Uudet kengät

Ostin uudet kengät, tällaiset hassut kimaltelevat feikkimokkasiinit.

mokkasiinit koriste kärjet.JPG

…ja rakastan niitä.

Mullahan on tämä aiemminkin (täällä) toteamani viehtymys feikkimokkasiineihin. Aitoja nahkaisia en harmi kyllä omista.

mokkasiinit kuvio.JPG

Käytännöllisiksi näitä ei voi missään yhteydessä väittää, pohjatkaan eivät kestä edes ajatusta kosteudesta:

mokkasiinit pohja.JPG

Silti väittäisin, että nämä ovat loisto-ostos. Maksoivat… …euron. Lanttila-nimisellä kirppiksellä Jumbon lähellä.

Ostin sieltä myös ihan valtavan pinon Silvalle seuraavan koon perussisävaatetta. Täytyy sanoa, että hinnoittelu oli kohdillaan – alle kahden euron joka ikinen vaatekappale. Melkein tyhjensin sieltä yhden kirpparipöydän. Että terkkuja vaan (ja kiitos!), jos jollakulla teistä on ollut siellä pöytä pääsiäisen aikaan ja bongaat pian tutunnäköisiä vaatteita meidän tirpan päältä 🙂

Mutta mitä ihmettä? Toisella kerralla (eilen) näitä käyttäessäni tunsin kävellessäni jotain kummallista pohjassa. Ajattelin, että ehkä pohjallinen on jotenkin vinossa. Kun otin useamman tunnin kävelyn jälkeen kengän pois ja tarkistin tilanteen….

mokkasiinit löytö.JPG

Metallinen 10 sentin rautakappale irrallaan kengän sisällä.

Was?

Kommentit (18)
  1. Se on lenkkirauta ja hyvinkin oleellinen osa pitämässä kengän muotoa yllä. Kenkää,mistä tämä härpäke on tippunut pois,ei tulisi käyttää!

    1. No höpö höpö. Evirako vai Valvira tällaisen mahtikäskyn on antanut? Parasta jaloillemme olisi toki kävellä tyystin ilman popoja.

  2. Niim, yleensä ja aika monissa kengissä on pohjassa juurikin tällainen metalliläpyskä. Se antaa sille kengällä ”ryhtiä” ja aiheuttaen sen että se kenkä varmasti on mahdollisimman kova, jäykkä ja taipumaton mihinkään suuntaan = erittäin huono jalkaterän toimintojen kannalta, estäen jalkaterän luonnollisen kävelyn. Kaikista kengistä tätä ei toki löydy, mutta jos ei muuten osaa tulkita kenkien materiaaleja ja ominaisuuksia, nää metalliläpyskät tulee tietoo siinä vaiheessa kun pohja on sen verta kulunu että se löytyy irrallisena kengän sisältä.:)

    1. Aina sitä oppii jotain uutta! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *