16 tapaa käyttää bataattia

DSC03878.jpgbataatti2.png

Jos jotain ruoka-ainetta rakastan yli kaiken, niin se on bataattia. Sen pehmeys, makeus ja kermaisuus ilostuttaa mua kerta toisensa jälkeen, ja syönkin bataattia muodossa tai toisessa aikalailla joka päivä 🙂 Vaikka mulla onkin pari lempparitapaa valmistaa bataattia, niin tykkään myös haastaa itteäni ja kokeilla välillä uusia valmistustapoja. Tässä tuleekin 14 eri tapaa, joihin mä oon saanut bataatin taipumaan. Jos teillä on muita hyviksi todettuja tapoja, niin hihkaisaa kommenttiboksissa!

1. Salaatissa. Jos käytän bataattia salaatissa, tykkään pilkkoa sen pieniksi kuutioiksi, pyöritellä öljyssä ja mausteissa, sekä paahtaa uunissa kullanruskeiksi. Tulinen katkarapu-bataattisalaatti löytyy täältä.

2. Bataattiranut. Ranut ei varmasti esittelyjä kaipaa – ihan ikisuosikki!

3. Sosekeittona. Makea bataatti sopii ihan täydellisesti suolaisten ja tulisten mausteiden kanssa, sekä esimerkiksi punaisen curryn ja kookosmaidon kanssa. Kuvassa näkyvän keiton ohje löytyy täältä.

4. Spiraaleina. Bataatti on kesäkurpitsan ohella mun toinen vakkari pastan/spagetin korvike. Bataatti vain spiraaleiksi, hetkeksi kiehuvaan veteen – and it’s ready!

DSC01095.jpg

bataatti1.png

5. Laatikoissa. Korvaan laatikkoruuissa usein perunan bataatilla. Bataatin voi joko pilkkoa haluamiinsa muotoihin tai muussata ja sekoittaa muiden laatikkoainesten joukkoon. Toimii joka kerta.

6. Veneinä. Koska täytetyt veneet on vaan niin sulosen näkösiä. 

7. Uunibataatteina. Kun bataatteja paistaa pitkään miedolla lämmöllä, niiden sisältämä sokeri karamellisoituu ja niistä tulee IHAN. SAIRAAN. HYVIÄ. 

8. Soseena. Bataattisose + pippurilohi = niin hyvää ettei sanotuksi saa.

bataatti5.png

9. Padoissa. Bataatti toimii superhyvin muiden juuresten joukossa erilaisissa padoissa.

10. Uunitettuna. Bataatti maistuu ihan erilaisella, kun sen vaan pilkkoo eri tavoin. Kokeilkaa vaikka!! Ja jos haluatte pomminvarman tavan valmistaa bataattia, niin pilkkokaa se ohuiksi kiekoiksi, pyöritelkää öljyssä ja mausteissa, ja paistakaa kunnes reunat alkaa tummua. So, sooooo good! PS. Erityisesti reunoista kärventyneet yksilöt on sikahyviä.

11. Kasvispihveissä. Nämä supernopeat ja helpot bataattipihvit löytyy täältä.

12. Munakkaissa. Munakkaissa, frittatoissa.. Huippuhyvä ohje täältä.

13. Wokissa. Wokkiin voi nyt heittää (piilottaa) mitä vaan, myös bataattia!

bataatti3.png

14. Smoothiessa. Jep! Jos keitettyä bataattia on jäänyt yli, niin heitä seuraavan päivän smoothien joukkoon! Tuo täyteläisyyttä, paksuutta ja massaa, eikä maistu läpi jos seassa on hedelmiä ja marjoja. Tai heittäydy villiksi ja valmista bataattismoothie!

15. Pizzapohjassa. Bataatti-pizzapohja menee kukkakaalipohjankin edelle. Ja on paljon helpompi ja nopeampi valmistaa, lupaan! Ihan paras ohje siihen (3 aineen pohja!!) löytyy täältä.

16. Pannareissa. Makea bataatti sopii superhyvin kanelin (ja vaahterasiirapin) kanssa. Just sayin’. Maistuu ihan joululle. Ohje löytyy täältä.

+ 17. Mun uusi rakkaus, jonka lupaan kuvata vielä joku päivä myös blogiin: bataattimuusi kanelilla ja kookosmannalla päällystettynä.  

DSC01182.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *