Vauvahautojasta ajatushautojaksi?

Puutalobabyn taajuudella ennenkin vierailleet arvaavat varmasti, mitä ensimmäiseksi sanoin, kun Ajatushautomo Demos Helsingistä otettiin yhteyttä ja pyydettiin mukaan ideoimaan uudenlaista ekologista yhteisöllisyyttä.

”Joo okei!”

Mutta arvaatteko, mitä sanoin seuraavaksi?

”Täh?”

Ekologista ideointia? Minä? Oikeasti? Ehkä ennen, mutta tämä vauvautuminen on kyllä aiheuttanut tässä kotitaloudessa henkilökohtaisen ekokatastrofin, joka on ainakin tämän puutalon kokoisen sulaneen mannerjäälaatan kokoinen.

No, itsepähän kutsuivat, joten totta kai sitä oli mukaan lähdettävä.

Ensimmäisen päivän saldo oli jopa yllättävän innostava – pääsin ihan into piukeana pähkäilemään esimerkiksi ajatusta, että jatkossa ruoka liikkuisikin (keskitetysti) asiakkaan luo, ei asiakas ruoan luo. Liikkumiskustannukset kun kuulemma ovat ruoan hiilijalanjäljessä huomattavasti mittavammat kuin esimerkiksi se, onko itse ruoka tuotettu lähellä vai kaukana… Tai että miten se on pakattu. Yllättävää.

Ja oh sitä inhasta kaupassakäymisestä säästettyä aikaa!

Hmm, onko kukaan muuten kokeillut tuota Alepa Kauppakassia?

Kommentit (33)
  1. Kiinnostavaa pohdintaa! Täällä odotetaan esikoista ja inhotaan jo valmiiksi kauppareissuja. Viimeisin keksintö on meillä ostaa viikon ruoat kerralla niin ei tarvitse kärvistellä usein kaupassa. Vaikka meillä on auto ei toistaiseksi ainakaan olla päädytty lauantaisin Prismaan, vaan kävellen lähi-S-marketiin (josta mies kantaa kolme kassia kamaa kotiin..). Valmiit ruokakassit houkuttavat, mutta mainitsemillanne palveluilla ei ole kauhean kattavasti tarjontaa maidotonta kasvisruokaa suosivalle. Alepan palvelu vaikuttaa ihan ookoolta ja facebookissa mainostetiin kauppahalli24.fi:ä, jossa on panostettu luomuun ja tuoreuteen. Tuotteet täytyy toki valita itse, mutta se on erikoisruokavalioporukalle ehkä helpompaa. Jos messiin saisi erilaisia bloggaajia ja resesptejä, mukana pari vegaania ja etnistä ruokaa kokkailevia, muuttuisivat reseptien mukaan kootut kauppakassit heti kiinnostavimmiksi meikäläisen näkökulmasta. Toimituskulut tietty vähän mietityttää mutta voi olla että kohta on sen verran väsynyt että maksaa mitä maksaa kunhan toimittavat kotiin 🙂 Yst. tv. uusi bloggaaja: ekoemo.wordpress.com

  2. Neljän Ruoka
    21.2.2013, 09:19

    Kristaliina: täytyy tutkia tuota kierrätys mahdollisuutta! Ideana erinomainen, pitäisi vain saada talouspuoli toimimaan.
    -Johannes

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *