Vuosi 2012 kuvina

Ihastelin Toimituksen palstallekin nostettua Pieni Seikkailu -palstan kuvapostausta amoretton upean näköisestä vuodesta 2012. Ja siinä ihastuksesta huokaillessani huomasin, että hetkinen – on tainnut meillekin tapahtua yhtä jos toista kuluneen 12 kuukauden aikana.

Tässä siis kuvakertomus Puutaloperheen elämästä muutosten vuodelta 2012:

tammikuu_vietnam.jpg

Vuosi 2012 aloitettiin Vietnamista – silloin vielä perhe oli kahtena kappaleena, Silva lököili täysihoidossa, ilmaismatkustajana mahassa.

maaliskuu_remppaa.jpg

Maaliskuussa puutalon perusremontti alkoi olla jo voiton puolella. Viimeiseksi rempattiin olohuonetta – ei ihan valmiiksi, mutta asuttavaan kuntoon kuitenkin. Tähän asti se olikin ollut pelkkää muuttolaatikköröykkiötä.

tyohuone.jpg

Sitten, ihan yhtä äkkiä, alkoivat kipeät supistukset, jotka saivat minut uikuttaen kaksinkerroin aina, kun vähänkin liikuin. Maaliskuussa jouduin jäämään sairauslomalle – ensin pariksi viikoksi, sitten koko loppuajaksi. Minä hullu painoin kuitenkin useamman viikon salaa töitä ”kotitoimistolta” käsin. Siis MITÄ mä oikein ajattelin…? (ja kiittikö kukaan…) Hullu mikä hullu.

Lopulliselle sairauslomalle jäätyäni huono omatunto kesken jääneistä töistä painoi synnytyssaliin asti.

maaliskuu_maha.jpg

Maaliskuun lopussa, Rv 34+0 olin jo aika iso. Lapsivedet lorahtivat kylpyhuoneen lattiaan tämän kuvan ottamista seuraavana päivänä.

huhtikuu_laitoksella.jpg

Sitten oltiinkin jo täällä. Monitorissa näkyy supistus, meitsi vetää Chico’sin kasvishampurilaista.

huhtikuu_syntynyt.jpg

Käynnistetyn 14 tunnin synnytyksen ja 2 tunnin ponnistusvaiheen jälkeen Silva tuli ulos maailmaan – joutui kultaparka ihan vauvantöihin kuusi viikkoa liian aikaisin.

(Pitääkin joskus muuten kirjoittaa synnytysmuistoista…)

huhtikuu_kengurupussi.jpg

Huhtikuu. Päässä synnytystakku ja kengurupussissa keskonen. Meni muuten kuukausi aika sumussa.

Ensimmäiset kaksi viikkoa Silva piti herättää kolmen tunnin välein syömään ja ruoka meni enimmäkseen nenä-mahaletkulla. Kun pumppauksessa meni tunti ja syömisessä tunti, vanhemmat nukkuivat sen pari viikkoa 45 minuutin pätkissä.

toukokuu_ulkoilu.jpg

Toukokuussa päästiin jo ulkoilemaan. Isillä Manducassa kuukauden ikäinen vauva. (Nyt vanhempana Silva ei enää Manducassa ole suostunut olemaankaan)

kesakuu_lastenklinikalla.jpg

Vuoden suurin säikähdys koettiin kesäkuun alussa, kun Silva sai tajuttomuuskohtauksen auton turvakaukalossa. Kohtaukselle ei löytynyt mitään varmaa syytä, mutta myöhempien hengityskatkosten syyksi on arveltu refluksia.

Katkokset loppuivat vähitellen noin puolen vuoden iässä. Huh, onneksi nuo karmeat pelon ajat ovat takana päin!

kesakuu_juhannus.jpg

Juhannusta vietettiin juuri sopivankokoisen kaveriporukan kesken puutalon omalla pihalla.

heinakuu_kotona.jpg

Kesäkuussa isi oli töissä ja me vauvan kanssa nautimme täysin siemauksin omalla kotipihalla hengailusta.

heinakuu_vuosipaiva.jpg

Heinäkuussa vietettiin nelivuotispäivää kahdenkeskeisellä piknikillä Vanhankaupunginkoskella – pohjoisen-mummi  hoisi Silvaa. Pari tuntia pikniköitiin ja sitten tuli jo ikävä vauvaa ja kiire kotiin.

