Vuoteni 2012 Lilyssä

Vuoden 2012 kuvapostauksen tehtyäni huomasin, että yksi osa kuluneen vuoden elämästäni jäi kuvakollaasissa kokonaan käsittelemättä: virtuaalielämä.

Vuosi 2012 jää nimittäin henkilökohtaisiin historiankirjoihini vuotena, jolloin minusta tuli bloggaaja, ja (wohoo) käytin aikaa täällä blogimaailmassa jopa enemmän kuin Facebookissa – jotain, mitä en olisi uskonut ihan heti tapahtuvan 🙂

*******

Täytyy varmaan heti alkuun myöntää yksi juttu: en seurannut aktiivisesti yhtään blogia ennen kuin aloin itse kirjoittaa. Paino sanalla aktiivisesti – toki olin joskus käynyt joitain blogeja vilkuilemassa, kun olin nähnyt esimerkiksi jonkun ystävän lähettämän Facebook-linkin johonkin osuvaan tai puhuttavaan tekstiin. Mutta yhteenkään blogiin en silloin ollut koukuttunut.

Tshihi itse asiassa en edes tiennyt, että on olemassa muitakin äitiysblogeja – luulin katsokaas keksineeni jotenkin tosi-tosi erityisen idean, heko heko 😀

Lilystä minulle entuudestaan tuttuja olivat vain Isyyspakkaus (jota olin käynyt vilkaisemassa Facebook-mainoksen ansioista – mutta en edes tajunnut, että se on Lilyssä) sekä Jeminan No Sex in the City, Facebookin kautta nähtynä sekin.

Ehkä jotain oli kuitenkin jäänyt näistä minulle mieleen, koska ”mihinköhän sellaisen blogin oikein voisi perustaa” -pohdintojen jälkeen sana ”Lily” oli tarttunut kiinni jonnekin aivojen pohjukoihin niin, että googlen ystävällisellä avustuksella löysin tieni tämän ”blogiportaalin” etusivulle.

Siitä se sitten lähti. (blogin alkuhetkistä olen kertonut myös täällä)

*******

Bloggaamisen alkaessani en olisi mitenkään voinut aavistaa, kuinka paljon tulen tältä harrastukselta saamaan ja oppimaan! Blogivuoden 2012 aikana olen mm.

 • Tutustunut virtuaalisesti moniin kanssabloggaajiin! Ensimmäisiä uusia tuttavuuksia taisivat olla Mindekan Ma-material girl, Caelian Caelia’s, Hertan Lilou’s Crush. Pian alkoivat bloggaamaan Lilyssä myös mm. ihanat iity– (Puolivahingossa) phocahispida (jonka nimen jo ehkä alan oppia kirjoittamaan, Ilman sinua olen lyijyä) ja Nonariina (Kahvia ja unelmia). Kuukausien kuluessa lemppariblogieni määrä vain kasvoi ja kasvoi, ja lopulta poistin jopa seuraamieni palstojen listan näkyvistä, kun niitä alkoi olla jo ihan naurettavan suuri määrä: ”hups, huomaavat vielä, miten koukussa mä oon” 😀

Mutta lisäksi olen myös:

 • Tutustunut uusiin ihmisiin, myös ei-bloggaajiin, oman blogini kommenteissa! Tämä on ollut jotenkin aivan uskomatonta, tuntuu että tuntisin teistä jo niin monet! Voin luetella vaikka unissani kymmenittäin ”vakkareiden” nimiä (osittain myös heidän lastensa nimiä ja ikiä), mm. Liisa, S-S, Miitu, MirvaK, Neenee, Emmi Nuorgam, Enni, iitu-… ooo, en voi millään luetella kaikkia – te tiedätte, keitä te olette 🙂 Ja joskus, jos jostain ei ole kuulunut pitkään aikaan mitään, alan jo ihan ihmetellä… Niin kuin silloin, kun Liisa perheineen oli lennähtänyt Japaniin… Hei muuten Sandels, Peanut ja Kallen äiti missä te ootte…?! Ikävä! 🙂
   
 • Ihan SUPERmahtavaa on myös ollut, kun joku ”vakkarikommentoija” on perustanut uuden palstan (tai vinkannut jo-olemassa-olevasta)! Esimerkiksi nimim. Tessa&Kain:sta tuli HelloAochi (Yksi, kaksi, meitä on vain kaksi), ja myös mm. M-M ja MM (hih ja vieläkin nolottaa, että alussa sekotin teidät) pitävät nyt omia palstojaan. On ollut ihan älyttömän kiva vastavuoroisesti päästä kurkistamaan niiden ihmisten arkeen, jotka ovat olleet aktiivisia mun palstan keskusteluissa!

Teiltä kaikilta ihanilta ihmisiltä olen saanut niin monet tsemppaukset aallonpohjiin, kanssakikatukset hauskoihin hetkiin ja vinkit ihan-muuten-vaan-elämään. Teidän ansiostanne olen oppinut mm., että:

 • bodyjen käyttöikää voi pidentää jatkopalalla
 • masutuubia voi käyttää myös imetysaikana – kun nostaa tavallisen paidan helman ylös, masutuubi peittää mukavasti mahan seudun
 • itkuhälyttimet voivat aiheutaa pakkasella palovaaran (hui)
 • ja paljon, paljon muuta

Kiitos!

*******

Mutta hei – ei tämä Lily-elämä ole kuitenkaan pelkkää kakkavaippaa ja soseensyöttöä! (ai eikö…?) Kuluneen vuoden aikana tämäkin äippälomalainen on ihan melkein huomaamattaan pysynyt (joissain) trendeissä mukana:

 • Tiesin jo elokuussa, mikä on peplum (googlasin, kun näin tämän postauksen)
 • Kerroin mukamas trenditietoisena Christina Aguileran tukkaa ihmettelevälle Kuplia-Emilialle, että kyseessä on trendikäs My Little Pony Hair. Ai mistä mä sen tiesin? No täältä.
 • Tilasin jostain britti-nettikaupasta sen yybertrendikkään oranssin muovihärpäkeharjan, koska Saara.
 • Ostin kaikkia ennakko-odotuksia vastoin valkoisen villamaton, koska kaikki-Lilyn-sisustusblogit. Yritin itse asiassa ehdottaa myös eteiseen valkoista lattiaa, mutta Joelin silmienpyöritykset kertoivat, että saisin vähentää sisustusblogien ja -lehtien lukemista.
 • Löysin unelmieni tapetin Au Naturel-palstalla kommentoineen petkalan ansioista. Ei ole muuten vieläkään seinässä.

*******

Jaiks, tämä postaus voisi kai jatkua loputtomiin. Olen siis oppinut paljon.
 

Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille Puutalobabyn lukijoille, vakkareille, kanssabloggaajille ja Lilyn toimitukselle!

Onnellista Uutta Vuotta,
ja tavataan ensi vuonna 2013!

Kommentit (26)
 1. Hih, Mindeka – ei tosiaan taidettu ehtiä sinne kesäpiknikille… 🙂 Mut joo, vaikka uudenvuodenlupauksia en tavallisesti harrasta, niin sen vois luvata, että se livetapaaminen täytyy jossain muodossa järjestää!

  Sillypäänts, siitä itkuhälytn/pakkasasiasta oli puhetta kommenttiosiossa täällä, kun eräs lukija siitä vinkkasi. Ilmeisesti siis joku sisäkäyttöön tarkoitettu Philipsin hälytin on alkanut muutaman kerran (Suomessa) kärytä ulkona käytettynä. Meidän omassa hälyttimessä ei ollut lämpötilarajaa, mutta sen verran mekin tuosta otettiin opiksemme, että ei enää pidetä hälytintä vaunukopassa vaan vaunujen vieressä – jos jos jos joku vahinko sattuisi…

 2. Kauniisti kirjoitettu 🙂 Silmään pisti sivulaiseen juttu, itkuhälyttimen ja pakkasen vaarallisesta yhdistelmästä. Minulta on mennyt ihan ohi, mistä on kyse?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *