Ladataan...
Puutalobaby

Voi paska. Voi paskan paska. Siinä, missä bloggaajakollegat (kuten Lähiömutsi hienossa vauvanruokajutussaan) kertovat soseutuksen saloista ja esittelevät upeita värikkäitä terveellisiä jääpalamuottiruokataideteoksia, tässä blogissa vain aaaaaaaaa aaahdistaaaaaaaaaaaa.

Prismasta perjantaina ostetut perunat ovat keittämättä. Ja siksi aaaaaaa aaaahdistaa. Nytkö mun sitten pitäis alkaa perhana vie soseuttaa. Ei pysty, ei kykene, ei kunnolla edes ajattemaan koko asiaa.

(mikä ei kyllä pidä paikkansa - olen vauhkonnut asiasta koko illan)

Kyllä, olen sitä  mieltä, että itse tehty ruoka on varmasti lapselle parasta ja terveellisintä. Ja ei, nyt en vaan kykene ajattelemaan itseäni blenderiä pöristelemässä ja perunoita keittelemässä. Koska mä viimeksi oon j*mankauta edes keittänyt perunan? Ysiluokan kotitaloustunnilla. Ai niin, mutta mähän en edes valinnut kotitaloutta valinnaisaineeksi. Eli en edes silloin.

Perunashoppailun lisäksi kävimme perjantaina kurkkimassa sitä hemmetin huono-äiti-häpeäkäytävää eli Prisman lastenruokaosastoa. Nappasin randomilla käsiin kaksi purkkia, joiden hintaopasteissa oli vihreä luomu-lappu. Toinen oli Semperin palsternakka-peruna (sis. palsternakka 38 %, peruna 38 %, vesi ja rapsiöljy) ja toinen maissi-bataatti (sis maissi 57 %, bataatti 21 %, vesi ja rapsiöljy). Ei löydy lisäaineita eikä sokereita. Tämäkö on nyt niin myrkkyä, että jos annan tätä lapselleni, tulee vähintäänkin huostaanotto ja koulukoti ja avioero ja perintövero-mikälie (en keksinyt enää viimeiseksi tarpeeksi pelottavaa sanaa) ...?

Mikäli nettimaailmaan, blogeihin, äitikeskusteluihin ja neuvolaan ja ehkä koko maailman on uskominen, mä oon nyt paskaäiti ja palan h*vetin tulessa. Mutta Silva saa huomenna tuota purkkiperunapalsternakkasosetta. Tai sit vaihtoehtoisesti mä imetän sitä niin kauan, että se alkaa syömään mun kanssa nuudeleita ja nepalilaisen Panneer Chiliä.

Ampukaa mut. Antaa tulla. Aaaaaaaaaa.

Ladataan...
Puutalobaby

Tämän jutun otsikossa on kakka ihan tarkoituksella. Että ehkä ne "voi-v*u-miten-yököttäviä-nuo-äitien-jatkuvat-kakkapuheet-on" -koulukunnan edustajat saattaisivat sen myötä jättää jutun kokonaan lukematta. Tai sitten he juuri klikkaavat tänne kauhistelemaan. Jaiks. Saa nähdä, miten käy.

Mutta kakka on hyvä. Hyvä kakka, hyvä kakka.

(oiskohan ne jo poistuneet...?)

******

Huokaus, eilen me käytiin Viikin Prismassa ja ostettiin perunaa. Me itse emme syö perunaa juuri ollenkaan. Ehkä arvaatte, mitä tämä tarkoittaa: tänä viikonloppuna Silva saa suuhunsa ensimmäistä kertaa jotain kiinteää.

Silva täyttää siis ensi viikolla puoli vuotta, ja tähän asti on menty täysimetyksellä, vain yhden kerran on korviketta maisteltu parinkymmenen millilitran verran. Jos minusta olisi kiinni, voisin täysimettää tuota mukeloa vaikka kouluikään asti - ajatus lapsenruokavalmistusrumban kytkemisestä tähän arkeen ei jostain syystä (laiskuus?) oikein nappaa...

Ai niin, se kakkajuttu!Mikä on siis päällimmäisenä äidin mielessä kiinteiden aloituksen kynnyksellä? No tietysti se kakka. Kiinteiden myötä kakan koostumus (näin minulle ainakin on kerrottu) muuttuu tavalliseksi yök-yök-haisukakaksi. Ja voi, miten ikävä minulle tulee tuota ihanaa maitokakkaa!

Oi se ihana makealta tuoksuva (meillä melkein nestelmäinen) vaippaan vauhdilla äänitunnisteiden kera plörähtävä maitokakka, jonka aromia iity- ohimennen kuvasi hajuvedeksi. Ja jopa se selkäkakka, se aina Ruskovillan bodylle ryöpsähtävä selkäkakka... Oh!

Joudumme ehkä tekemään lisää vauvoja saadaksemme maitokakan tuoksun takaisin tähän taloon.

 

Ladataan...
Puutalobaby

Hih on ehkä käynyt jo selväksi, että meillä on taidettu hurahtaa erilaisiin lastenloruihin (myös täällä ja täälläkin) ja -lauluihin. Varsinkin vauvajumpassa on selvästi huomattu, että kaikenlainen musiikin tahdissa nostelu ja kieputtelu kikatuttaa Silvaa kovasti.

Äidin lastenlaulutaidot ovat kyllä vähän (köh köh) ruosteessa - viimeksi kun niitä olen laulellut siinä 25-30 vuotta sitten... Sen jälkeen on lastenlaulurintamalla ilmeisesti tapahtunut yhtä sun toista, Hevisaurukset ja Moottörinjyrinät (?) sun muut, jotka tiedän vain nimeltä. Hei mä oon edelleen sillä "pii pii pikkuinen lintu" -tasolla.

Tähän asti ollaan siis oltu Youtuben lastenlauluvalikoiman (kuten täällä) ja äidin tee-se-itse-sanoitusten (kuten täällä) armoilla. Ja niinpä oltiinkin ihan superinnoissaan, kun saatiin Rajaton-yhtyeeltä testikuunteluun tällainen upouusi lastenlevy:

(Silvan eka oma cd, jee!)

...ja vielä innostuneempi olin, kun tajusin, että suurin osa kappaleista on omasta lapsuudesta tuttuja lempparilauluja - miten olin voinut unohtaa esimerkiksi Lounatuulen!

Onko mitään kauniimpaa kuin tämä?

Lounatuuli tuo pienen laulun.

Kenelle tuuli kertoo sen?

Niille, joilla on nauravat korvat,

ja joilla silmät on lapsien.

Selässä lounatuulen ajaa viiriäiset ja varpuset,

kun tuuli ylittää tuhat rajaa sylissään hilpeät sävelet.Sillä on pitkä sininen tukka

ja viikset auringon säteistä

Sillä on hampaissaan kanelinkukka

ja siivet on pilvenhöyhentä.Mitä se lounatuuli itkee?

Se itkee mustia kaupunkeja

Se suree viivasuoria suita

ja nälkäisiä lapsia.Mitä se lounatuuli nauraa?

Se nauraa, jos joku on iloinen.

Se nauraa, kun hyvän kaverin löytää

lohikäärme tai ihminen.Lounatuuli tietää että

Kiinassa lohikäärmeitten on maa.

Siellä lohikäärmeet tanssii polkkaa

ja nauraa ja narua hypätä saa.

Siellä tuhat silkki-ikkunaa,

katsoo kun maljoja kohottaa

tuhat lohikäärmettä nauravaa.Ja kanelinkukkia varistaa

puu polulle, jolla vaeltaa

neitikäärme silmissään hopeaa.

Neiti vihreitä korviaan heiluttaa.

Juo omenaviiniä makeaa,

kas mitä se neiti kuulostaa?

Lohikäärme nimeltä Anselmus,

on neidin uusi ihastus.

(sanat täältä)

Ai niin, onhan näissä tutuissa lauluissa tietysti jotain uuttakin: ne on esitetty a cappella -tyylisesti, ilman mitään soittimia siis. Tällainen musiikkitaukkiäiti oli ensikuuntelulla välillä ihan ihmeissään: eikö todellakaan tuossa ole selvät rummut tai basso. Ei siis ilmeisesti ole. On ne jotkut taitavia, hitsi vie.

Meidän ihan ykköslemppari on siis ehdottomasti tuo Lounatuulen laulu, hyvänä kakkosena tulee omasta lapsuudestani Se Kaikkein Rakkain: Magdaleena. Voi, miten silloin halusin olla kuin tuo pikkuinen tyttö -  lentää se pilvenhattaralla, pupuja sillä on pöydän alla ja perhonen korvanlehdellä. Oh ja iih.

Pari uuttakin biisiä tuolta löytyi: Minä ratsastan, Ukko Nooan arkistossa ja Meidän möröt (joka mun korvaan kuulostaa jotenkin ihan joululauluta, hih). Alussa ne tuntuivat vähän vierailta, mutta useammalla kuuntelulla nekin alkoivat jo jammatuttaa, kuten Minä ratsastan Silvan kanssa näin:

Silva ratsastaa. Äidillä.

Niin joo ja tuosta Lounatuulesta piti vielä sanoa, että mun mielestä tämä Rajattoman tulkinta on oikeasti kaunein sovitus ikinä. Paisi että en tietenkään ole kuullut siitä muita sovituksia kuin sen "alkuperäisen" joskus lapsena - öö että älkää siis kovin paljon laittako painoarvoa mun mielipiteille :D

Rehellisesti sanottuna mun omaan makuuni joissain kohdissa levyä tulkinnat menevät vähän övereiksi - sellainen kikatus tai pikkuoravaääntely esimerkiksi Peppi Pitkätossussa ja Jänöjussin mäenlaskussa vähän sattuvat äiskän korvaan... Mutta niin, lapsillehan tämä on tietysti ensisijaisesti tehty, luultavasti ne kikatukset sitten ovat taaperoiden makuun... Äiskä ois ehkä toivonut, että koko levy ois laulettu (ei välillä "ääninäytelty"), kun nimenomaan sen laulamispuolen Rajaton tietysti tekee niin älyttömän hyvin.

No, onneksi nuo "pikkuoravakohdat" ovat aika harvassa, kyllä tän kanssa pystyy varmasti elämään :) Levyltä löytyy myös aika jännä (jotenkin "mollimainen") sovitus siitä Bonzo-leikkihauvasta, josta lorujen yhteydessä juteltiin. Parin kuuntelun jälkeen aloin tykätä siitäkin kovasti.

Meillä oli muuten tästä levystä innostuneena tarkoitus mennä lauantaina Tavastialle levynjulkkarikeikalle (hih, voikohan lastenlevyistä sanoa niin), mutta uups: se olikin näköjään jo viime lauantaina. Äitipää. Ehkä joskus toiste siis.

*******

Voikohan muuten tuollaisille keikoille mennä jo näin pienen kanssa...? Kuinka kovalla niissä on musiikki? Ja missä siellä esimerkiksi vaihdetaan vaipat...? Ajatuskin Tavastian veskeistä, hrrr... Oiskohan Virgin Oil lastenkeikkapaikkana kivempi ja siistimpi - kokemuksia?

Ps. Linssilude-Tiikeri iskee jälleen:

Pages