heinakuu_mokilla_3.jpg

Joelin kesäloman alettua siirryttiin mökkimaisemiin. Mökillä kuitenkin vietettiin aikaa huomattavasti vähemmän kuin edellisenä kesänä – vehreiltä kotikulmilta ei ollut niin kiire mökkirantaan kuin edelliskesänä kuumasta asfalttikeskustasta.

elokuu_nimiaiset.jpg

Silva Tarina Sammallahden nimeä juhlittiin elokuussa rennossa juhlassa kotosalla.

syyskuu_naimisiin.jpg

Ja myös syyskuussa juhlittiin rennosti. Ja kaksistaan. Eiku kolmistaan. Hups me mentiin naimisiin!

syksy_huivitemppuja.jpg

Syksyllä vauva-arjesta tuli normiarkea: harrastuksina vauvasirkusta, vauvajumppaa ja muskaria, ja lisäksi nähtiin viikoittain ystäviä. Kivaa arkea, mutta välillä tietysti myös väsymystä ja kitinäpäiviä. Vauva-arkea siis.

Ja nämä loputkin syksyn kuvat ovat ennen kaikkea otteita perhearjesta ja vauvan kehittymisestä:

syksy_vauva.jpg

No joo, tämä on mukana vain siksi, että se on niin ihana kuva. Matkalla Ikeaan syysauringossa. (vähän siis jatkettiin puutalon sisustamistakin)

marraskuu_soseessa.jpg

Tasan puolivuotiaana Silva alkoi maistella soseita – purkista, terveisin paskaäiti. Soseiden syönti on lähtenyt tosi hienosti käyntiin, ainoat inhokit ovat banaani ja Semperin maissiriisipuuro.
(ystävän ottama kuva: Vanessa Riki)

syksy_paikkareilla.jpg

Vauva-arkea mullisti (positiivisella tavalla) myös päikkärirytmin löytyminen: kolme kertaa päivässä unta pikkupalloon pihalla. Kuvassa syystalven päikkäripukeutumista.

marraskuu_askartelupyllero.jpg

Marraskuussa vietettiin ensimmäistä isänpäivää – ja sitä ennen tietysti askarreltiin asiankuuluvasti. Ensimmäinen äitienpäivä silloin toukokuussa olikin mennyt vielä ihan sumussa…

joulukuu_ryomii.jpg

Ja sitten joulukuun ensimmäinen päivä Silva lähti ryömimään! Pukeutumistekniikassa sen sijaan riittää vielä vähän hiomista.

jouluna.jpg

Silvan ensimmäistä joulua vietettiin orastavan flunssan tunnelmissa Kumpulan-mummolassa. Ja pakettejakin tuli!

 

Sellainen vuosi 2012. Ihan-ihan erilainen kuin mikään muu vuosi ikinä. Perhekeskeinen. Välillä vähän sumuinen, mutta useimmiten onnellinen.

Sisätää paljon rakkautta.

Oikein hyvä vuosi.

Kommentit (10)
  1. Teillä on tosiaan ollut kaksi ihanaa tapahtuman täyteistä vuotta! 🙂

    Silvalla on ihana kokonimi! Ja hauska tuo teidän naimisiinmeno, mehän mentiin salaa naimisiin mieheni kanssa, niin että tyttäremme oli ainoa joka sai todistaa tapahtumaa. Ja hän oli vasta muutaman viikon ikäinen. 😛 

    Toivottavasti vuosi 2014 on yhtä riemukas teillä, kuin edeltäjänsä. 🙂

  2. Tuosta isosta mahasta: Olen yhtä pieni ja mulla oli myös ihan mega-maha, jota kaikki tutut ja tuntemattomat päivitteli raskauden puolivälistä lähtien, mutta neiti syntyi vasta käynnistyksen jälkeen viikolla 41+6. Että eikai se välttämättä vaikuta synnytyksen alkamiseen 🙂 Ja mulla ainakin nivelet oli niin löystyneet että taipui vaikka mihin vaikka maha olikin aina tiellä 😀

    Ihana kuvakooste, ja samaa mieltä vierailijan kanssa, että jos nämä saa pysymään tallessa niin tulevaisuudessa varmaan kullanarvoisia Silvalle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *