3 SUPERHELPPOA, NOPEAA & TERVEELLISTÄ AAMUPALAA

BY RACHEL

Multa pyydettiin nopeita, terveellisiä aamupalavinkkejä ja erityisesti sellasia, jotka sais otettua tarvittaessa take awayna työ- tai koulumatkalle mukaan. Me kaikki tiedetään ne aamut, kun aikaa aamiaisen kokkaamiseen on täydet nolla... Silloin jääkaapissa valmiina odottava herkullinen, ravitseva aamupalapurnukka tuntuu aikamoiselta taivaanlahjalta. Tässä tulee kolme taivaanlahjaa kerralla: bansku-kaneli-tuorepuuro, kookosjogurttilautanen, sekä raaka vadelma-tattaripuuro. Näistä kaksi pystyt valmistamaan edellisenä iltana täysin valmiiksi, ja kaikkien pyöräyttämiseen menee aikaa max 5 minuuttia. Vaikka et olisikaan aamu-uninen tai -kiireinen, niin suosittelen tsekkaamaan nämä, sillä nämä toimii loistavasti myös välipaloina - myös mukaanotettuina! :)

Mun täytyy tunnustaa eräs asia: mä en alkuun innostunut tuorepuuroista ollenkaan. Kun niitä muutamia vuosia takaperin tuntui tupsahtelevan eteen jokaisessa ruokablogissa, ihmettelin itsekseni, miten joku voisi nauttia kylmästä kaurahiutalemössöstä.. Oon kuitenkin pikkuhiljaa tehnyt tuorepuurojen kanssa tuttavuutta ja todennut, että ne on itseasiassa aika mainio keksintö: sen kun illalla sekoittaa noin viidessä minuutissa haluamansa makumaailman purkkiin, ja aamulla odottaa valmis aamupala jääkaapissa. Siis ihan loistava keksintö niin aamutorkuttajalle, tuoreelle äidille, kuin kiireiselle bisnesnaiselle tai -miehelle. 

BANSKU-KANELI-TUOREPUURO  Yhdelle

1 dl kaurahiutaleita

1 banaani (voi korvata myös omenalla!)

2 rkl chiasiemeniä

1 tl pellavansiemenrouhetta

2 dl kasvimaitoa

1/2 tl kanelia

1/2 tl kaardemummaa

1 tl - 1 rkl vaahterasiirappia (myös hunaja käy)

(vaniljan makuista proteiinijauhetta, jos haluaa)

Muussaa banaani ja sekoita kaikki aineet hyvin keskenään lasipurkkiin ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli. Aamulla, kävele jääkaapille silmät vielä puoliummessa, ota lasipurkki käteen, heitä päälle kookoshiuteleita, pähkinöitä ja/tai marjoja, ja aamupalasi on valmiina :)

KOOKOSJUGURTTI-LAUTANEN   Yhdelle

1 prk kookosjogurttia

mysliä, pähkinöitä, siemeniä, marjoja, hedelmiä

Tän nopeammaksi tai helpommaksi ei aamupala mene. Purkki kookosjugua (ite tykkään The Coconut Collaborative -jugusta) lautaselle, ja päälle pari kourallista marjoja, hedelmiä, mysliä, siemeniä ja pähkinöitä. BAM. Jos haluat tehdä tästä takeaway version, niin kokoa vain lasipurkkiin kerroksittain edellämainuttuja aineksia.

 

Jos kaipaa aamusin jotain muuta kuin smoothieta, niin suosittelen kokeilemaan tattaripuuroa. Luontaisesti gluteeniton tattari sisältää laadukkaita hiilihydraatteja sekä kaikkia välttämättömiä aminohappoja, sekä mm. kalsiumia, magnesiumia, sekä kuitua. Tattarissa on melko voimakas maku, joten aluksi suosittelen lisäämään makeutusta/hedelmiä enemmän ja vähentämään niitä vähitellen makunystyröiden tottuessa. Oon ihan hullaantunu tattariin ja teen tuorepuuroja viikottain, sillä tattari tuo raakapuuroon ihanaa kuohkeutta ja rakennetta, ja pitää nälän hyvin poissa. Täydellinen kombo siis :) 

RAW VADELMA-TATTARIPUURO   Yhdelle

1 dl tattarirouhetta

1 tl omenaviinietikkaa

2 rkl hampunsiemeniä

1/2 dl mantelimaitoa

1 dl vadelmia

1/2-1 banaani

1-2 rkl vaahterasiirappia

1. Laita tattarirouhe kulhoon, kaada sekaan omenaviinietikka ja peitä vedellä. Liota yön yli huoneenlämmössä. Aamulla älä säikähdä limaa (se kuuluu asiaan), vaan huuhtele rouhe hyvin juoksevan veden alla. Kippaa rouhe sekä kaikki muut ainekset blenderiin ja blendaa sileäksi. Maista, lisää makeutusta tarvittaessa ja nauti :) Huom! Tämän voi tehdä jo edellisenä iltana täysin valmiiksi jääkaappiin odottamaan: liota tattarirouheet kuumassa vedessä 1-4 tuntia, ja seuraa muuten ylläolevaa ohjetta. Tätä voi tehdä myös isomman satsin kerralla, sillä se säilyy jääkaapissa sen pari päivää hyvänä :)

Kommentoi