Tätilehden TOP5-jutut

Silva tykkäää tädeistä. Lähtemättömimmän vaikutuksen taisi tehdä Pasilan poliisilaitoksen täti, joka passinhakulomakkeenjättöreissulla antoi Silvalle keräilykortin, jossa oli poliisikoiran kuva.
”Tä-tiii! Tä-tiii! Vou-vou-vou-vou”, Silva selitti kaikille loppupäivän koirakorttia näyttäen.

Tätirakkaus ulottuu nyt selvästi myös aikakauslehtiin. Kyllähän meillä Trendiä ennenkin luettiin. Mutta nyt sitä myös luetaan. Joka ikinen päivä.

osoittaa.jpg

”Tä-tiii! Tä-tiii!” Tässä lehdessä riittää aika monta tädin kuvaa.

Alussa meillä oltiiin tosi tarkkoja: ei leikkejä ruokapöytään. Tirppa kun söi ihan hyvin ilman leikkihämäystäkin, niin miksi opettaa sellaisille tavoille…? Nooh (yllätys yllätys), tästähän on sitten tietysti jo lipsuttu. Ensin ruokailuihin mukaan otettiin kylpylelu-leijona – näppärää: ”Onkohan leijonalla jo nälkä?” ”Nyt leijona varmaan haluaa puuroa”. Silva sitten syöttää kiltisti leijonaa samalla, kun äiti/isi syöttää Silvaa.

Ja nyt siis on myös alettu selaamaan lehteä. No mut hei niinhän äitikin tekee!
(isi sen sijaan syödessään lukee kännykältä kirjaa)

kansi trendi.jpg

Syömiskaveri-leijona puolikkaana tuolla yläkulmassa.

Täältä siis terveisiä Trendin lukijatutkimukselle. Pari viikkoa sitten ilmestyneestä Trendistä Silvan TOP5-suosikkisivut ovat:

täti kieli.jpg

1: Tosi kiinnostava täti. Sillä näkyy KIELI!

koirat.jpg

2: ”Vou vou vou vou!” Ilahduttavan paljon koirakuvia tässä lehdessä. Mutta ei yhtään kissaa! Kissat mukaan lehteen!

koira metsässä.jpg

3: Tämäkin kuva on ”vou vou vou”. Eikä vaan vahingossa kerran, vaan systemaattisesti joka lukukerralla. Silva osoittaa tuonne yläkulman metsään ja selittää innoissaan ”vou vou vou”. Metsässä on koiria?

kello.jpg

4: ”Kejjo!” Kiinnostavimmat aukeamat tunnistaa puurotahroista.

lamppu.jpg

5: ”Lamppu! Lamppu!” Tirppa toivoo myös lisää lampujen näköisiä huulipunia lehtiin.

Noniin ruksi sitten taas jonnekin lukijatutkimukseen: lehdellä on uusi lukija.

Kommentit (19)
  1. Kiinnitin huomion tätittelyyn ja kysyisinkin miksei Silvalle kerrota että he ovat naisia? Meillä nainen on nainen, mies on mies, koira on koira, lehmä on lehmä…etc 🙂 En vain näe syytä puhua lapselle, vauvanakaan, muulla ”kielellä”.. Sukulaissuhteissa on sitten tädit ja sedät.

    1. Mä itse asiassa muistan lukeneeni tästä joskus paljon ennen Silvaa keskustelun jossain – ihmettelin asiaa jo silloin 🙂

      Omaan suuhuni täti/setä istuu (lapselle puhuttaessa) niii-iiin paljon parempi kuin nainen/mies. Eli ”sano hei hei tädille” vs. ”sano hei hei naiselle”. Jälkimmäinen tuntuu tosi jäykältä, itselleni siis. Ja vastaavasti kiinnittäisin kyllä huomiota, jos minua puhuteltaisiin naisena lapselle puhuttaessa, vaikka tyyliin ratikassa ”väistäpä vähän, niin nainen mahtuu tuosta kulkemaan”. Täti kuulostaa vaan niin paljon… kivemmalta 🙂

      Meillä kyllä myös kissa on välillä kisu ja hevonen on joskus heppa. En jotenkin usko, että tuosta mitään haittaakaan olisi.

  2. Meidän 2v poitsu on viihdyttänyt meitä osoittelemalla lehtien vaaleatukkaisia kaunottaria ja toteamalla ”äiti”, ei ”täti” 😛 Pitäisi varmaan ottaa kohteliaisuutena ;))

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *