lähtee tilaukseen. Vitsi se hanskojen pukeminen on meinaan ehkä ärsyttävintä hommaa ikinä! Jos sitä vaan mitenkään voi helpottaa, niin kai siitä voi vähän maksaakin.

  2. Meillä taas ulkoillaan paljon, joten se on se juttu mihin panostetaan. Yritän kyllä hyödyntää aleja, mutta jos ei satu olemaan silloin alennukset päällä, niin maksan kyllä mukisematta sen mitä pyydetään. 🙂 Ulkovaatteissa suositaan Polarn o Pyretiä, mikä on hyväksi todettu. Toppahaalarit on kuitenkin joka vuosi Molo Kidsit. Kengissä suositaan Vikingiä ja villavaatteissa Ruskovillaa. Ja meillä niissä ulkovaatteissa todella rymytään useampi tunti päivässä säällä kuin säällä.
    Ja itse asiassa lapsilla on varmasti yli puolet kalliimpia ulkovaatteita päällä kuin mitä itselläni. Olenkin monesti todennut, että kun itse en istuskele, konttaile ja pyöri maassa ja loskassa, niin olkoon ne tekniset ominaisuudet sitten vaatteissa niillä, jotka tuota harrastavat, eli lapsilla. No omiin kenkiin kyllä panostan, koska se on ikävä olla puistoissa kylmin varpain.
    Mutta siis tosiaan, itse pidän ulkoilua todella tärkeänä ja samoin sitä, että siellä ulkona on mukava olla!
    Useamman kerran on ollut niin, että ollaan oltu isommalla porukalla yhdessä ulkona ja toiset lapset on alkaneet valitella märkiä käsineitä (viimeksi eilen!) ja meillä on pojalla ihan kuivat ja lämpimät kädet kun viimein sisälle mennään..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *