4. LUUKKU: omena-pekonisalaatti hunajaisella kastikkeella

BY RACHEL

4. luukku aukeaa pienten teknisten ongelmien jälkeen, ja jakoon tulee joulukalenterin ensimmäinen salaattiohje :) Meidän joulupöytään kuuluu vahvasti erilaiset ruokaisat salaatit, joihin panostetaan hieman enemmän kuin tavalliseen arki-illan salaattiin; tehdään esimerkiksi erikoisia kastikkeita, karamellisoidaan pähkinöitä, marinoidaan sipuleita tai paahdetaan juureksia. Talviset salaatit kaipaa mielestäni syvempiä makuja ja tuhdimpia raaka-aineita. Talvella kannattaa myös ehdottomasti hyödyntää kotimaisia juureksia ja ulkomaisia hedelmiä, jotka ovat sesongissa ja maku parhaimmillaan. Parita ennkkoluulottomasti eri makuja keskenään - makeaa, suolaista, kirpeää, raikasta, tulista ja hapanta.. Esimerkiksi tässä salaatissa yhdistyy suolainen pekoni makean omenan ja hunajaisen kastikkeen kanssa, joka maistuu ihan taivaalliselle. Lorauta salaatin päälle vielä itsetehtyä öljykastiketta, siemeniä, pähkinöitä, tai herkullisia juustoja, niin saat todellisen herkkusalaatin, joka pursuaa ravinteita ja jolla pysyt kylläisenä pitkään.

OMENA-PEKONISALAATTI HUNAJAISELLA KASTIKKEELLA

kahdelle

 

3-4 isoa kourallista tuoretta (baby)pinaattia

2 omenaa

3-4 pekoniviipaletta

3 rkl mantelilastuja

herneenversoja

Kastike:

2 rkl sitruunamehua

2 rkl hunajaa

1/2 dl oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

OHJEET:

1. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla/uunissa kullanruskeiksi.

2. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään.

3. Paista paloiteltu pekoni, pesee/kuori ja leikkaa omput, huuhtele ja kuivaa pinaatti. Asettele aineet tarjoiluvadille, lisää sekaan herneenversoja, ripottele päälle mantelilastut ja valuta kastike vielä mukaan.

Kommentoi