7. LUUKKU: JOULUINEN HAASTE

BY RACHEL

Sain hauskan joulu/talviaiheisen haasteen The Fashion Poetryn Elisabetilta, jonka ajattelin toteuttaa heti, sillä mä rakastan lukea tän tyyppisiä postauksia eikä mua oo tässä lyhyen blogiurani aikana vielä turhan montaa kertaa haastettu ;) Muokkailin vähän kysymyksiä omien mieltymysten mukaisesti, ja postauksen kuvituksena toimii eilisen päivän pulkkailu itsenäisyyspäivänasu. Hopeisella teemalla mentiin. Ja wauuu miten upeita pukuja nähtiin eilisissä juhlissa! Mun ehdottomiksi lemppareiksi nousi Iivo Niskasen avopuolison Saanan kultainen paljettiluomus, jonka oli suunnitellu kukas muukaan kuin Katri Niskanen. Siis WAU. Myös Minttu Räikkösen, Sirpa Selänteen ja Jaana Pelkosen puvut ihastutti, jonka lisäksi Anni Ruuthin suunnittelema höyhenkoristeinen mekko oli ihanan erilainen. Mutta nyt siihen haasteeseen!

1. Lempi joulutraditio

Hmm.. miten osaan valita yhden, joka olisi ylitse muiden. Rakastan koko jouluviikkoa, sitä tunnelmaa ja odotusta. Jouluaattoaamun rauhallisuutta, puuroja, ruoan valmisteluja, ulkoilua, saunomista, lasten iloa ja jännitystä, lahjojen antamista ja saamista.. Koko pakettia. No hauskin tradition on ehkä se, että joulupukki käy meillä kahdesti: suomalaiseen tapaan jouluaattona ja kanadalaiseen tapaan yöllä tuomassa joulusukkiin täytettä :D

2. Lempi joulutuoksu

Raikas ulkoilma (mä oon just se tyyppi, joka on jouluaamuna 8 aikaa kävelyllä) ja piparkakun tuoksu. 

3. Lempi jouluherkku

No jos on ihan pakko valita, niin kurpitsapiirakka ja suklaa.. Jouluna kuuluu todellakin nauttia ruoasta - ruokaa kuuluu olla paljon, sekä eri makuja ja sortteja riittävästi. Haluan, että jouluruoka on maukasta, juhlavaa, ja kaikkia aisteja ravitsevaa :) Lemppariherkut on kuitenkin kurpitsapiirakka ja (raaka)suklaat, vaikka enemmän ehkä odotan ihan varsinaista jouluateriaa. Tykkään kyllä perinteisistä suomalaisista jouluruuista, mutta vuosi vuodelta ne tuntuu korvautuvan yhä useammin muilla vaihtoehdoilla. Tämän vuoden menu on vielä vaiheessa, mutta kirjottelen siitä oman postauksen vähän myöhemmin. 

4. Lempi talvitrendi

Värien kirjo ja takit! Leveälahkeiset housut, ruskea väri, statement sukkikset. 

5. Lempi jouluelokuva

Meidän jouluun ei oikeastaan kuulu elokuvat.. Saa tosin antaa vinkkejä, jos vaikka välipäivinä innostuttaisiin jotain kattomaan :) Enemmän pelaillaan lautapelejä, ja tänä vuonna ajateltiin hommata koko perheelle Rummikub.

6. Lempi joulubiisi

Alan kuunnella joululauluja jo marraskuun loppupuolella, niin ne lempparit ehtii kyllä vaihtua viikkojen mittaan aika moneen kertaan. It's beginning to look a lot like Christmas on kuitenkin aika perinteinen, josta tulee aina mun isoveli mieleen :)

7. Lempi talviaktiviteetti

Lumilautailu, ulkoilu ja pulkkailu. Lautailun pariin on ollu niin ikävä ja edellisestä kunnon laskutalvesta on sen verran aikaa, että tarttisin ehkä muutamat yksityistunnit että osaan tulla mäen oikein päin alas. Huutakaa hep, jos siellä on halukkaita opettajia :D Luistelusta en oikein välitä ja hiihtoinnostustakin oon odotellu tässä jo muutamien vuosien ajan sen kuitenkaan ilmaantumatta. Ehkä tänä vuonna? 

8. Voisitko viettää joulun lämpimässä/matkustellen vai mieluummin kotona?

Viime joulu vietettiin Floridassa, ja se oli ehdottomasti paras joulu tähän mennessä. Käytiin jouluaattoaamuna rannalla, tehtiin jouluaterialle kaikkien lempiruokia (johon kuului mm. pikkuveljen nugetit mäkkäristä) ja stressitasot oli jotakuinkin nollassa. Ei vaan voi mennä vikaan kun yhdistää kaksi maailman parasta asiaa: lämmön ja joulun. Haaveilenkin siitä, että me omistettaisiin tulevaisuudessa asunto jostain etelästä..

9. Milloin koristelet kuusen ja miten?

Mahdollisimman aikasin, eli tulevana viikonloppuna! Kuusen pitää olla aito kuusi, ja koristeiksi riittää valot ja muutamat kivat koristeet. Mulla on aika paljon lasipalloja, joita en tänä vuonna kuitenkaan uskalla kuuseen ripustaa, kun on yksi käsittämättömän nopea pikkuryömijä talossa..

10. Joululahjatoiveesi?

Laukku, joogaretriitti ja uusi kamera. Dear Santa..

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.