Unikouluttomuus, yö 1 (osa: noNYTsesitnukkuu)

Heh.

Eilisen unikoulutotaaliepäonnistumisen päätin, että nyt menen takaisin omaan sänkyyn ja piste. Ja että itkua siinä sängyssä ei seuraavana yönä suvaita, mutta kitinät/pyöriskelyt yritetään hiljentää silittelemällä.

Kuinkas sitten kävikään?

Koko puutaloperhe painui pehuihin yhdeksältä. Isi ja napero nukahtivat saman tien, ja äitikin odotteli omaa nukkumattiaan vain yhteentoista – mikä on tältä äidiltä suht vähän.

Puolen yön jälkeen alkoivat esimmäiset pyörimiset, mutta ne vaimenivat suht helposti silittelemällä. Ja sitten – seuraavan kerran herättiin puoli neljä akuuttiin maidontarpeeseen.

Imetin.

Ja sen jälkeen sekä napero että isi ovat nukkuneet aamuyön tyytyväisenä ja rauhallisena.

No, itse en tietenkään saanut enää sen jälkeen unta, mutta se nyt ei sitten ole mitään uutta. Eikä kenenkään muun syy kuin oman typerän unettomuuteni.

*******

Ja johtopäätökset ovat, että…?

Ha. Mistä noista tietää.

Ehkä äidin saaminen viereen toi taas hyvät ja rauhalliset unet naperolle.

Ehkä se epätoivoinen epäuskoinen epäonnistunut epä-mitävaan unikoulu kuitenkin toimi sen verran, että se pysäytti ”ylimääräiset” yöheräilyt ja nyt pärjätään vain tuolla yhdellä (ja juuri tuohon aikaan, jolloin unikoulussakin tuli se isoin itku).

Ehkä nyt ollaan palaamassa siihen onnelliseen yhden yösyötön aikakauteen.

Ehkä tämä kaikki oli vain sattumaa.

Ha. Mistä noista tietää.

*******

Seuraavaksi tarvitaan sitten unikoulu äidille. MIKSI mä en nuku? KOSKA mä nukun? Aaaaaaa! Okei kahvia.

 

PS. Lupasin eilen, että en kirjoita tsiljoonatta osaa unikoulusta. Mutta huom., tää olikin unikouluttomuudesta. Ehkä unitarkkiksesta seuraavaksi. Ehdoista? Jälki-istunnoista? Tekee ihan hyvää tälle ex-kympin tytölle. Ha.

Kommentit (36)
 1. Täällä taas tämä ”melatoniini-nainen”. Pahoittelen hidasta järjenjuoksua, tosiaan kroonisen uniongelmaisen arki ei aina ole niin sujuvaa… Tarkistin asian ihan käyttämästäni käsikauppavalmisteesta.

  Eli itse käytän apteekista ilman reseptiä saatavaa 1mg vahvuista ravintolisää nimeltä Unital. Sen pakkausselosteessa kielletään käyttämästä raskaus- ja imetysaikana.

  Myös terveyskirjastossa (http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=far20238) sanotaan, että melatoniinivalmiste nimeltä Circadin ei sovi raskaus- ja imetysaikana. En ole varma, onko kyseessä reseptilääke, ilmeisesti.

  Luulisin siis, että mikään melatoniinivalmiste ei sovi sinulle kun imetät.
  Ellei lääkäri määrää sopivaa annosta sopivasta valmisteesta. Kannattaa kuitenkin kysyä lekurin vastaanotolla.

  Omalle kohdalle on melatoniini vaikuttanut postiivisesti/vaihtelevalla menestyksellä. Olen käyttänyt myös valeriaana-valmisteita ja unilääkettä, mutta melatoniini on toiminut paremmin ja vaikuttaa ”turvallisemmalta” kuin ”oikeat” unilääkkeet joten olen pysynyt siinä.

  Valeriaanauute saadaan kasvista ja sitä on rohdosvalmisteissa. Toimisikohan sinulle? Olen käyttänyt TryptoVal-nimistä, mutta imetysaikana pitäisi lääkärin sitä sinulle suositella. Näin lukee tuoteselosteessa. Ehkä mahdollinen?

  Lisää tsemppiä!

 2. Oh, me kans kaiholla ollaan muisteltu meidän aiempia viikonloppuja: nukuttiin yöt, nukuttin päikkärit – mutta nukuttiin hyvinä päivinä myös erityiset välipäikkärit ennen ja jälkeen ”oikeiden” päikkäreiden. Oh, oi niitä aikoja 🙂

  Huh nuo 20 kertaa yössä heräämiset kuulostaa kyllä niii-iiin karmeilta. Ei sitä jotenkin etukäteen osaa ajatella (ehkä onneksi), että millaista se voi olla… Meillä ei koskaan (vielä?) ole mennyt noin pahaksi – se 5-6 kertaa yössä imetyskin tuntui väliin tiukalta, etenkin kun tosiaan se oma uni ei välttämättä tule heti.

  Nyt kun asia on mielessä pyörinyt, niin taidan olla siinä uskossa että nimenomaan nämä vaiheet vaikuttavat nukkumiseen enemmän kuin esim. mitkään pinnis/perhepetijärjestelyt. Meilläkin on ollut Silvalla tuota äitiläheisystankkauskautta käynnissä, ja sitten tosiaan se liikkeelle lähteminen. Hampaita ei ole vielä(kään) tullut, silläkin on varmaan sitten taas omat vaikutuksensa.

  Tsemppiä sinnekin! Kyllä mekin vielä joskus niitä 14 tunnin yöunia nukutaan, varmasti! (ei kyllä varmaan ihan lähivuosina, mutta ei nyt ajatella sitä 😀 )

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *