Yksi aamu! (ja identiteettikriisi)

Yksi aamu! Yksi aamu! Sitten alkaa se piiiitkään odotettu Joelin isäkuukausi. Ihanaa. Kuusi viikkoa sitä, mikä meille on kaikkein tärkeintä: yhteistä aikaa.

Koska minä rohmusin kaikki hoitovapaat (toistaiseksi), ei Joel ole vielä ollenkaan päässyt kokemaan tavallista kahdestaanolo-naperoarkea Silvan kanssa. Ja minulla on siitä jatkuvasti vähän huono omatunto – minkä kenties voi huomata siitä, että mainitsen nyt asiasta ehkä noin viidettäkymmenettäkahdeksatta kertaa.

Mutta! Nyt on sitten sen aika! Isäkuukausi!
(12 vanhempainvapaapäivää plus isyysrahakausi 24 arkipäivää = isäkuukausi)

*******

Mutta het-ki-nen: onko se sittenkään sama asia? Minun ”vastuuaikanani” Joel lähti arkipäiväisin töihin, mutta nyt isäkuukauden aikana minä olen… niin – mitä minä oikein olen?

Päällä on nyt ehkä pienimuotoinen kepeähkö identiteettikriisi.

Seuraavan kuuden viikon aikana minä en ole hoitovapaalla. En siis saa Kelalta kodinhoidon eiku: kotihoidontukea, koska Joel on isäkuukaudella. En myöskään ole lomalla, koska käytin kesälomani jo helmi-maaliskuussa vanhempainvapaan ja hoitovapaan välissä. En ole myöskään töissä, koska… Öööh. Koska kesä?

Apua. Olen yhteiskunnan ulkopuolella. Lainsuojaton. En-mikään. Järjestelmästä pudonnut. Nimetön.

Heh, en ole ikinä ennen ollut tällaisessa ”määrittelemättömässä” tilassa.

*******

Noooh. Ajattelin ainakin kitkeä rikkaruohoja.

Isäkuukautta odotellessa!

 

PS. Kun yritin tägätä jutun sanalle ”isyys”, sain koneelta näin ylevän määritelmäarvauksen:

isyys.jpg
Jep.

 

 

PSS. Tätä teemaa vähän sivuten mutta silleen sopivasti asian vierestä: lukekaapa, mitä Minttumaarian ystävälle kävi. Kansalaisaloitteen vanhemmuuden kustannusten tasaamiseksi voi allekirjoittaa täällä.

Kommentit (17)
  1. Devika Rani
    18.6.2013, 19:16

    Odotan suurella hartaudella että miehen loma alkaisi. Päästäisiin viettämään aikaa yhdessä ja että saisin vähän omaa aikaa esim leffassa käymiseen tai kirjan lukemiseen. Mitä luksusta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *