Testissä: Prisma Kauppakassin drive in -kaista

Yhteistyössä: Prisma Kauppakassi

Olen jo tuossa vuosi sitten kirjoitellut, kuinka me ollaan ihan täysin ihastuneita Alepan Kauppakassi -palveluun (kokemuksia täällä). Silloin kirjoitin, että ”Alepa-setä” tuo meille ruokaa kotiovelle pari kertaa kuukaudessa; nykyisin oikeastaan ihan joka viikko. Ihan rutiininomaisesti siis. Arjen luksusta, todella.

Nyt vähän vajaa kuukausi sitten Kannelmäen Prisma avasi uudenlaisen lisän tähän Kauppakassi-palveluun: drive in -kaistan, josta Prisma-ostokset on helppo noutaa. Eli että ne tilataan ensin netissä Foodie.fi:n kautta ja sitten vaan huristellaan ajokaistalle noutamaan.

Olin kuullut kehuja myös tästä Prisma Kauppakassista niin muilta bloggaajilta (erityisesti Emmiltä) kuin Instagramistakin (mm. täällä), joten testaajaksi oli helppo ryhtyä, kun tuolta Kauppakassista tällaista ehdotettiin.

Siispä testaamaan!

Klikkailimme tilauksemme Foodieen myöhään torstai-iltana. Homma kävi (kröhöm Joelilta) näppärästi, koska siellä on jo valmiina meidän tavalliset Alepa Kauppakassin puolella käytetyt ostoslistat. Itse kävin tutkailemassa vähän käyttötavaran puolta: mm. vaatteita ja leluja, koska niitähän Alepasta ei normaalisti saa.

kollaasi-foodie.jpg

Ehdotonta isoa plussaa siis siitä, että Prisman Kauppakassista pystyy tilaamaan laajemmin Prisman valikoimaa (ja Prisman hinnoilla) – esimerkiksi just vaikkapa leluja ja pelejä. Pientä miinusta sen sijaan siitä, että kaikista tuotteista ei löydy sieltä (vielä?) kuvaa. Olisin nimittäin halunnut ostaa tirpalle kuvajoulukalenterin. Mutta ööö ”joulukalenteri Joulupukki”, ”joulukalenteri Jouluyö” vai ”joulukalenteri Kuusenkori”…? Ja onko niissä sisällä kuvia vai jotain muuta…? Ääääh, kalenteri jäi siis ostamatta.

Aika isossa osassa leluja ja muita käyttötavaratuotteita kuvat olivat jo olemassa, eli ehkä osuin joulukalenteriostoksineni vain johonkin pahaan (kuvattomaan) sesonkisaumaan.

Nooh, joka tapauksessa tilaus kävi muuten aika klik klik klik -helposti ja rutiinilla. Sitten oikeasta kulmasta löytyi kohta ”toimitusikkunat”, josta voi valita ostoksille sopivan hakuajan. Tilatessamme silloin torstai-iltana meille parhaana aikana (perjantai-illlalla) oli vielä vapaata, mutta esimerkiksi perjantai-iltapäivän noutoaika olisi jo ollut täynnä.

Hyvä vinkki käyttöön kuuluukin (testattu on – sama toimii nimittäin myös Alepan puolella):
Kannattaa tehdä tilaus jo vähän aikaisemmin ”raakileena” ja sitten vaan myöhemmin täydennellä/muutella sitä. Silloin saa varmimmin itselle sen just sopivan toimitusajan valittua. Saa sen kyllä usein muutenkin, mutta jos haluaa olla ihan varma ja jos vain tietty aika käy. Noita muutoksia voi tehdä omaan tilaukseen ihan niin kauan, että tuotteiden keräily myymälässä aloitetaan.

Pikanakin homman voi hoitaa: tilata voi samana päivänä klo 12 asti ja lauantaina klo 9 asti. Silloin pitää vaan maksaa 5 euron pikatilauslisä.

Omat testikerran ostoksemme maksoimme saman tien netissä ja saimme tilaustunnuksen.
(etukäteen maksaminen ei ole pakollista, mutta se nopeuttaa noutoa)

 

kollaasi-kaari.jpg

Perjantaina Joelin töiden jälkeen huristelimme siis Kannelmäen Kaaren Prismaan. Drive in -kaista löytyi Prisman takaa (olin tsekannut kartan etukäteen). 

Täytyypä kyllä sanoa, että oli nopeaa ja näppärää. Todella.

Drive in -kaistan ovella oli kaiutin, johon sanoin tilausnumeron. Sitten ajoimme sisään halliin ja parkkiruutuun. Ehdin suunnilleen vain etsiä autosta sen nappulan, josta takaboksi aukeaa, kun myyjä jo saapui tilauksemme kanssa – ja nosteli kassit suoraan auton takakonttiin.

Oho, kiitos! Aikaa meni (kun oltiin siis maksettukin jo) ehkäpä alle minuutti.

Vaikka oli perjantai-ilta, ruuhkaa ei juuri silloin ollut. Meidän edellämme meni yksi auto, ja seuraava saapui juuri, kun lähdimme. Eli ihan esimerkillisen sujuvasti meni. Vilpittömästi yhteen ääneen kotimatkalla ihmettelimme, että ”hitsi voiko tää tosiaan olla näin helppoa”. Tirppa vaan oli vähän ihmeissään, että miksi ei mentykään kauppaan sisään.

apulainen.JPG

Kannelmäen Kaaren Prisma on meitä toiseksi lähinnä oleva Prisma – Viikki olisi vielä tuossa lähempänä. Normaaliin Prisma-reissuumme kuluu matkoineen noin 1 h 20 minuuttia: tunti perillä plus matkat. Tsekkasin kellosta ajan drive in -testailuumme: aikaa koko reissuun meni yhteensä 45 minuuttia. Meidän testikäynti sattui juuri sille perjantain lumimyräkkäpäivälle ja olen aika (lue: tosi-tosi) varovainen kuski – normaalikeleillä koko reissun olisi luultavasti tehnyt reilussa puolessa tunnissa. Google Maps sanoo, että ajo kestää 13 minuuttia per suunta plus sen muutaman minuutin siellä paikan päällä.

Aikasäästö oli siis 35-50 minuuttia – huomattavasti enemmän se tietysti olisi ollut, jos asuisimme lähempänä Kannelmäkeä tai jos autoilisimme ”automaattisesti” siitä ohi. TAI jos tuo palvelu olisi tuossa meidän lähi-Prismassa, ooooh… Sinne ajaa noin 5 minuuttia, eli koko Prisma-keikan saisi tehtyä alle viidentoista minuutin. Huh huh. Aika huikea ajatus.

Oli siis hyvä juttu. Joo, todella. Ainoana vaan, että PLIIS nyt äkkiä tällainen drive in -kaista myös tuohon meidän ”koti-Prismaan” Viikkiin! Käyttäisimme ihan ehdottomasti.

*******

Ai joo niin kustannuksista:
Prisma Kauppakassin keräily- ja noutohinta on alkaen 3,90 euroa (meidän nouto perjantai-iltana oli 4,90e), ja Alepa Kauppakassin keräily ja kotiinkuljetushinta puolestaan on ollut tavallisesti alkaen noin 6,90 e (ja ”noin” siksi, että joskus on jotain kamppiksia näissä – kröhöm ja pakko sanoa, että Alepan kanssa en ole paljon tuota kustannusta tuijottanut, kun se vaan on niin älyttömän näppärä tyyliin ”maksoi mitä maksoi”). Prismasta noudetuissa tuotteissa on ihan normaalit Prisman hinnat ja Alepan tuotteissa vastaavasti Alepan hinnat. Tällä tekniikalla me ollaan muuten laskettu, että monissa tapauksissa Alepasta tilaaminen tulee kuljetuskustannusten kanssakin halvemmaksi kuin tuossa kalliimman hintatason lähikaupassa käyminen – etenkin jos (kun!) ostaa siinä yhteydessä vaippoja ja talouspapereita ja pesuaineita ja niin edelleen.

Tällä kokemuksella siis isot plussat ja suosittelut tuolle Prisman noutopalvelulle ja erityisesti tuollaiselle drive in -kaistalle (tää on käsittääkseni Suomen ensimmäinen), josta homma käy noin nopeasti. Ja etenkin siinä tapauksessa, jos asuu suht lähellä ko. Prismaa tai jos autoilee sen ohi. Muissa tapauksissa kuitenkin vannon edelleen tuon Alepa Kauppakassin kotiinkuljetuksen nimiin niillä alueilla, jossa tällainen kuljetus on mahdollista.

Pakko myöntää, että joskus aikoinaan kuullessani eka kertaa tuosta Kauppakassi-kotiinkuljetuksesta (silloin lapsettomana) vähän ihmettelin, että kuka tuollaista käyttää, kun se kerran maksaakin…?

No: me käytämme. Kerran kun sitä testasi, niin koukkuun jäi.

*******

Oletteko testanneet näitä? Millaisin kokemuksin?

Kommentit (114)
  1. Inohtuiko kustannuksista mainita +15% verkkomaksuhinta. Ja tätähän ei ilmoiteta kuin vasta, kun pitäisi maksaa. Näin meillä olisi 38€ ruokakassi maksanutkin 51€, jäi ostokset tekemättä.

  2. Vähän aiheen ohi mutta mäkin löysin tän vasta nyt että vähän myöhään tulee, mutta oisko tässä Silvalle sopivia joulukalenterikuvia 🙂 Tai Joelhan vois piirtää sille ihan oman! Tai näyttää olevan tuo teidän Tirppa niin taiteellinen että johan se tekee pian itekin! https://ellalta.wordpress.com/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *