Tapettitaivas

No nyt koitti puutalobabylandiassa tapettionnenpäivät – kiitos Au naturel -palstan ja erityisesti Petkalan vinkin!

Kärräsin nimittäin perjantaina huutolaisvauvamme (siinä vaiheessa onneksi nukkuvan – huh!) ja itseni tuohon läheiseen Modeon myymälään, ja… …AHH!

Jokin aika sitten totesimme nimittäin pettyneinä, että mainion Tapettitalon valikoima on niii-iii-iin nähty. Niisk. Tajusimme myymälässä käydessämme TAAS kerran selaavamme niitä samoja kuvioita, joita Tapettitalossa on ollut tarjolla vuodes… eipäs vaan vuosikymmenestä toiseen.

Ja hyvä niin – totta kai nämä Tapettitalon klassikot ovat kauniita. Ja niistä (yhdistettynä K-raudan tuoreempiin tapettipaloihin) syntyikin mm. Punavuoren-kotiini tällainen:

tapettimosaiikki.jpg

Jos verhooja nikotteli kääntösohvaa, niin kuvitelkaapas vaan remppareiskan ilme, kun selitin TÄMÄN idean. Otti sitten valokuvankin lähtiessään ja sanoi, että ei ole hullumpaa ennen nähnyt.

sivuhuom: Tuon Punavuoren-asuntoni osti sittemmin muuten Lähi-Idästä kotoisin ollut lääkärismies, joka totesi jo ensisilmäyksellä: ”no nyt tulin kotiin”.

 

Mutta nyt oli aika saada puutaloomme jotain ihan muuta! Ja Modeon myymistä Élitis-tapeteista löytyi meidän makuumme ihan TÄYDELLISIÄ tapetteja. Iiiiiiih tätä tapettionnea!

Modeon myyjä oli vieläpä niin ystävällinen, että antoi minulle viikonlopuksi lainaan (about 20 kg painavat) Azzurro- ja Foulards-sarjojen tapettikansiot, jotka roudasin kotiin kämmenet verillä mutta sydän innosta (lue: rasituksesta) pamppaillen.

Tämän viikonlopun aikana olemme sitten ihailleet (mitä vauvanheilutukseltamme olemme ehtineet) mm. näitä:

azzurro_capri.jpg

Azzurron Capri kultaisena olisi TÄYDELLINEN meidän Afrikka-henkiseen kirjastoomme. Mutta harmi kyllä seinäpinta on jo lopussa. Paitsi jos jätetään kirjahyllyt rakentamatta. Hmm.

azzurro_ponza.jpg

Azzurro Ponza punaisena. Inkat, ponchot, Andit – anyone?

azzurro_madalena.jpg

Azzurro Madalena oli oma ykkössuosikkini olohuoneen tehostetapetiksi. Mutta Joel sanoi, että se näyttää halvalta muovimatolta. Damn. Ei sitte. Mun mielestä se on silti ihana. Nii.

Mutta mikään, mikään, MIKÄÄN kuvio ei kuitenkaan voisi olla meidän makuumme täydellisempi kuin tämä:

rajasthan_kuvio.jpg

Tänä vuonna myyntiin tulleen Foulards-sarjan Rajasthan, tässä punaisena.

Pieni maantieteellinen korjaus katalogiin kuitenkin: ”Un Thé au Sahara” (mitä ikinä tarkoittaakaan) on ehkä vähän harhaanjohtava mainoslause. Koska Sahara on Afrikassa, Rajasthan Intiassa. Toisaalta olen lentänyt Air Saharalla Intiassa, että ehkä tässä on joku juju, jota en vaan tajua…

foulards_rajasthan_punainen.jpg

Jep. Tämä tulee olohuoneen peilin (puukehys yllä) taustalle. Päätetty. Kops.

Entäpä tämä alla oleva sävy sitten? Ooooooooh! Ei sovi meidän olkkarin väreihin, mutta onhan meillä onneksi myös makuuhuone…

rajasthan_turkoosi.jpg

Foulards Rajasthan puna-turkoosina.

Puutalobabymme on muuten syntynyt lohikäärmeen vuonna – ja hän on siis vieläpä lohikäärme-esikoistyttö, mikä on aasialaisten uskomusten mukaan jotain ihan tosi-tosi-TOSI onnekasta. Olisikohan vielä onnekkaampaa, jos tämä näkyisi myös sisustuksessamme…?

foulards_dragon_punainen.jpg

Foulards Dragon perinteisenä punaisena – sopisi hengeltään meidän makuuhuoneen tatameihin, mutta hitsi, kun sinne haluttiin jo tuo turkoosi Rajasthan…

foulards_dragon.jpg

…vai sittenkin tässä värissä keittiöön…?

Maanantaiaamuna roudaan kansiot takaisin. Me tarvitaan lisää seiniä!
(ja rahaa – hinta about 130 euroa rulla…)

Kommentit (17)
  1. …mutta joo, alkoipa tässä pyöriä mielessä useampikin puutalo-aiheinen postausidea… Kiitos siis ”muistutuksesta”, taidanpa laittaa näitäkin aiheita lähiaikoina toteutukseen! 🙂

  2. Hih, tapetit ovat edelleen siististi rullalla – me ei taideta olla kovin aikaansaavia 😀 Katsotaan, josko jouluun mennessä…

    Yritän kunnostautua myös puutalo-postaus-saralla; nyt Joelilla onkin aika kiva kirjahyllyprojekti kesken, sen pitäisi valmistua tässä… …no ehkä ennen sitä joulua 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *