Tissivarjo, rakkaani

”Mulla on nyt tällainen henkilökohtainen kriisi”, soitin eilen illalla ääni täristen Aleksanterinkadun Zaraan.
”Unohdin muutama tunti sitten luultavasti sinne teille mun sateenvarjon. Se on mulle ihan tosi-tosi tärkeä ja… …aika erikoinen”

”Minäpäs käyn katsomassa, olisiko se tuotu tuohon meidän kassalle. Millainen se on?”, ystävällinen myyjä kysyi.

”No se on sellainen oranssi-punakirjava. Siinä on… …ööh… aika paljon kuvioita. Niinku naisia ja…öööh… tissejä.”

Veikkaan, että tuollaisia tuntomerkkejä ei myyjä ollut varautunut kuulemaan.

tissinainen2.JPG

Ja voi onnea – mun oma rakas tissisateenvarjo löytyi! 

varjo.JPG

Enkä muuten yhtään liioitellut. Tämä esine on minulle tärkeä.

Olimme tunteneet Joelin kanssa ehkä noin vuoden. Oli sateinen syksy ja minulla sateenvarjo kroonisesti aina eri paikassa kuin minä itse: jos minä olin kotona, varjo oli työpaikalla. Jos minä olin työpaikalla, varjo oli Joelin luona. Jos minä olin Joelin luona, varjo oli omassa kodissani parin korttelin päässä.

Ja satoi.

Joel oli myös huomannut, että minä olin useampaan otteeseen ihastellut itävaltalaisen Gustav Klimtin töitä. Ahaa? Koko tyypin nimi oli minulle tuntematon, mutta kun kuvagooglasin hänet, niin kyllä, oi kyllä.

tytöt.JPG

Niinpä Joel oli laskenut yhteen sateenvarjo plus Klimt ja saanut tulokseksi tämän ihanuuden. Sain sen ”ihan-muuten-vaan” -lahjaksi eräänä ihan tavallisena pimeänsateisena syysiltana viitisen vuotta sitten.

lähis.JPG

Täydellinen lahja. Tämän hukkaaminen olisi ollut iso henkilökohtainen tragedia – lähes yhtä suuri kuin se, kun hukkasin sen hemmetin vihkisormuksen noin kymmenen käyttökerran jälkeen. Kröhöm mutta ei siitä sitten sen enempää.

Sadat sydämet sille ihanalle ihmiselle, joka palautti tissivarjon Zaran kassalle!

Kommentit (8)
 1. Reissumamma
  1.7.2014, 20:15

  Hihi, taas tulee tissiosumia googlessa 😀
  Mutta mun piti siis kommentoida että mäkin RAKASTAN Gustav Klimtin töitä!! Niissä on vaan sitä jotain.. unelmana ois joskus tatuoida joku hänen teoksistaan käteen, pitää vaan löytää just oikea tatuoija, ettei tule pettymyksiä.. Ja ihana tarina sateenvarjosta <3

  Annabella

 2. Äiti itekin
  1.7.2014, 19:46

  Itellä kävi mielessä, että käytät imettäessäsi julkisella paikalla suojana sateenvarjoa. Pitkän mietin ja pohin, et mite se käytännössä onnistuu. Suurella mielenkiinnolla rupesin tekstiä lukemaan, koko ajan vahvistu ajatus että se on sellainen satikka mitä aattelinki- Tärkee ja kaikkee… Melkeen petyin ku en saanukkaa tietoa siitä miten imettää ja pitää sateenvarjoa suojana:D

  Mutta hienoa, että sateenvarjo löyty.
  Mahtava blogi sulla<3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *