Viisi sanaa

Puutalobaby

Voi vauva! Ei enää mikään parkuva pötkylä, vaan tuollainen ihan oikea ihmistyyppi - iloinen, vilkas ja hemmetin voimakastahtoinen. Ja het-ki-nen, sehän jo ymmärtääkin asioita!

Saanko esitellä - Seelan viisi ensimmäistä selvästi ymmärrettyä sanaa:

Lamppu - tää on se eka ja helpoin, viuh pää kääntyy heti valonlähdettä päin (joskus myös ikkunaan).

Isi - za-dapp, pää kääntyy ja leveä rakkaushymy.

Äiti - no okei mä väitän, että kyllä se tietää tämän, vaikka päänkääntövauhti ja -tarkkuus eivät vielä ihan... ....sitä osoitakaan. Mutta mä väitän tän johtuvan siitä, että yleensä "missä äiti?" -kysellessä tyyppi on mun sylissä ja todennäköisesti ajattelee, että "no tässähän mä oon sun sylissä, urpo".

Sisko tai Silva - tää on ihan selvä. "Missä Silva?" -kysymykseen vastauksena tyyppi on jo kontannut innosta kirkuen siskon leikkien perään.

Kissa - "KJÄÄÄÄÄH-kjäääh-HEKO-HEKO-HEKO-HEKO-HEKO-HEKO!" "Missä kissa?" "Heko-heko-heko!" "KISSA" "KJÄÄÄÄÄÄH-HEKO-HEKO-HEKO-HEKO" "KISSA" "KJÄÄÄÄÄÄH-KJÄÄÄH-HEKO-HEKO-HEKO."

Joo, kissan se kans tietää.

"Se on kissan ruoka, sitä vain katsellaan" -ohjeistus ei vielä ihan täysin ole hanskassa; 
tämä on "katsokaa, miten lapseni nätisti vain istuu kupin vieressä" - kuva.

Kommentit

pire (Ei varmistettu)

Oi, ihanaa Seela!:) Meillä poika on myös temperamenttinen ja voimakastahtoinen tapaus, n2kk Seelaa nuorempi. Ihan olen tässä kuukauden sisällä hoksannut, että "hei, tämä väkkärähän on oikeasti ihminen, eikä vaan kuolaava ja itkevä vauva" :) Ihan selkeästi vastailee erilaisilla huudoilla/ääntelyillä ihmisille, alkaa itkemään jos joku mielekäs (yleensä kielletty, esim. Karkkipaperinen tai johdon syöminen) tekeminen keskeytyy, osaa selkeästi hakea sylilohtua. Meidän pikku vauvasta kasvaa huimaa vauhtia taapero <3 huoh...

Vierailija (Ei varmistettu)

"Mutta mä väitän tän johtuvan siitä, että yleensä "missä äiti?" -kysellessä tyyppi on mun sylissä ja todennäköisesti ajattelee, että "no tässähän mä oon sun sylissä, urpo"."

Hihi, olen käyttänyt aivan samaa lausetta kuvaillessani meidän muksun ekoja sanojen ymmärtämisiä. Tällä hetkellä poitsulla jo aika hyvä pohja tuohon puhumisen ihmeeseen:
http://www.aurinkoisiaaamuja.blogspot.fi/2015/01/hei-kuka-puhuu.html

Riika V.
Koti Kumpulassa

Voi, mä kans odotan, että toi parkuva pötkylä -vaihe menee ohi! :D Ehkä sitten kun alkaa liikkumaan. Niin meni ainakin esikoisella!

Kristaliina
Puutalobaby

Niin meilläkin! Ja tää "naperovaihe" tuntui tulevan jopa nopeammin näin kakkosella, kun heti pääsee siskon leikkeihin mukaan <3 Ei tarvitse vain yksin jotain lelua tuijotella :)

Riika V.
Koti Kumpulassa

Ihan uskomattoman paljon on kyllä isosiskosta apua vauvan viihdytyksessä!!

Silkkitassu

Meillä lamput ovat olleet valoja pienestä pitäen, joten sitä tää meidän muksu huutelee pitkin käytäviä "Valovalovalovalovalo!!"

Kommentoi