Yllättävät lempparikengät

Kukapa olisi uskonut (en minä ainakaan), että vannoutuneen korkkaritytön tämän syksyn ehdottomat ykköslempparikengät ovat nämä:

mokkasiinit.jpg

Hakaniemen Sokoksen kesäalen viimeisestä jämäkorista vuosia-vuosia sitten kaivetut -70% alen feikkimokkasiinit.

En voi perustella lemppareitani ainakaan ulkonäöllä: ”nahka” on kulunut roisisti laikuille. Enkä käytännöllisyydellä: pohja on arviolta millin paksuinen, joten varpaat kastuvat ja paleltuvat joka ikinen päivä.

Toisaalta ei käytännöllisyys tietysti ole ollut pääkriteeri kenkävalinnoissani ennenkään: ei silloin, kun jouduin akuutin kaatumisvaaran takia pitämään seinistä kiinni työpaikan käytäviä kipittäessäni. Tai sopimaan loppupäivän palaverit omaan työhuoneeseeni, koska en pystynyt enää kävelemään askeltakaan. Tai lainaamaan työkaverin kenkiä, että pääsin viereiseen apteekkiin rakkolaastareita ostamaan.

Aaa niin tai silloin, kun olin palaamassa (vain hieman tärisevänä) venähtäneeltä baarireissulta joskus talvisena sunnuntai-iltapäivänä ja päätin oikaista Koffin puiston läpi. Rinteen puolivälissä tajusin, että en pääse piikkareillani eteen enkä taakse. Ei siis mitään muuta vaihtoehtoa kuin laskeutua nöyränä kontalleen ja kiivetä rinne loppuun neilinkontin. Punaposkiset lapset viuhuivat pulkillaan ohi, vanhemmat tuijottivat nauruaan pidätellen.

Uhh.

*******

Ai niin, nämä feikkimokkasiinit. Jostain syystä käytän niitä vieläpä liian pitkät lahkeet lysyssä ja kenkien sisävetskarit auki. Näin:

mokkasiinit_sisalta.jpg

Joo, ei mulla ole antaa tälle mitään järkeviä perusteita. Niinpä laitan tähän vielä kolmannenkin kuvan kulahtaneista lempparifeikkimokkasiineinistä. Olkaa hyvä:

mokkasiinit1.jpg

Kävi muuten eilen mielessä, että pitäisköhän oikeasti hankkia aidot (ja vähän parempikuntoiset) mokkasiinit.

Mutta nääh, ei se olisi jotenkin sama.

Kommentit (6)
  1. Hih, nyt muuten netti paukuttaa mulle mokkasiinimainoksia ihan mille tahansa sivulle itseni klikkaankin… On tää räätälöity mainosmaailma sitten ihmeellinen 🙂

  2. Voi ei tuota Koffin puisto -tilannetta. Samaistun niin täysin! 😀 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *