Uusia vaunuvarusteita

Joissain peruslastentarvikehommissa me ollaan kyllä auttamattoman hitaita laiskoja. Muistan ikuisesti, kuinka Silvan ollessa vauva eräs äitikollega ihmetteli, että työnnättekö te tosiaan vielä kymmenen kuukauden ikäistä vauvaa Bugisten vaunukopassa. Noooh, ööööh, joo? Noku noku se viihtyy siinä, mahtuu ja nukkuu päikkäritkin hyvin – ei ole ollut vielä syytä vaihtaa muuhunkaan.

Seelan kanssa vedettiin uudet pohjat; tyyppi oli yli vuoden ennen kuin saatiin aikaiseksi lähteä ostamaan noihin tupla-Vikingeihin*) toinen istumakoppa. No mutta nyt meillä on sitten vihdoinkin kaksi istujaa:

ratikassa.JPG

…ja onhan tuo istuminen nyt Seelalle paljon paljon mukavampaa. Ois pitänyt käydä ostoksilla aiemmin.

Nykyäänhän Seela muuten nukkuu jo päikkärinsä vaunuissa (JEE!!!) ja tokat päikkärit jopa yhtä aikaa isosiskonsa kanssa (JEEE JEEEE JEEEE!!!!). Eikä tirriäisen vaunuviihtyvyydessä ole muutenkaan enää mitään ongelmia:

emmajunga viking.JPG

Seelalle oli itse asiassa tarkoitus ostaa ratasistuimeen samanvärinen limenvihreä kuomu kuin vaunukopassakin oli, mutta kun näin tämän Summer lime -raidallisen, en tainnut montaa hetkeä mietiä. Ihana. Vein muuten viimeisen Variston Lastentarvikkeesta, toivottavasti tilaavat pian lisää.

leikkipuisto tikkurila.JPG

Istuinkopan ja uuden kuomun (ja Seelan uuden turvaistuimen; samanlaisen kuin Silvallakin, näkyy täällä) lisäksi ostoslistalla oli vihdoinkin myös seisomalauta. Emmaljungan oma lauta oli tällainen hyvin perusmallinen, mutta just eilen asukastalon edestä bongasin myös Emmaljungan vaunut, joihin oli kiinnitetty sellainen istuinpenkillinen lauta (merkkiä en katsonut), ikään kuin sellainen satula siis. Vähän ehti jo varustelukateus kirpaista, mutta sitten hengitin syvään ja totesin, että:
a) tirppa viihtyy tosi hyvin tuossa seisoenkin eikä mitään istumatarpeita ole ainakaan toistaiseksi ilmennyt
b) pidemmille matkoille lähdemme joka tapauksessa tuplilla (koska molemmat nukkuvat niissä), jolloin tirppa saa istua halutessaan
c) se istuimellinen lauta näytti menevän vielä pidemmälle ikään kuin ”syvyyssuunnassa” eli vaikeuttanee työntöä

emmajunga seisomalauta.JPG

Tuohon c-kohtaan liittyen nimittäin; ainoa pieni miinus, minkä näistä uusista varusteista keksin, on ilmeisesti tällainen lyhyen ihmisen ongelma. On nimittäin ihan siinä ja siinä, osuuko kävellessä omat jalat tuohon lautaan. Tarkoitan siis näin:

seisomalauta osuu jalkaan.JPG
Mä veikkaan, että ajan myötä tuota oppii varomaan, mutta ensikokeilulla lauta meinasi ensin olla edessä. Oon nyt silmä kovana tihrustanut muita vaunuja ja arvelen, että ongelma on ”yleismaailmallinen” eli koskee ilmeisesti seisomalaudan käyttöä aika useissa tapauksissa. Vai millaisia kokemuksia teillä on? Johtuukohan tää siitä, että mä oon näin lyhyt?

Muuten lauta rullailee tosi sujuvasti ja tirppa tykkää – mikä tietysti käytön kannalta on olennaista. Suosittelen kyllä sisaruslautaa vaihtoehtona (tai lisänä) tuplille etenkin lyhyillä matkoilla; näppärä on, oi kyllä.

 

*) Emmaljunga tupla-Vikingit (yhdellä vaunukopalla ja yhdellä penkillä) siis saatu Lastentarvikkeelta vuosi sitten ja ne arvotaan meidän käytön jälkeen eteenpäin. Taustaa täällä. Kaikki lisäosat ostettu ihan itse.

Minulta aina silloin tällöin kysytään käyttökokemuksia, aiempia kirjoituksia täällä:
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/no-millaiset-ne-sitten-emmaljunga-double-viking-kayttokokemuksia
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/bugaboo-cameleon-vs-emmaljunga-viking
…ja tuoreempiakin käyttökokemuksia voisin joo kirjoitella jossain vaiheessa!

Kommentit (39)
  1. Oi mä niiiiiiiin on ihastellu näitä vikingejä ja tupla vikingejä! Onneks täällä löyty käyttökokemuksia.. 🙂 Harmittaa että miks en jo heti kun meidän esikoinen syntyi (2/14) niin ostanu yksöis viikkareita. 😀 Ja nyt haaveilen noista tuplista kun tää toikkari syntyy (tai ainakin pitäis syntyä) syyskuun lopussa.. Niitä ei hirveesti käytettynä juurikaan pyöri ja meillä ei miehen kans kyllä oo laittaakaan niin paljon rahaa uusiin tupla viikingeihin. 🙂

  2. Heh, sattuipa taas sopivasti aiheesi, kun eilen tytön 10 kk päivän kunniaksi kasasin viimein yhdistelmien ratasosan käyttöön. Vaunukopan kanssa on menty tähän saakka kun on ollut välillä ainut paikka missä tytön saa nukahtamaan ja toisaalta ei ole tarvinnut miettiä niin paljon pukemista kun makuupussi on lämmittänyt. Pohja istuma-asennossa on kelvannut hereillä, tähän saakka… No, sitten tuli se lenkki kun piti toisella kädellä pitää lasta vaunuissa ettei se kiipeä pois. 🙂 Siispä ison tytön kulkupeliin siirtyminen ja vyöt käyttöön! 😀 Ja hih, tuo ”kohta ei enää mahdu” -lause on ollut koko talven käytössä, mutta hyvinpä mahtui vieläkin vaan. Nyt pitää sitten opetella nukkumaan rattaissa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *