Valoa korviin!

Heheheheee, pidän sitä aina jotenkin henkilökohtaisena voittona, kun meidän kotiskeptikko kääntää kelkkansa jonkin asian suhteen.

Sitä ei nimittäin tapahdu usein. Ei juuri koskaan. Mutta tämän korvavalosysteemin kanssa tapahtui.

20140102_1149561.jpg

Kuulin korvavalosta ensimmäistä kertaa useita vuosia sitten ystävältä, joka kärsii kaamosmasennuksesta. Ystävä vaihtoi silloin normaalin kirkasvalolampun korvavaloon ja taisi olla lähes ensi-istumalta täysin myyty. Se toimii.

Yritin muutamaan kertaan hehkuttaa asiaa Joelille ja sain aina täystyrmäyksen. ”Täyttä huuhaata.” ”Ei korvissa ole valoreseptoreita.” Ja niin edelleen. Oikeastaan ei koskaan päästy edes keskustelutaajuudelle, kun minulla ei ollut antaa (en jaksanut paneutua aiheeseen niin paljon, että olisin alkanut googlata) Joelille sellaisia argumentteja, jotka kotiskeptikkoon tehoavat. Ei tietenkään olisi saanut sanoa ”mun ystävän mielestä” vaan ”näiden-ja-näiden tieteellisten tutkimusten mukaan”. Ha, perusvirhe minulta.

*******

Valkee on silloin tällöin hakenut testiryhmäläisiä korvavaloa testaamaan, ja samaisen ystävän innostamana hain sellaiseen mukaan silloin vuosia-vuosia sitten (ajalla ennen kuin vauvasta oli tietoakaan – nyt tuntuu, että HA, mitä mä silloin väsymyksestä tiesin…). En päässyt mukaan. Pöh.

Nooh, se taisi olla vuosi sitten joskus tammi-helmikuussa, kun kirjoitin (osa 294) taas kerran aamukoomastani, ja joku lukija kommenteissa suositteli testaamaan korvavaloa. ”No hitsi! Oiskohan niillä sellaisia testiryhmiä taas tulossa – nyt mulla ois paremmat hakuperusteetkin tän vauvavalvomisen vuoksi…?” Rahatilanne hoitovapaalla kun on mitä on, en rehellisesti sanottuna ihan pelkästään testimielessä (varsinaisesta kaamosmasennuksesta kun en kärsi) ollut valmis laitteeseen 180 euroa sijoittamaan… Klikkasin itseni Valkeen Facebook-sivuille. Varsinaista testiryhmähakua ei näkynyt, mutta siltä samalta istumalta huomasin jo naputtelevani siinä aamukoomassani sähköpostia Ouluun päin. Viestistä tuli pitkä ja muistaakseni ihan hauskakin – pääpointtina taisi olla, että ”mä oon äiti ja näin paljon mua väsyttää”.

Pitkään aikaan ei kuulunut mitään, mutta viikkojen-viikkojen kuluttua tupsahti meiliä: ”Tervetuloa testaamaan!” Hei jee!

Meilinvaihto ja toimitus kuitenkin venyivät sen verran, että laitteen saapuessa kevätvalo toi jo omat luonnolliset valohoitonsa puutalon (pesemättömistä) ikkunoista. Niinpä päätin lykätä testiä syksylle. Ja syksyllä vaan jotenkin unohtui.

Mutta hei nyt! Vuodenvaihde, uusien alkujen aika – korvavalotestinkin?

*******

Niin, ja se kotiskeptikko.

Niihin aikoihin, kun sain ”tervetuloa”-vastauksen Valkeelta, istui kotiskeptikko koneen äärelle ja alkoi näpytellä. Onneksi tämä meidän skeptikko ei ole ollenkaan jääräpää vaan on valmis tarvittaessa muuttamaan mieltään, kun saa riittävästi todistusaineistoa.
”Kyllä nuo tutkimukset ihan päteviltä vaikuttaa. Yllättävää.”

Eli siis (kuten silmissäkin), myös aivoissa on valolle herkkiä osia – joihin voidaan kohdistaa valoa korvakäytävien kautta. Joitain tutkimustuloksia on koottu Valkeen nettisivuille tänne.

*******

Itsehän en siis kärsi varsinaisesta kaamosmasennuksesta; tavallisesta väsymyksestä kyllä. Ja välillä unettomuudesta. Ihan mielenkiintoista nähdä, onko tällaisiin vaivoihin korvavalosta mitään hyötyä.

Omista kokemuksistani en tosiaan vielä osaa sanoa mitään, koska vasta aloitan testailun. Ajattelin koko tammikuun ajan käyttää tuota päivittäin ja katsoa, onko olo yhtään pirteämpi. Kohta tuo onkin kokonaan latautunut ja laitan kuulokkeet korviini. Jännää.

 

 

(Sain siis korvavalon ”hakemusmeilini” perusteella ilmaiseksi, mutta tämän bloggauksen taustalla ei siis ole mitään muita blogikytköksiä/sitoumuksia/palkkioita/sopimuksia.)

 

PS. Oksennustauti taitaa olla hellittänyt, ja ainakin toistaiseksi Joel ja tirppa vaikuttavat vielä ihan terveiltä – jahuu!

Kommentit (53)
  1. Plasebon mahtava voima.

  2. Blogiin näemmä viitattu: http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/2014/01/valkee-vs-iltasanomat.html

    Valkeen ja vastaavien pseudotieteellisten koijareiden touhu on siinä mielessä halveksuttavaa, että joku voi noihin oikeasti haksahtaa luulemalla, että toimivuudella olisi jotain tieteellistä pohjaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *