Ladataan...
Puutalobaby

Oho. Viime viikkoina olen keskittynyt niin kovasti babyn pusertamiseen maailmaan, että olen näköjään hukannut kokonaisen kuukauden. Viimeksi, kun muistan, oli huhtikuun ensimmäinen päivä, aprillipäivä, ambulanssi vei minut Kätilöopistolle ja satoi lautasen (okei, ehkä sellaisen vanhanaikaisen kahvilautasen) kokoisia lumihiutaleita.

Että miten nyt voi muka olla jo vappu? Mihin hävisi huhtikuu?

Elämä todellakin ON muuttunut. Tämänvuotisen vappuaaton kunniaksi veimme ensimmäistä kertaa ne oranssi-ruskeat Bugaboot ulkoilemaan. Niin, ja babyn myös.

Vaunuilimme ensin Vekarakirppikselle. Joka oli kiinni. Sitten vaunuilimme Arabian kauppakeskukseen. Joka oli niin täynnä väkeä, että emme jaksaneet mennä kauppaan. Sitten vaunuilimme takaisin kotiin. Oikein onnistunut lenkki siis.

Mutta hei, ihmisten ilmoilla! Minä siellä, ulkona – ihan niin kuin oikeat ihmiset!

Kumpulan Kapusiini-kahvilan edessä näin kahden lapsen kanssa ulkoilevan äidin, jolla oli päällään NÄTIT vaatteet. Hame ja vihreät mokkakengät. Ihmeellistä.

Itse olen näköjään käyttänyt samoja vaatteita jo - hmm - no sen kadonneen kuukauden ajan, ainakin. Vappukävelylle meinasin lähteä samassa turkoosissa talvitakissa, jonka teetin tammikuun Vietnamin-matkalla raskausajan talvitakiksi. Pakkasille. Joel sai minut vaihtamaan kevättakkiin, mutta salaa nappasin nahkahanskat laukkuun. Ettei tule kylmä.

Tää oli tosi ihana. Raskaana ja pakkasilla. Onko pakko jo luopua?

Farkkujen alle olin vielä jättänyt pitkät kalsarit. Joelin pitkät kalsarit. Koska en ole vielä tottunut ajatukseen, että mahtuisin omiini.

Hauskaa vappua!

ps. On meillä ohjelmaa vappupäiväksikin! Tarkoitus on vaunuilla Joelin vanhempien luo Kumpulaan, antaa Silva hetkeksi mummin syliin ja nukkua ainakin kahden tunnin päiväunet. Hurraa!

Puutalon piha heräilee kevääseen. Ai mitkä pihatyöt? Nääh, palataan asiaan ensi kesänä.

Ladataan...

Ladataan...
Puutalobaby

Saran suunnittelemat babyshowerit jäivät pitämättä Silvan nopean maailmantulon takia - mutta silti baby on ehtinyt saada roppakaupalla ihania tervetuliaislahjoja läheisiltään.

Sara-täti virkkasi ihan itse ihanan nallen...

...ja askarteli Silvalle oman vauvakirjan.

Kummityttömme Ilman vanhemmat toivat IHANAN Tinttu.comin kettupuvun - ja vieläpä oranssin, jei!

Ja siinä on HÄNTÄ! <3

Kummitäti-Teitja toi Turun-tuliaisina kuidesign.comin huopahatun.

 Naapurilta kukkia...

...ja sitten vielä lisää lisää lisää pinkkejä kukkia.

Esimmäinen lelulahja tuli isiltä: ensimmäiseltä vaununkatsastuskierrokselta lähti mukaan norsuista suloisin.

Kestää tietysti vielä hetken ennen kuin Silva itse osaa iloita lahjoistaan - mutta (väsynyttä) äitiä ja (väsynyttä) isää nämä kauniit-kauniit-asiat piristävät kovasti jo nyt. <3

Ladataan...

Ladataan...
Puutalobaby

Viime yönä meillä valvottiin, huudettiin, kitistiin ja kiljuttiin. Ilmavaivoja.

Äiti on nyt vähän väsynyt. Mutta äitipä EI saa nyt kahvia, koska se kuulemma voi aiheuttaa vauvalle vatsavaivoja. Voi perhanan perhanan perhanan perhanan perhana.

"Voimakkaat mausteet, sipuli, kaali, ruisleipä, herneet, pavut, kahvi ja suklaa ovat tavallisimpia vauvan ilmavaivojen aiheuttajia", kerrotaan Helsingin Terveyspalveluiden sivulla.

No kiva, kiitti, kuvasitte just koko eilisen päivän ruokavalioni:

ruisleipää aamupalaksi

falafelejä, papuja ja tulista salsaa päivällä

jalapeno-sipuli-feta-rucola-pitsaa (kuitupohjalla) illalla

ja kahvia joka välissä

Voi paska. Olen maitomyrkyttänyt vauvani. Ja mä kun ihan luulin, että se on vaan maitoa.

Kuka on se onnellinen, joka saa nukkumavuoron tatamilta, intialaisten lattiatyynyjen päältä - Dysonin ja pyykkikorin kainalosta...?

ps. Jo illalla aavisteltiin huonoa yötä. Joel ehdotti, että valvotaan vuoroissa. No sehän sopii, minä otan ensimmäisen vuoron.

Neljältä yöllä hän oli sitä mieltä, että vuoro ei ole vieläkään vaihtunut. Onneksi mun huuleen pesiytynyt huuliherpeskolmikko on sen verran rehevä, että puhuminen on vaikeaa. Ei nimittäin ollut kovin paljon rakentavaa sanottavaa.

 

Ladataan...

Pages