Tv-kriisi

Onkohan tämä nyt sitten sitä paljon puhuttua pesänrakennusvimmaa? Tuntuu nimittäin ihan olennaiselta tässä supistusten lomassa pähkäillä olohuoneen huonekalujen järjestystä.

Viime perjantain treffi-illan yhteydessä Joel kantoi telkkarimme yläkertaan, ja sinne se sitten myös jäi. Ja kun eilen kannettiin myös joulukuusi ulos, iski yhtä äkkiä päälle into vihdoinkin tehdä tuolle olohuoneelle jotain. Olohuoneen ongelmia on meidän mielestä kaksi:
1. Siellä on paljon periaatteessa meille mieleisiä ja rakkaita huonekaluja, jotka on kuitenkin ostettu alun perin muualle kuin tänne. Niinpä mitat ja käyttötarkoitukset eivät oikein täsmää.
2. Televisio.

(puutalon olohuonetta esitelty aikaisemmin täällä)

*******

Anteeksi nyt etukäteen, jos loukaan jonkun sisustusmakua, mutta itse en voi sietää niitä televisionpalvonta-alttareita, joita huonekalukaupat ovat pullollaan. Minua häiritsee ihan älyttömästi ajatus, että koko huoneen sisustuksen määrää yksi kapine ja se, miten perhe haluaa sen äärelle asettua. Eijeijeijeijei. Ei.

Periaatteessa televisioista voisi ehkä luopua kokonaan, koska ei se meillä antennipistorasiaan kytkettynä ole kuitenkaan. Mutta sitten… Oh, elokuvia. Kyllä mä haluan pitää kuitenkin kiinni siitä ajatuksesta, että joskus tulevaisuudessa lasten nukahdettua voidaan Joelin kanssa vielä linnoittautua olohuoneeseen elokuvia katselemaan (nykyisin me mennään samaan aikaan nukkumaan kuin Silva). Ja sitten on tietysti se fakta, että televisio-dvd-soitin -yhdistelmä on joskus kyllä oikeasti aika lyömätön lastenhoitoapu. Sekä raskauspahoinvointiaikana että nyt supistellessa vaalin suurella rakkaudella niitä kierrätysryhmästä ostettuja dvd-levyjä, jotka antavat minulle edes pienen hetken sohvallamakuuaikaa, kun tirppa ihastelee Teletappeja tai sheikkaa lattialla Fröbelin palikoiden ”Hervottoman hepulin” tahtiin.

*******

Mutta minne se telkkari sijoitetaan?

Punavuoren-kotiini ostin (mielestäni) oikeasti hyvännäköisen tv-kaapin – muistaakseni Indiq Livingistä tai vastaavasta. Mutta puutalossa sitä syystä tai toisesta ei olla otettu tv-käyttöön, vaan telkkari on sijainnut tähän asti tässä:

tv ennen.jpg

Paikka on periaatteessa ok, mutta silti siinä on jotenkin koko ajan ollut sellainen väliaikaisratkaisun maku. Paljon mieluummin laittaisin tuolle seinälle jonkun kauniin seinävaatteen tai -paneelin.

Toinen mahdollinen paikka olisi tässä:

singer.jpg

…mutta eääääh. Sitten täytyisi siirtää tuo seinäpaneeli, ja tykkään että se on tuossa. Ja minne tuo Singer siirtyisi ja ja ja…. Eäääh.

Joku saattaisi sanoa, että no miksi sitä ei voi laittaa tuohon tv-pöydälle (tuo on siis se Punavuoreen ostamani):

tv-pöytä.jpg

Nii-iin. Mutta taas se olisi vaan jotenkin…. ….näkyvillä.

Ja sitten keksin, että mikä se oma ongelmani oikeasti on. En halua sitä telkkaria mihinkään – haluan sen jonnekin kätevästi piiloon. Pois silmien näkyviltä, mutta silti tarvittaessa näppärästi saataville. En varmasti ole ainoa ihminen, jolla tällainen toive on. Mutta miten se sitten toteutetaan?

*******

Lattiahuonekalutilaa olohuoneessa ei enää ole mitenkään tarjolla (enkä edes ala kertoa omista – oh – pianohaaveistani tässä), joten ratkaisu saattaisi löytyä jonkinlaisesta seinälle kiinnitettävästä tv-kaapista. Meillä se tietysti saisi olla jotain koristellista, tummaa puuta… Mutta mistä hemmetistä sellaisia saa?

Googlen kuvahaku ainakin heitti ihan nollatuloksen.

Ja sitten tuli eräs idea…

Tuo seinävaate! Mitä jos sen taakse piilottaisi telkkarin niin, että se koko seinävaate jotenkin ovimaisesti kääntyisi tuosta edestä pois tarvittaessa… Ja muina aikoina ei edes tajuaisi, että siellä on telkkari alla… Eikös olisikin aika nerokasta?!? Eikä tarvitsisi edes ostaa uutta huonekalua!
(ööö paitsi että uuden telkkarin kyllä tarvitsisi)

Ja kuka sen tv-kaappi-seinävaateviritelmän sitten rakentaisi? Ja ennen kaikkea – millä ajalla?

******

Ideat tervetulleita!

Onko joku keksinyt kotiinsa jonkun tv:n piilottavan sisustusratkaisun?

Kommentit (23)
  1. Kaikki vinkit ja ideat lukeneena alan tosissani odottamaan, että millanen viritys seinälle lopulta tulee. Kaikenlaiset verhoviritykset nostaa hymyn suupieliin, se jos mikä nimittäin kiinnittää huomion; salaperäinen seinävaate, jossa on joku mekanismi. Entä jos vaan annatte töllön jäädä yläkertaan? 🙂

    1. Hih joo mahdollisuuksia on – vaan kun keksisi sen parhaimman toteutuksen… Joo, toiveena kyllä on, että se olisi ihan siisti ratkaisu eikä mallia ”viritys”; tosiaan silloin kun siihen saattaisi huomio kiinnittyä enemmän kuin siihen telkkariin 🙂

  2. Simpeliä olisi telkkari seinälle ja kangas siihen päälle ja rullaverhon tai vastaavaan tapaan narusta vetämällä kangas pois edestä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *