Vauva festareille?

Viime viikonloppuna keskustelupalstoilla (lue: av-vauva) paheksuttiin keskusteltiin tapauksesta, jossa kantorepussa ollut vauva ei ollut päässyt vanhempiensa mukana Flow-festareille. Mälsäksi homman teki erityisesti se, että ensimmäinen järjestyksenvalvoja oli kiinnittänyt vanhemmille rannekkeet ja päästänyt eteenpäin – vasta muutaman askeleen päässä toinen järjestyksenvalvoja stoppasi seurueen menon. Eli rannekkeet olivat jo kiinni; sinne menivät rahat (Iltalehden juttu täällä). Festari ei myönnä tehneensä virhettä eikä suostu palauttamaan rahoja.

Kurja tapaus, tietysti. Festareilla on K-18 ikäraja toki, mutta vanhemmat olettivat, että se ei koske sylivauvoja.

Yleinen mielipide tuolla keskustelussa – tosin ko. palstan luonteen huomioiden ei ehkä yllätyksenä – oli tyyliin se, että ”kuka h*vetin urpo lähtee festareille vauvan kanssa.” Ei lasten paikka ole festareilla, ei siellä ole edes vauvanhoitohuonetta ja niin edelleen.

Öööö tota.

lastenfestarit.JPG

Töölönlahden lastenfestareilla eilen.

Olenko mä ajatuksissani ainoa: itse en yhtään ihmettele, että joku voisi lähteä pienen kuulosuojaimia käyttävän kantoreppulin kanssa festareille. Jos kyseessä on ns. helppo pikkutyyppi, joka ei hätkähdä ihmismassaa, vanhemmat ovat (totta kai!) selvin päin ja tapahtumassa lasten ehdoilla (tyyliin lähtevät pois, jos ei sujukaan tai jos humalaisia ihmisiä on liikaa), niin miksipä ei.

Aaa joo ja tähän hengenvetoon totean, että tietysti festarit voivat itse tällaiset ikärajoituksensa asettaa – suotavaa tietysti on viestiä rajoituksistaan riittävän selkeästi. Olen kuitenkin ajatellut Flowta (vaikka en ole siellä koskaan käynyt) jotenkin ns. lapsiystävällisenä festarina (koska siellähän on oma lastentapahtumakin); siksi tämä tapaus ehkä yllättää. Tai siis edelleen: ymmärrän hyvin, miksi joku saattaisi ajatella, että lapsen kanssa voi tulla Flow-festareille muulloinkin kuin sunnuntai-iltapäivästä. JOS mä lähtisin lasten kanssa ”aikuistenfestareille” ja minua oltaisiin pyydetty nimeämään ensimmäinen mieleentuleva ”minne mennä lasten kanssa” -festari, se olisi luultavasti ollut juuri tuo Flow.

20150801_201450.JPG

Me itse ei olla oltu lasten kanssa varsinaisilla festareilla (no okei muuta kuin tuolla lastenfestareilla), mutta koti- ja puutarhabileissä Silva-vauva oli kyllä mukana useammankin kerran ensimmäisenä kesänään. Ensimmäistä kertaa 3,5 viikon iässä (täällä), vaikka oli vieläpä syntynyt keskosena. Ja joskus oltiin vieläpä aika myöhäänkin (lue: puolilleöin), kun varsinaista nukkumaanmenoaikaa tuonikäisellä ei vielä ollut. Tai siis että tyyppi nukkui hyvin ihan missä vaan.

Nyt kahden kanssa oltiin muutama viikko sitten Kallio Block Partyssa, kun Silva niin kovasti halusi. Oltiin paikailla kuitenkin vasta sen verran myöhään (seiskan aikoihin), että meininki Kurvissa ei ollut enää millään tavalla lapsiperheystävällistä. Niinpä sujahdettiin nopeasti sivukadulle ja hetkeksi leikkipuistoon, ja sen jälkeen puikkelehdimme pienemmän lavan musiikkia kuuntelemaan sen verran, että Silva sai tanssahdella hieman. Itse asiassa Fitness Führerin kanssa – kiitos vaan tanssiseurasta! 🙂

festariasut.jpg

Festaritytöt Block Partyistä palaamassa.

Mutta että siis me vanhemmat itse katsoimme, että onko tilaisuus meille sopiva vai ei ja teimme päätökset tietysti sen mukaisesti.

Eli ei – itse en yhtään ihmettele, että joku voisi ajatella lähteä festareille vauva repussaan. Hehe pikemminkin (etenkin, kun itsellä nyt nämä kaksi) ajattelen, että aika mahtavaa, että joku on niin reipas, että viitsii nähdä vaivaa 🙂

Entä sinä?

Kommentit (54)
  1. Järjestyksenvalvoja Festarit | Uutiset Areena
    21.10.2020, 16:17

    […] Vauva festareille? – Puutalobaby | Lily – Mälsäksi homman teki erityisesti se, että ensimmäinen järjestyksenvalvoja oli kiinnittänyt vanhemmille rannekkeet ja päästänyt eteenpäin – vasta muutaman askeleen päässä toinen järjestyksenvalvoja stoppasi seurueen menon. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *