Tri Tomeran klovnivastaanotolla

Voi ihana Lastenklinikka! <3

Kävimme eilen Silvan kanssa pyörähtämässä Lastenklinikalla (ihan terveinä siis ollaan, halusivat vain tsekata käsien ”lentskariasennon”) ja voi, miten hauskaa meillä olikaan!

Kyllä: hauskaa sairaalassa. Tai mehän siis luulimme menevämme sairaalaan, mutta päädyimmekin sirkukseen!

Odotusaulassa meitä nimittäin tervehtivät aivan mahtavat sairaalaklovnit Tri Tomera ja Tri Hoppson. Tomera paukutteli peltipurkkirumpuaan ja improvisoi sanoituksia, Hoppson puolestaan puhalteli t-ä-y-s-i-n lumoavia saippuakuplia. Vautsi. Silva oli ihan myyty, ja äiti nauroi vedet silmissä vauvan vilpittömälle innostukselle ja sätkivillepotkiville pikkujaloille.

Niin tekivät muuten myös muut odotusaulassa. Nauroivat siis. Klovnien ilmestyttyä paikalle emme olleetkaan enää tuppisuita tuntemattomia, vaan yhtä äkkiä me siinä sairaalan käytävällä hekottelimme yhdessä. Koko tunnelma oli muuttunut.

sairaalaklovnit.jpg

Sairaalaklovnien esitteessä mm. arkkiklovniatri Rockenfaller.

Ihan mielettömän hieno juttu.

”Klovnitohtorien vierailu saa lapset hetkeksi unohtamaan sairautensa ja antaa luvan hyvälle mielelle, hulluttelulle ja vapauttavalle naurulle keskellä sairaalan arkipäivää”, Tri Hoppsonin ojentamassa esitteessä sanotaan.

”Iloinen muisto sairaalaklovnien käynnistä kantaa pitkälle, ja auttaa sairaalakokemuksen käsittelyssä myös jälkikäteen. Pitkäaikaispotilaille tieto siitä, että klovniystävät tulevat aina uudelleen tervehtimään, muodostaa ainutlaatuisen tuen.”

Meidän käyntimme oli vain pieni pistäytyminen. Mutta ihan tippa nousee silmäkulmaan (hormonit?), kun ajattelen pieniä pitkäaikaispotilaita klovniystävineen.

Oh. Ihanat ihanat klovnit!

Ps. Kantsii käydä kurkkaamassa sairaalaklovnit Facebookissa; kivoja kuvia klovnitohtoreiden pelleilyistä sairaaloissa sekä sydäntälämmittäviä palautteita pienten potilaiden vanhemmilta <3

 

Kommentit (13)
  1. Muuten tosi jees, mutta näin coulrofoobikkona en oikein osaa innostua pelleistä! Onneksi ei ole enää tosin niin paha pelko mitä oli aiemmin,kun en voinut edes katsoa piirrettyä kuvaa pelleistä:D Nykyään jopa joitain ihmispellekuviakin voi jo katsella, mutta joistain menee kylmät väreet selkääpiitä pitkin!

  2. Mulla oli joskus 3 hoitomuksua. Yksi niistä, 3-vuotias typykkä oli käynyt sairaalassa ja ottanut tuon esitteen mukaan. Neiti istui se sylissä ja osoitteli klovneja sormella ”istuisin syliin” ”en istuis syliin” ”istuisin syliin” jne. Se oli aika hassua. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *